Palautusten luominen

Näin voit muodostaa palautuksia asiakkaiden tekemiin tilauksiin.

Päivitetty yli viikko sitten

Tietoa palautuksista

Jos asiakas haluaa palauttaa tuotteita, voit luoda palautuksen tilauksen sivun kautta. Näin saat pidettyä myyntiraportin ajan tasalla sekä varastomäärät oikeina.

Tilauksen tilasta riippuen et voi aina tehdä palautusta. Valittavissasi on jokin seuraavista vaihtoehdoista:

1. Jos tilaus on jo käsitelty, voit luoda tilaukseen palautuksen tämän sivun ohjeiden mukaan.

2. Jos tilausta ei ole vielä käsitelty, voit palautuksen sijaan peruuttaa tilauksen.

3. Jos asiakas haluaa peruuttaa vain osan tuotteista (ennen käsittelyä), voit muokata tilausta ja sitten käsitellä tilauksen uusilla tuotteilla.

Palautuksen luominen

1. Siirry kohtaan Myynnit.

2. Etsi ja avaa tilaus.

3. Klikkaa Luo palautus.

4. Valitse palautettavat tuotteet ja täytä niiden tiedot (katso luettelo alla).

5. Valitse Tilauksen tila palautuksen jälkeen.

6. Klikkaa Palauta.

Palautettavien tuotteiden tiedot

Kun merkitset tuotteet palautetuiksi, voit lisätä niihin seuraavat tiedot:

• Määrä-kenttään voit määrittää palautettavien tuotteiden määrän.

• Summa-kenttään voit asettaa palautettavien tuotteiden hinnan. Oletusarvoisesti se lasketaan tuotteen määrästä ja hinnasta, mutta voit säätää sitä myös manuaalisesti.

• Valitse palautuksen Syy.

• Tyyppi-valikosta voit valita palautuksen tyypin. Tyyppi määrittää, palautetaanko varastomäärät vai ei. Voit valita yhden seuraavista tyypeistä:

• Valitse Palauta varastoon, jos voit jälleenmyydä tuotteet muille asiakkaille. (Tämä palauttaa varaston määrän ennalleen).

• Valitse Tarkistus, jos sinun on tarkistettava tuotteet palautuksen jälkeen. (Tämä ei palauta varaston määrää).

• Valitse Korjaus, jos tuotteet kaipaavat korjausta. (Tämä ei palauta varaston määrää).

• Valitse Hävikki, jos et voi myydä tuotteita edelleen. (Tämä ei palauta varaston määrää).

• Voit kirjoittaa palautettavasta tuotteesta kuvauksen Kuvaus-kenttään.

Maksun palautus

Jos käytät Klarna Checkout -maksupalvelua, maksu hyvitetään automaattisesti. Voit varmistaa hyvityksen oikeellisuuden katsomalla alkuperäisen tilauksen maksuosiota. Siellä pitäisi olla palautusrivi, jossa näkyy palautettava summa.

Jos käytät jotain muuta maksupalvelua, kuten Paypalia, voit tehdä hyvityksen manuaalisesti palveluntarjoajan palvelussa.

Tehtyjen palautusten tarkastelu

Tilauksiin tehdyt palautukset näkyvät hallinnan kohdassa Myynnit > Palautukset. Sieltä voit avata muokattavan tilauksen, vaihtaa sen tilaa ja tarvittaessa tulostaa hyvityskuitin asiakkaalle.

Palautuskuitin lähetys automaattisesti

Voit halutessasi muokata viestejä siten, että palautuksen saaneelle asiakkaalle lähetetään automaattisesti kuitti palautuksesta.

1. Mene kohtaan Asetukset > Perustiedot > Viestit: Muokkaa.

2. Klikkaa Palautus vastaanotettu.

3. Valitse Tulosteet-osiosta käyttöön kohta Palautuskuitti.

4. Tallenna viestin asetukset.