Tilauksen peruuttaminen

Näin voit peruuttaa asiakkaan tekemän tilauksen.

Päivitetty yli viikko sitten

Peruutus vai palautus

Tilauksen peruutus-toiminto ei välttämättä ole saatavilla, jos tilaus on jo ehditty käsitellä. Tilauksen voi toki perua silloinkin tekemällä palautuksen.

• Jos tilausta ei ole vielä käsitelty, voit peruuttaa sen klikkaamalla tilaussivun yläreunassa olevaa Peruuta tilaus -painiketta.

• Jos tilaus on jo käsitelty, peruuttaminen ei ole mahdollista vaan silloin täytyy luoda tilaukselle palautus.

Tilauksen peruminen

1. Siirry kohtaan Myynnit.

2. Avaa tilaus, jonka haluat peruuttaa.

3. Napsauta Peruuta tilaus.

4. Valitse tilauksen tila peruutuksen jälkeen (oletuksena Peruutettu).

5. Kirjoita peruutuksen syy (valinnainen).

6. Napsauta Vahvista.

Kun peruutat tilauksen, järjestelmä luo automaattisesti palautustilauksen, jonka löydät myöhemmin Myynnit > Palautukset -osiosta. Palautus luodaan, jotta siitä jää merkintä järjestelmään ja esimerkiksi myyntiraportti pitää paikkansa. Myös tuotteiden varastomäärät palautetaan alkuperäisiin arvoihin (kuten ne olivat ennen kuin asiakas teki tilauksen).

Maksun palauttaminen

Klarna Checkout -maksupalvelua käyttäessä tilauksen summan palautuu asiakkaalle, jos poistat katevarauksen (ks. ohje alla). Muissa maksupalveluissa rahat tulisi palauttaa asiakkaalle erikseen.

Katevarauksen poistaminen (Klarna Checkout)

Jos tilaus maksetaan Klarna Checkoutilla, maksulle luodaan katevaraus. Oletuksena varaus vanhenee 28 päivän kuluttua. Jos asiakas on maksanut maksukortilla tai verkkopankissa, sinun on hyvä poistaa katevaraus manuaalisesti, jotta asiakas saa rahat takaisin nopeammin. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Klikkaa rattaan kuvaketta maksuosiossa.

2. Kytke Automaattinen veloitus pois päältä.

3. Klikkaa Sulje.

4. Klikkaa Hyvitä.

5. Klikkaa Peruuta tilaus.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, katevaraus poistetaan ja Klarna palauttaa summan takaisin asiakkaalle.