Tilausten muokkaaminen

Tilauksen muokkaaminen voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, jos asiakas haluaa vaihtaa tilaamiaan tuotteita.

Päivitetty yli viikko sitten

Tilauksen muokkaus ja asiakkaan maksusuoritus

Huomioithan, että tilauksen muokkaaminen Finqussa ei muuta asiakkaan tekemää maksusuoritusta. Jos tilauksen kokonaissumma muuttuu, asiakkaalta tulisi tehdä lisäveloitus erikseen tai palautus maksuun, jos summa pienenee.

Näin muokkaat tilausta

1. Siirry kohtaan Myynnit.

2. Etsi ja avaa tilaus, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Muokkaa.

Jos et näe tilauksen sivulla Muokkaa-painiketta, tilaus voi olla jo käsitelty. Käsiteltyä tilausta ei voi muokata, mutta sen sijaan voit peruuttaa sen ja kopioida tilauksen uudeksi tilaukseksi.

Uusien tuotteiden lisäys

Muokkaus-sivulla on Tuoteryhmät ja Tuotehaku-osiot, joissa voit lisätä tilaukseen uusia tuotteita.

Tuotteiden muokkaaminen

Ostoskori-osiossa näet ostoskorin sisällön (tuotteet, maksutapa, toimitustapa, alennukset). Klikkaamalla tuotteen nimeä voit muokata sen määrää, lisätä alennusta tai poistaa tuotteen ostoskorista.

Maksu- tai toimitustapojen muuttaminen

Jos haluat muuttaa tilauksen maksu- tai toimitustapaa, sinun on ensin poistettava se (klikkaa nimeä ja klikkaa poista). Kun olet poistanut sen, klikkaa Lisää ja valitse valikosta uusi maksu- tai toimitustapa.

Maksutavan tila vaikuttaa poistamiseen

Maksutavan voi poistaa vain, jos sen tila on jokin seuraavista: hylätty, hyvitetty, peruutettu, maksamatta, odottaa, muistutettu, perinnässä tai tilille. Voit muuttaa maksun tilaa palaamalla takaisin tilauksen sivulle ja klikkaamalla Vaihda tilaa -painiketta maksun tiedoissa.

Alennusten tai alennuskoodien lisääminen

Voit myös lisätä tilaukseen alennuksia tai alennuskoodeja. Klikkaa Lisää ja valitse Alennus tai Etuseteli. Kun lisäät alennuksen, voit valita, onko se kiinteä vai prosenttialennus. Voit myös päättää, vaikuttaako se tilauksen kokonaissummaan vai vain tuotteisiin/toimituskuluihin.

Etusetelien lisääminen edellyttää, että olet luonut ne etukäteen Markkinointi-osiossa.

Lue lisää alennuskoodeista täältä: Alennuskoodit.

Muutosten tallentaminen

Kaikki muutokset tallennetaan automaattisesti. Muutosten tekemisen jälkeen voit palata tilaussivulle klikkaamalla muokkaussivun yläreunassa olevaa Tilaus-linkkiä.