Kaikki kokoelmatVerkkokauppaVerkkokauppa ja muut palvelut
Google Workspace -sähköpostin käyttöönotto

Näin voit ottaa Google Workspace -palvelun sähköpostin käyttöön Finqussa ylläpidetylle verkkotunnukselle.

Päivitetty yli viikko sitten

Tässä ohjeessa kerromme, kuinka voit ottaa Google Workspace -sähköpostin käyttöösi, jos verkkotunnuksesi on ylläpidossa Finqu-palvelussa. Jos verkkotunnuksesi on ylläpidossa muualla, voit kysyä apua verkkotunnuksesi ylläpitäjältä.

Huomaa

Jos olet avannut verkkotunnus-palvelun Finqussa ennen 15.7.2024, Googlen sähköpostin käyttöönotto edellyttää lisätoimia. Niistä löydät tietoa alempaa kohdasta Ennen 15.7.2024 avatut verkkotunnukset.

Verkkotunnuksen vahvistaminen

Ennen kuin voit ottaa sähköpostin käyttöön, sinun tulisi vahvistaa Googlelle, että omistat verkkotunnuksesi. Vahvistaminen tapahtuu TXT-tietueen avulla, jonka saat Googlen palvelusta noudattamalla Googlen ohjetta:

Voit syöttää ohjeen avulla saamasi TXT-tietueen Finqun hallinnassa seuraavasti:

1. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan Verkkotunnukset.

2. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa DNS-tietueet-osion oikeasta ylänurkasta Lisää-linkkiä.

4. Valitse Type-kohdasta TXT.

5. Jätä TTL-valintaan arvo 600.

6. Syötä Name-kenttään verkkotunnuksesi ilman alkuosaa (tähän tapaan: verkkotunnuksesi.fi)

7. Syötä Content-kenttään Googlelta saamasi TXT-tietueen sisältö (tämän näköinen: google-site-verification=jotaintekstia).

8. Klikkaa Vahvista.

9. Klikkaa DNS-tietueiden alareunasta Tallenna ja vahvista tietojen tallennus.

Kun olet syöttänyt tietueen Finqussa, vahvista vielä se Google Workspace -palvelussa noudattamalla yllä olevaa Googlen ohjetta.

DKIM-avaimen syöttäminen

Google suosittelee lisäämään verkkotunnuksen DKIM-avaimen, koska se lisää sähköpostin turvallisuutta. Tämä lisätään myös TXT-tietueella samaan tapaan kuin yllä oleva vahvistusavain. Hae ensin tarvittavat tiedot noudattamalla Googlen ohjetta:

Seuraavaksi syötä tiedot Finqun hallintaan näin:

1. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan Verkkotunnukset.

2. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa DNS-tietueet-osion oikeasta ylänurkasta Lisää-linkkiä.

4. Valitse Type-kohdasta TXT.

5. Jätä TTL-valintaan arvo 600.

6. Syötä Name-kenttään Googlen ohjeessa kerrottu "DNS host name".

7. Syötä Content-kenttään Googlen ohjeessa kerrottu "TXT record value".

8. Klikkaa Vahvista.

9. Klikkaa DNS-tietueiden alareunasta Tallenna ja vahvista tietojen tallennus.

Lisättyäsi DKIM-avaimen, jatka käyttöönottoa Googlen hallinnassa heidän ohjeensa mukaisesti.

MX- ja SPF-tietueet

Googlen ohjeissa opastetaan lisäämään verkkotunnukseen myös MX- ja SPF-tietueet. Jos olet rekisteröinyt tai siirtänyt verkkotunnuksen Finquun 15.7.2024 jälkeen, nämä tietueet ovat valmiina verkkotunnuksessasi eikä sinun tarvitse lisätä niitä erikseen. Muussa tapauksessa tee myös alla näkyvät toimenpiteet.

Ennen 15.7.2024 avatut verkkotunnukset

Jos olet avannut verkkotunnuspalvelun Finqussa ennen 15.7.2024, domainissa ei ole valmiina MX- ja SPF-tietuetta. Silloin sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Vaihtoehto A: Palauta DNS-tietueet oletusasetuksiin

Jos et ole aikaisemmin muokannut DNS-tietueitasi, sinun on helpointa aloittaa palauttamalla tietueet oletusasetuksiin seuraavasti:

1. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan Verkkotunnukset.

2. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa DNS-tietueiden alapuolelta Palauta ja vahvista tietojen palautus.

Huomaa: Palauttaminen poistaa myös ylempänä kerrotut TXT-tietueet domainista. Ne tulisi palauttamisen jälkeen lisätä uudelleen.

Vaihtoehto B: Lisää MX- ja SPF-tietueet erikseen

Voit lisätä MX- ja SPF-tietueen myös erikseen, jos et voi palauttaa verkkotunnuksesi tietueita oletuksiin.

MX-tietueen lisäys

1. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan Verkkotunnukset.

2. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa DNS-tietueet-osion oikeasta ylänurkasta Lisää-linkkiä.

4. Valitse Type-kohdasta MX.

5. Jätä TTL-valintaan 600.

6. Syötä Name-kenttään verkkotunnuksesi ilman alkuosaa (tähän tapaan: verkkotunnuksesi.fi)

7. Syötä Content-kenttään teksti: 1 smtp.google.com

8. Klikkaa Vahvista.

9. Klikkaa DNS-tietueiden alareunasta Tallenna ja vahvista tietojen tallennus.

SPF-tietueen lisäys

1. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan Verkkotunnukset.

2. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa DNS-tietueet-osion oikeasta ylänurkasta Lisää-linkkiä.

4. Valitse Type-kohdasta SPF.

5. Jätä TTL-valintaan 600.

6. Syötä Name-kenttään verkkotunnuksesi ilman alkuosaa (tähän tapaan: verkkotunnuksesi.fi)

7. Syötä Content-kenttään teksti: v=spf1 include:_spf.google.com ~all

8. Klikkaa Vahvista.

9. Klikkaa DNS-tietueiden alareunasta Tallenna ja vahvista tietojen tallennus.