Kaikki kokoelmatVerkkokauppaTeema ja sisältö
Teemojen ominaisuudet (Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura ja Nova)
Teemojen ominaisuudet (Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura ja Nova)

Tietoa Aurora-, Bloom-, Wave-, Celesta-, Veloura-, ja Nova-teemojen ominaisuuksista.

Päivitetty yli viikko sitten

Tämä artikkeli sisältää yksityiskohtaista tietoa seuraavien teemojen ominaisuuksista: Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, Nova. Huomaathan, että tässä artikkelissa esitetyt ominaisuudet eivät ole muissa teemoissa saatavilla.

Yleinen ohje teeman muokkaamiseksi täällä: Teeman muokkaaminen

Teeman asetukset

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen asetukset löytyvät seuraavasti:

1. Siirry ensin teeman muokkaukseen valitsemalla "Verkkokauppa > Muokkaa".

2. Sivun vasemmassa reunassa on asetukset, joista voit muokata mm. väreihin ja teksteihin liittyviä asetuksia. Jos vasemmalla ei ole valikkoa, voit avata sen klikkaamalla "Valikko"-painiketta sivun yläreunasta.

Teemojen asetukset (Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova):

Värit

Huomasithan, että teeman muokkauksen yläreunassa on Väripaletti-valinta, jonka avulla voi vaihtaa verkkokaupan värityyliä helpoiten.

Halutessasi voit muokata värejä myös yksityiskohtaisemmin. Tarkat väriasetukset löydät teeman muokkauksessa kohdasta "Asetukset > Värit". Värit on jaettu eri osioihin seuraavasti:

• "Sisältö"-osion värit vaikuttavat sisältöön, kuten teksteihin ja nappeihin:

• Korostusväri: Käytetään esim. aktiivisen linkin tai erilaisten kuvakkeiden värinä.

• Napin taustaväri

• Napin tekstin väri

• Taustaväri, jota käytetään osioiden taustalla.

• Toissijainen taustaväri, jota käytetään korostetuissa sisällöissä.

• "Ylätunniste"-osion värit vaikuttavat ylätunnisteeseen:

• Taustaväri

• Tekstin väri

• Korostusväri

• "Alatunniste"-osion värit vaikuttavat alatunnisteeseen:

• Taustaväri

• Tekstin väri

• Korostusväri

• "Ilmoitus"-osion värit vaikuttavat ilmoituksiin, kuten esim. Tuote lisätty ostoskoriin -ilmoitus:

• Taustaväri

• Tekstin väri

Lisävärit

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Värit > Lisävärit" voit muokata teeman lisävärejä. Lisävärit on jaettu viiteen eri osioon alla näkyvän listauksen mukaisesti:

• "Sisältö"-kohdan värit vaikuttavat sisältöihin, kuten otsikoihin ja teksteihin:

• Otsikon väri

• Alaotsikon väri

• Tekstin väri

• Linkin väri

• Kuvakkeiden väri

• Reunuksen väri

• "Tuote"-kohdan värit vaikuttavat tuotteisiin:

• Nimen väri

• Hinnan väri

• Alennushinnan väri

• "Merkit"-kohdan värit vaikuttavat tuotteisiin liittyvien-merkintöjen väreihin:

• Yleinen taustaväri

• Yleinen tekstin väri

• Uutuuden taustaväri

• Uutuuden tekstin väri

• Alennuksen taustaväri

• Alennuksen tekstin väri

• Arvostelukuvakkeen väri

• "Taulukot"-kohdan värit vaikuttavat taulukoihin:

• Taustaväri

• Tekstin väri

• Reunuksen väri

• "Lomakkeet"-kohdan värit vaikuttavat lomakkeisiin, kuten yhteydenotto tai rekisteröityminen:

• Taustaväri

• Tekstin väri

• Reunuksen väri

Tekstit

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Tekstit" voit vaikuttaa teeman tekstien tyyleihin. Tyylit on jaettu eri osioihin alla näkyvän listan mukaisesti. Listan alta löydät tietoa, mitä erilaiset tyylivalinnat tarkoittavat ja miten ne toimivat.

Lista tekstien asetuksista:

• Yleinen

• Tekstin koko

• Rivikorkeus

• Leipäteksti

• Fontti

• Fontin kirjainväli

• Fontin tyyli

• Otsikko

• Fontti

• Fontin mittasuhde

• Fontin kirjainväli

• Fontin paksuus

• Fontin tyyli

• Fontin muotoilu

• Alaotsikko

• Fontti

• Fontin kirjainväli

• Fontin paksuus

• Fontin tyyli

• Fontin muotoilu

• Yläotsikko

• Fontti

• Fontin kirjainväli

• Fontin paksuus

• Fontin tyyli

• Fontin muotoilu

• Nappi

• Fontti

• Fontin kirjainväli

• Fontin paksuus

• Fontin tyyli

• Fontin muotoilu

• Korostus

• Fontti

• Fontin paksuus

• Fontin tyyli

• Fontin muotoilu

• Navigointi

• Fontti

• Fontin mittasuhde

• Fontin kirjainväli

• Fontin paksuus

• Fontin tyyli

• Fontin muotoilu

Tietoa tekstien tyyleistä

Tekstin koko

Tekstin koko -valinta muuttaa nimensä mukaisesti tekstin kokoa. Tekstin ko'olle on kolme eri valintaa: S, M ja L.

Rivikorkeus

Rivikorkeus-valinta muuttaa rivin korkeutta, eli tilaa, joka yhdelle tekstiriville on varattu pystysuunnassa.

Fontti

Fontti-valikosta voit vaihtaa tekstissä käytettävän fontin. Teemassa voi ottaa käyttöön tiettyjä, teeman toteuttajan valitsemia fontteja Google Fonts -palvelusta. Teoriassa muitakin fontteja voi käyttää kuin niitä, jotka ovat listassa. Oman fontin lisäys edellyttää teeman lähdekoodin muokkaamista. Siitä voi kysyä tarvittaessa lisää Finqun asiakaspalvelusta.

Fontin kirjainväli

Fontin kirjainväli -valinta vaikuttaa kirjaimien väliseen etäisyyteen vaakasuunnassa. Isommalla kirjainvälillä voit korostaa tai tyylitellä tekstejä.

Fontin tyyli

Fontin tyyli -valinnalla voit vaihtaa fontin tyyliä normaalin tai kursivoidun välillä.

Fontin mittasuhde

Fontin mittasuhde -valinta muuttaa fontin kokoa suhteessa yleiseen tekstin kokoon. Näin voit esimerkiksi korostaa otsikoita entisestään tekemällä niistä vähän isompia.

Yleinen

Käytettävyys

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Yleinen > Käytettävyys" voit muuttaa alla lueteltuja teeman käytettävyyteen vaikuttavia asioita:

• Näytä animaatiot -valinnasta voit kytkeä teeman animaatiot käyttöön tai pois käytöstä. Animaatioita käytetään useissa paikoissa, kuten esimerkiksi siinä, miten tuotelistan tuotteet ilmestyvät sivulle.

• Näytä haku -valinnasta voit kytkeä hakutoiminnon käyttöön tai pois käytöstä.

• Näytä ennakoiva haku -valinnasta voit kytkeä ennakoivan haun käyttöön tai pois käytöstä.

• Näytä takaisin alkuun -painike -valinnasta voit kytkeä ko. painikkeen käyttöön tai pois käytöstä. Painike näkyy verkkokaupan oikeassa alanurkassa ja siitä klikkaamalla asiakas voi helposti palata takaisin sivun yläreunaan.

• Näytä suosikkilistat -valinnalla voit näyttää tai piilottaa teemaan sisältyvän suosikkilista-ominaisuuden. Sen avulla asiakas voi luoda listan tuotteista, joita hän haluaa mahdollisesti myöhemmin tilata.

• Näytä ilmoitus, kun tuote lisätään ostoskoriin -valinnasta voit kytkeä kyseisen ilmoituksen käyttöön tai pois käytöstä.

• Näytä hinnat verottomina -valinnalla voit valita, näkyvätkö tuotteiden hinnat arvonlisäverollisina vai ilman arvonlisäveroa.

• Evästeilmoituksen sijainti -valinnasta voit valita, sijaitseeko verkkokaupan evästeilmoitus sivun alareunassa vai sivun keskellä. Evästeilmoitus on kohta, josta asiakas voi valita, hyväksyykö hän kaikki vai ainoastaan verkkokaupan toiminnan kannalta välttämättömät evästeet.

Tuote

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Yleinen > Tuote" voit valita, mitä tietoja tuotteista näytetään verkkokaupassa.

• Kuvasuhde-valinnasta voit valita tuotekuvien kuvasuhteen.

• Kuva-alueen täyttö -valinta vaikuttaa siihen, täytetäänkö kuvalle varattu alue. Täyttämällä kuva alueen saat kuvista saman muotoisia, jolloin esimerkiksi tuotelistat näyttävät siistimmiltä. Huomioithan, että kuvasta voi osa leikkautua pois, kun kuva-alue täytetään.

• Tuotteita per rivi -kohdasta voit valita, kuinka monta tuotetta näytetään yhdellä rivillä tuotelistassa.

• Näytä variaation valinta kuvana -kohdasta voit valita, mikä tuotteeseen liitetyistä variaatioista näytetään kuvana tuotteen sivulla. Jos myyt esimerkiksi eri värisiä paitoja, voit lisätä niille omat kuvat ja tällä valinnalla saat kuvat näkymään verkkokaupan tuotesivulla.

• Näytä variaatiot tuotelistauksissa -valinta lisää variaatiosta pienet kuvakkeet tuotelistoihin. Sillä tavoin asiakas voi nähdä jo tuotelistasta, missä eri väreissä tuotetta on saatavilla.

• Näytä variaation kuvat, kun osoitin on päällä, voit valita näytetäänkö kuvat jo silloin, kun osoitin on kuvien päällä.

• Näytä variaation valinta 1, 2 ja 3 -kohdista voit määritellä, mitä tuotteen variaatioita näytetään tuotelistassa. Huomaa, että yllä kuvattu valinta "Näytä variaatiot tuotelistauksissa" tulee olla käytössä, jotta voit valita, mitä variaatioita näytetään.

• Nimi-kohdasta voit valita, näytetäänkö tuotteen nimi tuotelistoissa.

• Valmistaja-kohdasta voit valita, näytetäänkö tuotteen valmistajan nimi tuotelistoissa.

• Kampanja-valinnalla voit näyttää tuotesivulla siihen vaikuttavan kampanjan, kuten Osta 3, maksa 2 -alennuksen nimen ja kuvauksen.

• Hintatiedot-kohdasta voit valita, näytetäänkö tuotteen hinta tuotelistoissa.

• Tuotearvosteluluokitus-kohdasta voit valita, näytetäänkö tuotteen arvostelu (tähdet) tuotelistoissa.

• Uutuusmerkki-kohdasta voit valita, näytetäänkö uusien tuotteiden kohdalla "Uutuus"-merkintä.

• Kampanjamerkki-valinnalla voit valita, näytetäänkö tiettyyn kampanjaan liitettyjen tuotteiden kohdalla kampanjamerkki. Merkki sisältää kampanjan nimen.

• Alennusmerkki-kohdasta voit valita, näytetäänkö alennettujen tuotteiden kohdalla alennusmerkintä.

• Loppumerkki-kohdasta voit valita, näytetäänkö loppuneiden tuotteiden kohdalla "Loppu"-merkintä.

• Näytä alennus prosenttina -kohdasta voit valita näytetäänkö tuotelistoissa tuotteen alennus prosentteina.

• Rivitä tuotenimi usealle riville -valinnalla voit valita rivitetäänkö tuotteen nimi usealle riville, jos se ei mahdu yhdelle riville. Jos tuotteen nimeä ei rivitetä, se näkyy yhdellä rivillä katkaistuna tähän tyyliin "Punainen sateenv...". Nimien rivittäminen usealle riville voi puolestaan johtaa siihen, että tuoterivit eivät ole ihan suoria.

• Lisää ostoskoriin -painike -kohdasta voit valita, näytetäänkö tuotelistassa tuotteen kohdalla "Lisää ostoskoriin"-painike.

• Saatavuus -kohdasta voit valita, näytetäänko tuotelistassa tuotteiden saatavuus, eli se, onko tuotetta varastossa vai ei.

Artikkeli

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Yleinen > Artikkeli" voit vaikuttaa artikkelien, eli blogiin kirjoittamiesi tekstien ulkonäköön ja toimintaan. Alla lista artikkelien asetuksista.

• Kuvasuhde-kohdasta voit valita artikkelien kuvien kuvasuhteen. Artikkelin kuva näytetään blogilistassa, josta käyttäjä voi siirtyä lukemaan artikkelia.

• Kuva-alueen täyttö -kohdasta voit valita, täytetäänkö blogiartikkelin kuvalle varattu alue kokonaan. Huomaa, että kuva voi jonkin verran leikkautua, jos valitset täyttää kuva-alueen.

• Artikkeleita per rivi -kohdasta voit valita, kuinka monta blogiartikkelia näytetään yhdellä rivillä blogilistassa.

• Näytä kirjoittaja -kohdasta voit valita, näytetäänkö blogiteksteissä, eli artikkeleissa, kirjoittajan nimi.

Rekisteröinti

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Yleinen > Rekisteröinti" voit valita, mitä kenttiä ja toimintoja näytetään verkkokaupan rekisteröitymis-sivulla:

• Näytä yritystiedot -valinta lisää rekisteröitymislomakkeeseen yrityskentät (yrityksen nimi, y-tunnus, alv-numero).

• Näytä lisätiedot -valinta lisää rekisteröitymislomakkeeseen enemmän kenttiä. Jos lisätietoja ei ole valittu, lomakkeessa näytetään seuraavat kentät: Etunimi, Sukunimi, Sähköpostiosoite ja Salasana. Jos se on valittu, lomakkeessa näkyy edellä mainittujen lisäksi seuraavat kentät: Puhelinnumero, Katuosoite, Maa, Postinumero, Kaupunki.

• Näytä ehtojen hyväksyminen tekstinä -valinta muuttaa ehtojen esitystapaa siten, että käyttäjän ei tarvitse erikseen valita, että hän hyväksyy toimitusehdot. Sen sijaan siinä näkyy lause, jossa kerrotaan, että rekisteröitymällä käyttäjä hyväksyy ehdot.

Klarna

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Yleinen > Klarna" voit syöttää Klarnan Merchant Portalista löytyvän tunnisteen, jonka avulla voit ottaa käyttöön Klarnan tarjoamien maksutapojen mainoksia teemassa.

Sosiaalinen media

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Sosiaalinen media" voit syöttää eri some-sivujesi osoitteita, kuten esimerkiksi Facebook-sivun osoitteen. Näitä osoitteita käytetään some-nappien linkeissä, joita voit kytkeä näkyville tiettyihin osioihin, kuten esimerkiksi verkkokaupan alatunnisteeseen.

Markkinointi

Aurora, Bloom, Wave, Celesta, Veloura, ja Nova -teemojen muokkauksen kohdasta "Asetukset > Markkinointi" voit muokata seuraavia verkkokaupan markkinointiin ja näkyvyyteen liittyviä toimintoja.

• Uutiskirjeen ponnahdusikkuna -valinta lisää sivustolle ponnahdusikkunan, jonka kautta käyttäjä voi tilata verkkokauppasi uutiskirjeen.

• Viive ennen kuin uutiskirjeen ponnahdusikkunan näytetään -valikosta voit valita ajan, jonka jälkeen ponnahdusikkuna näytetään asiakkaalle. Eli kun asiakas on ollut sivulla esimerkiksi viiden sekunnin ajan.

• Aika ennen kuin uutiskirjeen ponnahdusikkuna näytetään uudelleen -valikosta voit valita ajan, jonka jälkeen ponnahdusikkuna näytetään uudelleen tilanteessa, jossa asiakas on ensin jättänyt uutiskirje-ikkunan huomioimatta.

• Kuva-kohdasta voit valita Uutiskirje ponnahdusikkunassa näytettävän kuvan.

• Hakukoneet jäsennelty tieto -valinnoista voit määritellä, mitä jäsenneltyjä tietoja teema käyttää lähdekoodissaan. Jäsennellyt tiedot eivät näy käyttäjälle, mutta niiden avulla esimerksi Google voi näyttää tarkempia tietoja tuotteistasi, kun käyttäjä hakee niitä Googlesta.

Teeman osiot

Aurora-, Bloom-, Wave-, Celesta-, Veloura-, ja Nova-teemat sisältävät seuraavat alla listatut osiot. Osa osioista on teemassa valmiina, ja muita voit lisätä verkkokaupan sivuille klikkaamalla + merkkiä haluamassasi kohdassa. Teeman muokkaaminen -ohjeessa kerrotaan osioiden muokkaamisesta yksityiskohtaisemmin.

Yleiset, sivulle lisättävät osiot

Voit lisätä näitä alla listattuja yleisiä osioita teeman eri sivuille, kuten verkkokaupan etusivulle tai muille lisäämillesi sivuille, kuten esim. Tietoa meistä tai Ota yhteyttä.

Osion nimi

Osion kuvaus

Artikkelikaruselli

Artikkelikaruselli-osiolla voit lisätä sivulle karusellin, joka näyttää kuvia ja linkkejä blogiartikkeleihin.

Lisätietoa blogista: Blogin lisäys verkkokauppaan

Artikkelilista

Artikkelilista-osiolla voit lisätä listan sivulle, joka näyttää kuvia ja linkkejä blogiartikkeleihin.

Artikkelimainos

Artikkelimainoksella voit mainostaa sivulla yksittäistä blogiartikkelia. Voit kirjoittaa osioon lyhyen kuvauksen artikkelista sekä lisätä kuvan ja linkin artikkeliin.

Hero

Hero-osio lisää sivulle koko sivun levyisen elementin, jonka taustalla on kuva ja kuvan päällä otsikko, tekstiä ja linkki.

Hero ajastin

Hero ajastin -osio näyttää perus Hero-osion lisäksi ajastimen, jonka voit ajastaa laskemaan aikaa esimerkiksi alennuskampanjan alkamiseen.

Hero jaettu sisältö

Hero jaettu sisältö -osio on koko sivun levyinen osio. Sen toiselle puolelle voit lisätä tekstiä sekä painikkeen ja toiselle puolelle kuvan.

Hero kahdella kuvalla

Hero kahdella kuvalla -osio on koko sivun levyinen osio, johon voit valita kaksi kuvaa. Toisen oikealle, ja toisen vasemmalle puolelle. Normaalin Hero-osion tapaan voit lisätä kuvien päälle otsikoita, tekstiä ja painikkeita.

Hero kuvalla

Hero kuvalla -osioon voit lisätä toiselle puolelle tekstin ja toiselle puolelle kuvan. Osion asetuksista voit vaikuttaa mm. siihen, kuinka suuri tila varataan kuvalle tai tekstille.

Hero-karuselli

Hero karuselli -osio näyttää muutoin samalta kuin normaali Hero-osio, mutta se sisältää karuselli-toiminnon, joka vaihtaa valitsemiasi kuvia ja tekstejä.

Kampanjabanneri

Kampanjabanneri-osio on koko sivun levyinen osio, joka näyttää mainosteksti ja painikkeen haluamallesi sivulle. Bannerissa on erilaisia tyylivaihtoehtoja, joilla saat korostettua bannerin näkymään paremmin.

Kampanjabanneri ajastimella

Kampanjabanneri ajastimella -osio toimii kuten kuin normaali Kampanjabanneri, mutta siihen voit lisäksi asettaa ajastimen, joka näyttää aikaa esim. tulevan alennuskampanjan alkuun.

Kampanjabanneri alennuskoodilla

Kampanjabanneri alennuskoodilla -osio toimii kuten normaali kampanjabanneri, mutta siihen voit lisätä tiedon alennuskoodista.

Klarna mainos

Klarna mainos -osio näyttää Klarnan maksutapojen mainoksen. Osion käyttö edellyttää tunnisteen kopiointia verkkokaupan asetuksiin (Asetukset > Yleinen > Klarna).

Klarna tietosivu

Klarna tietosivu -osio näyttää tietoa Klarnan maksutavoista. Osion käyttö edellyttää tunnisteen kopiointia verkkokaupan asetuksiin (Asetukset > Yleinen > Klarna).

Kuva tekstin kanssa

Kuva tekstin kanssa -osio näyttää sivulla kuvan ja sen vieressä tekstin. Osion asetuksista voit valita mm. sen kummalla puolella kuva näytetään.

Kuvagalleria

Kuvagalleria-osiossa voit näyttää sivulla useampia kuvia vierekkäin. Sivuston kävijä voi suurentaa kuvia klikkaamalla niitä. Osion asetuksista voit valita sen, miten kuvat asetellaan sivulle.

Kuvakkeet tekstin kanssa

Kuvakkeet-osio näyttää valitsemiasi kuvakkeita ja tekstejä vierekkäin. Tällä voit näyttää lyhyitä tietoja esimerkiksi toimituksiin, palautuksiin tai asiakaspalveluun liittyen. Voit lisätä kuvakkeet png- tai svg-muodossa.

Kuvia tekstin kanssa

Kuvia tekstin kanssa -osio näyttää sivulla kuvia ja tekstiä tyylikkäästi vierekkäin.

Lainauslohko

Lainauslohko-osiolla voit lisätä sivuillesi lainauksia, kuten esimerkiksi asiakkaiden kertomia kokemuksia tuotteistasi tai palveluistasi.​

Linkkilista

Linkkilista-osiolla voit lisätä sivulle linkkejä, ja asettaa ne näkymään yhdessä tai useammassa sarakkeessa vierekkäin.

Logolista

Logolista-osiolla voit lisätä sivulle erilaisia logoja, kuten valmistajien tai yhteistyökumppanien logoja.

Lohkot

Lohkot-osion on kustomoitava osio. Osion sisällä on + merkkejä, joista klikkaamalla voit lisätä siihen esimerkiksi otsikoita, tekstiä, tai kuvia.

Mainoskollaasi

Mainoskollaasi-osiolla voit lisätä sivulle mainoskuvia, ja lisätä kuvien päälle painikkeita, joista pääsee siirtymään esimerkiksi mainostamaasi tuoteryhmään tai tuotteeseen.

Monituotemainos kuvalla

Monituotemainos kuvalla -osio näyttää kuvan ja sen vieressä tuotekarusellin valitsemistasi tuotteista.

Monituoteryhmämainos kuvalla

Monituoteryhmämainos kuvalla -osio näyttää listan valitsemistasi tuoteryhmistä ja sen vieressä mainoskuvan.

Otsikko

Otsikko-osiolla voit lisätä sivulle pääotsikon, ja tarvittaessa sen yläpuolelle yläotsikon sekä alapuolelle alaotsikon.

Painikkeet

Painikkeet-osio lisää sivulle painikkeita, joista klikkaamalla käyttäjä voi siirtyä painikkeeseen linkitetylle sivulle.

Sijainti

Sijainti-osiolla voit lisätä sivulle Google-kartan.

Suosittelukaruselli

Suosittelukaruselli-osiolla voit lisätä sivuille asiakkailtasi saamia suositteluja.

Teksti

Teksti-osiolla voit lisätä sivulle tekstiä. Tekstit sijaitsevat osion sisällä pienemmissä lohkoissa, joita voit lisätä + merkeistä ja poistaa roskakori-ikoneista.

Tekstisarakkeet

Tekstisarakkeet-osio näyttää sivulla sarakkeita, joihin voit lisätä haluamasi tekstit ja kuvat.

Tekstisarakkeet kuvalla

Tekstisarakkeet kuvalla -osiossa voit sarakkeiden lisäksi asettaa kuvan, joka näytetään sarakkeiden vieressä.

Tekstisarakkeet kuvilla

Tekstisarakkeet kuvilla -osio näyttää sarakkeita, joissa on kuvia ja niiden alla tekstiä.

Tekstisarakkeet painikkeilla

Tekstisarakkeet painikkeilla -osio näyttää sarakkeita, joissa on tekstiä ja painikkeita.

Tekstisarakkeet pystysuunnassa

Tekstisarakkeet pystysuunnassa -osio näyttää sarakkeet päällekkäin pystysuunnassa, ja erottelee ne toisistaan ohuella harmaalla vaakaviivalla.

Tiimi

Tiimi-osiolla voit esitellä yrityksesi työntekijöitä. Voit lisätä jokaiselle oman kuvan, nimen, sekä lyhyen esittelytekstin.

Tuotearvostelukaruselli

Tuotearvostelukaruselli-osiolla voit esitellä tuotteistasi annettuja arvosteluja.

Tuotekaruselli

Tuotekaruselli-osio näyttää karusellin valitsemistasi tuotteista.

Tuotekaruselli mainoksella

Tuotekaruselli mainoksella -osio näyttää karusellin valitsemistasi tuotteista ja sen lisäksi mainoskuvan.

Tuotekaruselli välilehdillä

Tuotekaruselli välilehdillä -osioon voit lisätä useampia karuselleja. Ne näkyvät kaupassa eri välilehdillä, joita käyttäjä voi vaihtaa kaupassa.

Tuotekaruselli välilehdillä ja mainoksella

Tuotekaruselli välilehdillä ja mainoksella -osioon voit lisätä useampia karuselleja. Lisäämäsi karusellit näkyvät kaupassa eri välilehdillä. Tähän osioon voit lisäksi asettaa mainoskuvan, joka näytetään karusellien läheisyydessä.

Tuotelista

Tuotelista-osio näyttää listan valitsemistasi tuotteista.

Tuotelista välilehdillä

Tuotelista välilehdillä -osioon voit lisätä useamman tuotelistan, jotka näkyvät kaupassa eri välilehdillä. Käyttäjä voi silloin siirtyä haluamaansa listaan klikkaamalla välilehtiä.

Tuotemainos

Tuotemainos-osiolla voit lisätä sivulle yhden tuotteen tiedot, jos haluat nostaa tietyn tuotteen esille esimerkiksi kaupan etusivulle.

Tuoteryhmäkaruselli

Tuoteryhmäkaruselli-osio näyttää sivulla karusellin verkkokaupan tuoteryhmistä.

Tuoteryhmälista

Tuoteryhmälista-osio näyttää sivulla listan verkkokaupan tuoteryhmistä. Lista näyttää myös tuoteryhmien kuvat.

Uutiskirje

Uutiskirje-osiolla voit lisätä sivulle kentän, jolla kävijä voi tilata verkkokauppasi uutiskirjeen.

Video tekstin kanssa

Video tekstin kanssa -osiolla voit lisätä sivulle videon ja tekstin vierekkäin.

Koko näytön video

Koko näytön video -osiolla voit lisätä sivulle koko näytön levyisen videon.

Välilehdet

Välilehdet-osiolla voit lisätä sivulle lyhyitä tekstejä, jotka tulevat näkyville, kun käyttäjä klikkaa tekstin otsikkoa. Tämä osio soveltuu esimerkiksi "Usein kysytyt kysymykset"-tyyppisen listan luomiseen.

Välilehdet kuvalla

Välilehdet kuvalla -osio toimii samalla tavoin kuin Välilehdet-osio, mutta tähän voit lisäksi valita kuvan, joka näytetää välilehtien vieressä.

Yhteydenotto

Yhteydenotto-osiolla voit lisätä sivulle yhteydenottolomakkeen, jonka kautta sivuston kävijät voivat lähettää sinulle viestejä.

Yhteystiedot ja sijainti

Yhteystiedot ja sijainti -osiolla voit lisätä sivulle yrityksesi yhteystiedot, ja sen viereen Google Maps -kartan.

Kiinteät osiot

Teemassa on kolme kiinteää osiota (ilmoitus, ylätunniste ja alatunniste), jotka näkyvät verkkokaupan jokaisella sivulla. Ilmoituksen voi tarvittaessa piilottaa sen asetuksista.

Osion nimi

Osion kuvaus

Ilmoitus

Sivun yläreunassa on ilmoitus-osio, johon voit lisätä ilmoituksen esimerkiksi uusista tarjouksista tai muista ajankohtaisista asioita. Ilmoituksen voi kytkeä tarvittaessa kokonaan pois päältä sen asetuksista, jos et tarvitse sitä.

Ylätunniste

Ylätunniste-osio on verkkokaupan yläreunaan sijoitettu osio. Se sisältää seuraavat elementit: logo, navigaatio, hakutoiminto, asiakastili-toiminto, ostoskori. Verkkokaupan, teeman sekä ylätunnisteen omat asetukset voivat vaikuttaa siihen, mitä asioita ylätunnisteessa näytetään ja miten ne asetellaan.

Alatunniste

Alatunniste-osio sijaitsee sivun alareunassa. Alatunniste voi sisältää mm. valikkoja, esittelytekstejä, kuvia maksutavoista tai sosiaalisen median ikoneita.

Sivukohtaiset osiot

Tietyt sivut, kuten tuotesivu, ovat kiinteä osa nettikauppaa. Voit nähdä nämä osiot siten, että valitset teeman muokkauksessa ensin kyseisen sivun yläreunan "Etusivu"-valikosta.

Osion nimi

Osion kuvaus

Tuote

Tuote-osion kautta voit valita mitä tietoja tuotteistasi näytetään verkkokaupassa.

Tuoteryhmä

Tuoteryhmä-osio näyttää tuoteryhmän tiedot, eli tuoteryhmän kuvauksen sekä tuotteet, jotka kuuluvat ryhmään. Tässä osiossa ei ole asetuksia.

Tuoteluettelo

Tuoteluettelo-osio näyttää verkkokaupan kaikki tuotteet. Tässä osiossa ei ole asetuksia.

Tietoa osioiden asetuksista

Monet asetukset ovat saman tyyppisiä eri osioissa, kuten esimerkiksi tekstin tasaus tai erilaiset välit sekä taustakuvat. Alta löydät listan näistä usein esiintyvistä asetuksista.

Osioiden asettelu ja tyyli

Alla on listatty osioissa usein toistuvat asetteluun ja tyyleihin liittyvistä asetukset sekä tietoa niiden toiminnasta käytännössä.

Tekstit ja sisältö

• Sisällön korostaminen -kohdasta voit lisätä sisältöön korostuksen, jolloin se erottuu paremmin sivun muista elementeistä.

• Sisällön tekstin tasaus -kohdasta voit valita tasataanko teksti vasemmalle, keskelle vai oikealle.

SEO (Search Engine Optimization, eli hakukoneoptimointi)

• SEO-kohdasta voit vaikuttaa osion otsikoiden SEO-prioriteettiin. Se kertoo käytännössä hakukoneille, tulisiko teksti tulkita otsikkona (h1, h2, h3) vai perus leipätekstinä.

Välit

• Välit-kohdasta voit vaikuttaa siihen, kuinka kaukana osion eri elementit ovat toisiinsa nähden.

• Auto-valinta asettaa välit automaattisesti.

• Mukautettu-valinnalla voit asettaaa välit manuaalisesti:

• Väli ylhäällä lisää tyhjää tilaa elementin ylle.

• Väli alhaalla lisää tyhjää tilaa elementin alle.

Kuvat

• Taustakuva-kohdasta voit lisätä kuvan osion taustalle.

• Kuvan tummennus -valinnalla voit tummentaa taustakuvaa. Silloin kannattaa valita värityyli-kohdasta tyyli, jossa on vaalea sisältö.

• Kuvan sumentaminen -valinnalla voit sumentaa taustakuvaa. Silloin käyttäjän huomio kiinnittyy paremmin osion sisältöön, ja se erottuu taustasta paremmin.

Painikkeet

• Painikkeen teksti -kenttään voit kirjoittaa tekstin painikkeelle. Voit poistaa painikkeen tyhjentämällä kentän sisällön.

• Painikkeen linkki -kentästä voit valita painikkeeseen lisättävän linkin.

• Avaa linkki uudessa välilehdessä -kohdasta voit valita, avataanko painikkeen linkki uudelle välilehdelle käyttäjän selaimessa.

Otsikoiden asetukset

Osioihin voi yleensä määritellä kolme erilaista otsikkoa, jotka toimivat seuraavalla logiikalla:

• Yläotsikko näkyy pienemmällä fontilla pääotsikon yläpuolella.

• Pääotsikko on osion pääotsikko.

• Alaotsikko näkyy pienemmällä fontilla pääotsikon alla.

Kuvien asetukset

Voit tehdä seuraavia valintoja, kun lisäät kuvia osioihin, kuten esim. kuvagalleriaan:

• Lisää kuva -painikkeesta voit lisätä kuvan.

• Korvaa-painikkeesta voit korvata nykyisen kuvan toisella kuvalla.

• Lisätyn kuvan kohdalla näet pienen valkoisen ympyrän (ks kuva alla). Sen avulla voit valita, mikä kohta kuvasta on sille varatun alueen keskellä. Jos kuva ei näy hyvin, kannattaa kokeilla raahata valkoinen ympyrä siihen kohtaan, kuvaa, jonka haluat näkyvän.

• Kuvan alt-teksti -kentästä voit kirjoittaa kuvalle alt-tekstin hakukoneita varten.

• Poista-painikkeesta voit poistaa kuvan osiosta.

Kuvan päällä näkyvästä pienestä valkoisesta ympyrästä voit valita, miten lisäämäsi kuva asetellaan sille varatulle alueelle.

Karusellien asetukset

Karuselli-osioissa on yleensä seuraavat asetukset:

• Näytä navigointipainikkeet -valinnalla voit valita näytetäänkö karusellin reunoissa nuoli-painikkeet, joista käyttäjä voi selata kuvia.

• Näytä sivutus -valinta lisää karusellin alareunaan pienet ympyrät tai neliöt, joita klikkaamalla käyttäjä voi vaihdella kuvia.

• Silmukka-valinta saa karusellin aloittamaan kuvien toistamisen uudelleen alusta, kun kuvat loppuvat.

• Automaattinen toisto -valinnalla voit kytkeä karusellin aloittamaan toistamisen automaattisesti, ja voit lisäksi valita, kuinka monen sekunnin välein kuvia vaihdetaan.

• Efekti-valinnalla voit valita, millä tavoin karusellin kuvat vaihtuvat.