Verkkokauppa
Teema ja sisältö
Teeman ja sivujen muokkaus - Usein kysyttyä

Tämä sivu sisältää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin verkkokauppojen teemoista.

Päivitetty tällä viikolla

Verkkokaupan teemat ovat yksi yleisimmistä aiheista, joista kysytään Finqun tuesta. Olemme tähän artikkeliin kasanneet muutamia useimmin kysyttyjä kysymyksiä liittyen teeman / verkkokaupan sivujen muokkaamiseen.

Miten voin vaihtaa verkkokaupan teemaa?

Voit asentaa uuden teeman verkkokaupan hallinnan kohdasta Verkkokauppa > Teemat klikkaamalla teeman kohdalta Valitse. Sivun alareunan Tutustu-painikkeesta löydät lisää teemoja.

Teeman asentaminen ei ota sitä vielä käyttöön kaupassasi. Voit rauhassa muokata teemaa, ja ottaa sen vasta myöhemmin käyttöön, kun olet saanut muutokset valmiiksi.

Mistä voin muokata verkkokaupan navigaatiota?

Navigaation muokkaus löytyy kohdasta Verkkokauppa > Navigaatio. Normaalisti uusissa kaupoissa siellä on "Main"-niminen navigaatio, jonka nimeä klikkaamalla pääset vaikuttamaan siihen, mitä linkkejä valikossa on ja missä järjestyksessä. Lisää ohjeita navigaatioista löydät Verkkokaupan navigaatiot -artikkelista.

Miten saan varastosaldon piiloon asiakkailta?

Seuraavalla tavalla voit valita, näytetäänkö saldo asiakkaille.

1. Mene teeman muokkaukseen (Verkkokauppa > Muokkaa).

2. Vaihda vasemmalta ylhäältä Etusivu --> Tuote, jolloin tuotesivu tulee näkyville.

3. Klikkaa Muokkaa-painiketta tuotteen oikeasta ylänurkasta.

4. Muokkaa-napista avautuu valikko, josta voit valita, näytetäänkö saldot asiakkaille.

5. Tallenna teema klikkaamalla oikealta alhaalta Tallenna.

Miten saan Uutuus- tai Alennus-merkinnät piiloon?

Tuotteissa näytettävät uutuus / alennus -merkinnät voi saada piiloon teeman kautta seuraavasti:

1. Mene teeman muokkaukseen (Verkkokauppa > Muokkaa).

2. Valitse vasemmalta sivu (Tuote tai Tuoteryhmä).

3. Klikkaa Muokkaa-painiketta tuotteen tai tuoteryhmän ylänurkasta.

4. Muokkaa-napista avautuu valikko, josta voit valita, näytetäänkö uutuus- / alennusmerkintöjä.

5. Kun olet tehnyt valinnat, klikkaa oikealta alhaalta Tallenna.

Minkä kokoisia kuvia minun tulisi käyttää verkkokaupan teemassa?

Riittävän isoja, mutta ei kuitenkaan liian isoja. Yleensä 2K-tarkkuus on hyvä, mikä tarkoittaa sellaista 2048 x 1080 pikseliä.

Yhtä tiettyä oikeaa pikselimäärää ei kuitenkaan ole, koska teemassa on useita erilaisia osioita, joissa kuville eri kokoisia alueita. Oikea koko löytyy yleensä helpoiten kokeilemalla eri vaihtoehtoja.

Huomioithan myös sen, että elementin koko muuttuu eri kokoisilla näytöillä, joten kannattaa kokeilla mahdollisimman isolla näytöllä, joka on käytettävissäsi sekä mahdollisimman pienellä ja erilaisia laitteita, joita siltä väliltä löytyy, kuten tabletit tai kannettavat tietokoneet, joissa on pienempiä näyttöjä.

Miksi kuvakaruselliin lisäämäni kuva ei näy kokonaan?

Kuvakarusellin kuville on varattu tietyn levyinen ja korkuinen alue. Korkeutta voi muokata, ja osassa teemoja on myös leveydelle valinta. Nämä valinnat löytyvät kuvakarusellin asetuksista.

Kuvan leikkautuminen johtuu siitä, että karuselliin lisätyn kuvan kuvasuhde ei vastaa karusellin kuvasuhdetta. Yleensä lisätty kuva on korkeampi kuin karusellille varattu alue, jolloin kuvan ylä- ja alareunasta leikkautuu osa pois. Ongelmaa voi yrittää ratkaista muuttamalla karusellin asetuksia tai muokkaamalla kuvaa omalla tietokoneella.

On hyvä myös testata, miten verkkokaupan kuvat toimivat puhelimella ja muilla pienemmillä näytöillä.

Miksi kuvaan lisätty teksti ei näy hyvin puhelimella?

Kuvat (esim. kuvakaruselleissa) skaalataan automaattisesti puhelimen näytölle sopiviksi. Silloin myös tekstin koko muuttuu, jos teksti on lisätty kuvaan ennen sen lataamista Finquun. Tämän vuoksi on parempi, ettei lisää tekstiä kuvaan, vaan käyttää siihen esimerkiksi kuvakarusellissa olevia toimintoja tekstien lisäämiseksi.

Kuinka voin tehdä erillisen "Ota yhteyttä"-sivun verkkokauppaan?

Voit luoda verkkokauppaan Ota yhteyttä -sivun, jossa on yhteydenottolomake sekä mahdollisesti jotain tekstiä ja yhteystietojasi. Käytännössä voit luoda sivun seuraavalla tavalla.

Vaihe 1/2 - Yhteydenotto-sivun lisääminen

1. Lisää uusi sivu menemällä Verkkokauppa > Sivut > Lisää sivu.

2. Aseta sivulle jokin nimi, kuten Ota yhteyttä.

3. Valitse kohta Rakenna sivu teemaeditorilla.

4. Klikkaa Tallenna.

5. Klikkaa Muokkaa-painiketta, joka ilmestyi sivulle. Siitä klikkaamalla siirryt teemaeditoriin muokkaamaan sivua.

6. Klikkaa + merkkiä sivun keskeltä.

7. Valitse Lomake-kohdasta Yhteydenotto-lomake.

8. Sivulle ilmestyy lomake, jonka asetuksia ja tekstejä voit muokata sivulla näkyvistä Muokkaa-toiminnoista.

9. Tallenna lopuksi sivun tiedot oikealta alhaalta Tallenna-painikkeesta.

Vaihe 2/2 - Sivun lisääminen navigaatioon

Sivun lisäämisen jälkeen se on hyvä lisätä myös verkkokaupan navigaatioon, jotta asiakkaat löytävät sen. Siirry ensin navigaation muokkaukseen (Verkkokauppa > Navigaatio). Siellä avaa valikko, johon haluat lisätä sivun ja sen jälkeen voit hakea sivun valikkoon klikkaamalla Lisää uusi valikon kohde-linkkiä.

Kuinka saan näkymään hinnat verkkokaupassa ilman arvonlisäveroa?

Finqun uudemmissa teemoissa (Cora, Kobi, Electric, Flow, Helion, Juicy, Majesty, Nedo, Rye, Solina, Star) voi valita, että hinnat näytetään ilman arvonlisäveroa. Tämä on hyödyllistä B2B-kaupassa, jossa hinnat on totuttu esittämään verottomina.

Voit muuttaa hintojen esitystapaa teeman asetuksista. Mene ensin teeman muokkaukseen (Verkkokauppa > Muokkaa). Sen jälkeen vasemmalta joko Asetukset > Yleinen (Cora-teema) tai Asetukset > Muut asetukset (muut teemat kuin Cora).

Voinko käyttää muita kuin teeman vakiofontteja?

Kyllä voit, mutta se vaatii tosin jonkin verran ohjelmointitaitoja:

• Teeman lähdekoodiin pääsee menemällä teeman muokkaukseen (Verkkokauppa > Muokkaa) ja siellä sitten vasemmalta "Teeman tiedot" ja vasemmalta "Lähdekoodi".

• Toinen vaihtoehto on lisätä CSS-koodeja kohdasta Verkkokauppa > Tiedot > Upotukset: Hallitse.

On hyvä huomioida, että kaikki fontit eivät välttämättä aina näy oikein verkkokaupassa. Tietyt fontit vievät enemmän tilaa ja sen vuoksi osa fontista voi jäädä piiloon. Kannattaa testata fontin lisäyksen jälkeen, että tekstit näkyvät verkkokaupassa oikein.

Mikäli koodaus ei ole tuttua ja siihen ei löydy tekijääkään, niin Finqusta voi myös kysellä toteutusta siihen tuntiveloituksella. Tätä artikkelia kirjoittaessa tuntiveloitus on 70 euroa + alv. Normaalisti fontin vaihto on hyvin nopea homma. Riippuu teemasta ja mitä fontteja tarkalleen ottaen vaihdetaan. Kannattaa ottaa yhteyttä, jos kiinnostaa, niin voimme siitä heittää tarjouksen 🙂

Voinko saada sivuston salasanan taakse?

Sivuston saa salasanan taakse. Siihen on kaksi ratkaisua riippuen siitä, miksi haluat suojata sivuston salasanalla.

1. Jos sivustosi on vielä rakennusvaiheessa ja et halua sen näkyvän julkisesti, voit lisätä salasanan kaupalle kohdasta Verkkokauppa > Tiedot > Salasanalla suojattu.

2. Jos haluat, että kaupasta voi ostaa vain tietyt hyväksymäsi henkilöt / yritykset / yhteisöt, voit muuttaa kaupan B2B-kaupaksi. Ohjeet siihen löydät Asetukset B2B-verkkokaupassa artikkelista. (B2B-kaupan kirjautumis-ominaisuutta voi käyttää myös ihan normaalissa kuluttajakaupassa, jos muusta syystä haluat rajata pääsyä).

Miksi toimituskulut eivät näy ostoskorissa?

Verkkokaupassa on ostoskori, josta asiakas siirtyy kassalle, jossa valitaan toimitustapa. Jos asiakas ei ole vielä käynyt verkkokaupan kassalla ja valinnut toimitustapaa, toimituskulut eivät ole tiedossa, eikä niitä voida näyttää.

Vanhemmissa teemoissa (Stockholm, Milan, Bella, Boutique) saattaa aluksi hämäävästi näkyä toimituskuluna 0 euroa. Sen ongelman voi poistaa joko

• vaihtamalla uudempaan teemaan (Cora, Kobi, Electric, Flow, Helion, Juicy, Majesty, Nedo, Rye, Solin tai Star)

• tai piilottamalla toimituskulurivin vanhan teeman ostoskorista pienellä css-koodilla. Asiakaspalvelusta saa siihen tarvittaessa apua.

Voinko lisätä videoita verkkokaupan sivuille?

Voit lisätä videoita. Ensin video tulisi vain ladata Youtubeen. Sitä varten tarvitset youtube-kanavan (ohje avaamiseen). Kun olet ladannut videon youtube-kanavallesi, voit lisätä videon verkkokaupan teemaan seuraavasti:

1. Mene teeman muokkaukseen (Verkkokauppa > Muokkaa).

2. Mene haluamallesi sivulle verkkokaupassa ja klikkaa + merkkiä siinä kohdassa, johon haluat lisätä videon.

3. Valitse jokin Video-osiosta.

4. Klikkaa videon kohdalta "Muokkaa"-painiketta ja syötä videon osoite (youtubessa) kenttään.

5. Lisää tarvittaessa tekstiä videon rinnalle ja tallenna lopuksi oikealta alhaalta.

Miten saan some-ikonit toimimaan?

Jotta some-ikonit näkyisivät oikein, sinun tulisi syöttää some-sivujesi osoitteet teeman asetuksiin. Löydät asetukset menemällä "Asetukset > Sosiaalinen media" (Cora-teema) tai "Asetukset > Muut asetukset > Sosiaalinen media" (Muut teemat).

Voinko lisätä sivuille Pop-Up bannerin?

Teemoissa ei ole valmista toiminnallisuutta pop-up-bannerien lisäämiseksi, mutta sellainen on mahdollista toteuttaa koodin kautta:

• Jos sinulla on valmis javascript-koodi bannerille, jonka olet saanut esim. Mailchimp- tai muusta ulkopuolisesta palvelusta), voit lisätä sen kohdasta Verkkokauppa > Tiedot > Upotukset: Hallitse.

• Jos haluat luoda täysin räätälöidyn oman pop-up-bannerin, se on yleensä helpoin luoda kaupan lähdekoodin kautta menemällä ensin teeman muokkaukseen (Verkkokauppa > Muokkaa) ja siirtymällä sieltä lähdekoodiin (Teeman tiedot > Lähdekoodi).

Huomioithan, että lähdekoodin muokkaaminen vaatii jonkin verran ohjelmointitaitoja. Jos olet epävarma, on hyvä yrittää löytää avuksi ammattitaitoinen ohjelmoija, joka voi toteuttaa muutokset puolestasi.

Voinko muokata teeman lähdekoodia?

Kyllä, voit muokata valtaosaa teeman lähdekoodista. Löydät lähdekoodin menemällä teeman muokkauksessa kohtaan Teeman tiedot > Lähdekoodi. Lisätietoa teeman muokkaamisesta koodin tasolla löydät Finqu Developers -sivustolta.