Asetukset B2B-verkkokaupassa

Verkkokaupan asetuksien avulla voit muokata kauppaasi siten, että se soveltuu paremmin B2B myyntiin.

Päivitetty yli viikko sitten

B2B-ominaisuudet verkkokaupassa

Kun avaat B2B-verkkokaupan, on hyvä pohtia seuraavia asioita:

• Onko verkkokauppa rajoitettu vain erikseen hyväksytyille asiakkaille?
    Finqussa voit rajat verkkokauppaasi siten, että vain hyväksymäsi asiakkaat voivat tehdä ostoksia. Ohjeita näihin alempana 👇

• Haluatko näyttää hinnat ilman veroja?
    Yleensä B2B-myynnissä hinnat näytetään ilman arvonlisäveroa. Alempana tällä sivulla voit oppia näyttämään hinnat ilman arvonlisäveroa verkkokaupassasi.

Asiakastilin asetukset

Kohdasta Verkkokauppa > Tiedot löydät Asiakastilit-valikon, josta voit valita, ketkä voivat ostaa ja nähdä tuotteita verkkokaupassasi. Voit valita seuraavista:

1. Asiakastilit eivät ole käytössä

2. Asiakastilin luonti on vapaaehtoista

3. Asiakastili vaaditaan ostamiseen

4. Asiakastili ja kauppiaan hyväksyntä vaaditaan ostamiseen

Tukkukaupassa on yleensä valittuna kohta 4, jolloin vain erikseen hyväksymäsi asiakkaat voivat tilata. Vaihdoehdoissa 3 ja 4 voit valita lisäksi sen voivatko kävijät selata sivuja ennen kuin he ovat rekisteröityneet kauppaan.

Käyttöoikeuksien hallinta

Aina kun uusi asiakas rekisteröityy verkkokauppaasi, saat siitä ilmoituksen. Tämän jälkeen voit sallia käyttäjälle pääsyn kauppaan seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asiakkaat.

2. Valitse (ruksaa) asiakas, jolle haluat antaa oikeudet.

3. Klikkaa Massatoiminnot > Anna käyttöoikeus.

4. Klikkaa Vahvista.

Tarvittaessa voit myös poistaa käyttöoikeuden myöhemmin massatoiminnolla Poista käyttöoikeus.

Arvonlisäverot

Verkkokauppasi teeman asetuksissa voit valita, näkevätkö asiakkaat hinnat arvonlisäverollisina vai ilman. Siirry ensin teeman muokkaukseen (kohta Verkkokauppa > Muokkaa). Sen jälkeen löydät teeman asetukset vasemmasta valikosta, josta voit valita näytetäänkö hinnat verottomina.