Lasku-maksutavan tarjoaminen

Näin voit tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden maksaa ostoksensa laskulla.

Päivitetty tällä viikolla

Verkkokaupassa on hyvä tarjota asiakkaille mahdollisuus maksaa laskulla. Helpoiten se onnistuu maksupalveluntarjoajasi avustuksella, mutta voit halutessasi myös muodostaa laskuja itse.

Laskuttaminen maksupalveluntarjoajan välityksellä

Useimmiten on järkevintä jättää laskuttaminen maksupalveluntarjoajasi hoidettavaksi. Näin sinun ei itse tarvitse seurata maksuja ja hoitaa niiden muistuttamista / perimistä. Esimerkiksi Klarna Checkout -palvelussa on lasku-vaihtoehto valmiina. Sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että Klarna Checkout on käytössä verkkokaupassasi.

Laskuttaminen itse

Seuraavassa on ohjeita siihen, miten voit laskuttaa asiakkaitasi itse omilla laskuilla. Huomioithan, että Finqu ei sisällä erityisiä toimintoja laskujen seurantaan, muistuttamiseen tai perintään. Sen vuoksi on yleensä hyvä jättää laskuttaminen ulkopuolisen tarjoajan hoidettavaksi.

Lasku-maksutavan lisäys

Jotta asiakas voi valita laskun kassalla, voit lisätä kassalle oman Lasku-maksutavan seuraavasti:

1. Mene kohtaan Asetukset > Maksutavat.

2. Valitse alhaalta Lisää maksutapa > Lasku.

3. Täytä tiedot ja tallenna.

Laskut lähetys manuaalisesti

Jos haluat lähettää laskun manuaalisesti kirjeessä / sähköpostissa, voit ensin muodostaa laskun noudattamalla Tulosteiden muodostaminen -ohjetta. Lasku latautuu tietokoneellesi PDF-tiedostona, minkä jälkeen voit tulostaa sen paperille tai lähettää PDF:nä asiakkaan sähköpostiin.

Lasku-viestin luominen

Oman laskun voi saada menemään myös automaattisesti asiakkaalle. Sitä varten voit luoda oman viestin (ohje), johon lisäät laskun liitteeksi. Huomioi viestiä lisätessäsi tarkistaa lähetyksen asetukset, että viesti lähtee silloin, kun tilaus vahvistetaan. Lisäksi voit rajata viestin lähtemistä maksutavan perusteella, jolloin se lähtee vain silloin, kun asiakas on valinnut lasku-vaihtoehdon kassalla.

Laskun ja viestin lisäyksen jälkeen on hyvä tehdä testitilaus, jotta näet, lähteekö lasku oikein ja sisältääkö lasku tarvittavat tiedot.