Asiakkaat
Asiakkaan tietojen hallinta

Asiakkaat-osiossa voit esimerkiksi muokata asiakkaidesi yhteystietoja tai liittää asiakkaita asiakasryhmiin.

Päivitetty yli viikko sitten

Asiakkaan tietojen muokkaus

1. Siirry kohtaan Asiakkaat.

2. Etsi ja avaa asiakkaan tiedot.

3. Muokkaa tietoja ja klikkaa Tallenna.

Asiakkaan tiedot

• Perustiedot -osiossa voit muokata perustietoja (nimi, osoite, kaupunki, postinumero, maa, sähköpostiosoite ja puhelinnumero). Jos asiakkaalla on yritys, voit täyttää myös Yrityksen tiedot (yrityksen nimi, Y-tunnus ja ALV-tunnus).

• Lisätiedot -osiossa voit muokata asiakasnumeroa, kieltä ja asiakkaan valuuttaa sekä valita, onko asiakas antanut markkinointiluvan (esim. uutiskirjeiden vastaanottamiseksi).

• Luo asiakastili -osiossa näet asiakkaan käyttäjätunnuksen ja voit tarvittaessa lähettää asiakkaalle ohjeet salasanan vaihtamiseen. Lisätietoja asiakkaiden käyttäjätunnuksista ja salasanoista on Asiakkaan käyttäjätunnus ja salasana -artikkelissa.

• Linkitetyt asiakastilit -osiossa voit linkittää asiakastilejä, mikä on hyödyllinen ominaisuus, jos asiakkaalla sattuu olemaan useita tilejä samassa kaupassa.

• Asiakasryhmät -osiossa voit liittää asiakkaita asiakasryhmiin.

Asiakkaiden linkittäminen

Jos asiakkaalla on useita tilejä kaupassa, voit linkittää tilit toisiinsa. Siitä on toki hyvä olla ensin yhteydessä asiakkaaseen.

1. Siirry kohtaan Asiakkaat.

2. Etsi ja avaa toinen liitettävistä asiakastileistä.

3. Klikkaa Linkitetyt asiakastilit -osiossa Linkitä Linkitä asiakastili -painiketta.

4. Etsi ja valitse toinen asiakastileistä, jonka haluat linkittää.

5. Klikkaa Vahvista.

Kun olet linkittänyt tilit yhteen, yhteystiedot synkronoidaan automaattisesti molempien tilien välillä, kun tietoje päivitetään.

Tilausten siirtäminen asiakkaalta toiselle

Joskus voi olla tarpeen siirtää tilaus toiselle asiakkaalle. Jos asiakkaalla on esimerkiksi kaksi asiakastiliä kaupassa ja hän haluaa kaikki tilaukset saman tilin alle.

1. Siirry kohtaan Asiakkaat.

2. Etsi ja avaa asiakastili (josta haluat siirtää tilauksen).

3. Napsauta Tilaukset.

4. Avaa tilaus napsauttamalla sen numeroa.

5. Napsauta Asiakas -osiossa Liitä asiakastili.

6. Etsi ja valitse asiakastili (johon haluat siirtää tilauksen).

7. Toista yllä olevat kohdat jokaiselle siirrettävälle tilaukselle.

Ennen kuin siirrät asiakkaan tilaukset uudelle tilille, pyri varmistamaan jollakin tavoin, että kyseessä on varmasti sama asiakas. Jos esimerkiksi asiakkaan vanhan asiakastilin tiedoissa on jokin sähköposti tai puhelinnumero, voit niiden kautta lähettää viestiä / soittaa.