Asiakkaat
Asiakkaan käyttäjätunnus ja salasana

Näin voit auttaa asiakkaita kirjautumiseen liittyvien pulmien kanssa.

Päivitetty yli viikko sitten

Asiakkaan käyttäjätunnus

Asiakkaan käyttäjätunnus on sähköpostiosoite, jonka hän antoi rekisteröidessään asiakastiliä kauppaan. Näet asiakkaan käyttäjätunnuksen seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asiakkaat.

2. Etsi ja avaa asiakkaan tiedot.

3. Näet käyttäjätunnuksen sivun Kirjautuminen-osiossa.

Huomaathan, että käyttäjätunnus ei aina ole sama kuin asiakkaan sähköpostiosoite. Käyttäjätunnus näkyy asiakastietojen Kirjautuminen-osiossa.

Käyttäjätunnuksen vaihto

Käyttäjätunnusta ei voi muokata, mutta jos asiakas haluaa vaihtaa sen, voit tehdä seuraavalla tavalla.

1. Pyydä asiakasta rekisteröimään kauppaan uusi tili uudella käyttäjätunnuksella. Voit myös luoda uuden tilin asiakkaan puolesta siirtymällä kohtaan Asiakkaat > Lisää asiakas.

2. Kun uusi tili on luotu, voit siirtää vanhat tilaukset uudelle tilille.

Ennen kuin siirrät asiakkaan tilaukset uudelle tilille, pyri varmistamaan jollakin tavoin, että kyseessä on varmasti sama asiakas. Jos esimerkiksi asiakkaan vanhan asiakastilin tiedoissa on jokin sähköposti tai puhelinnumero, voit niiden kautta lähettää viestiä / soittaa.

Salasanan vaihtaminen

Joskus asiakkaat voivat pyytää sinua vaihtamaan salasanansa. Turvallisuussyistä et voi vaihtaa asiakkaiden salasanoja heidän puolestaan, mutta sen sijaan voit toimia seuraavilla tavoilla.

• Pyydä asiakasta vaihtamaan salasana itse myymälän kirjautumissivun Salasana unohtunut -ominaisuuden avulla.

• Lähetä salasanan vaihto-ohjeet asiakkaalle sähköpostitse. Voit tehdä sen asiakastietojen Kirjautuminen-osiossa.

Jos asiakas kertoo, ettei hän ole saanut ohjeita salasanan vaihtamiseen, kannattaa pyytää tarkistamaan sähköpostin roskapostikansio. Saattaa olla, että asiakkaan sähköpostipalvelin on virheellisesti merkinnyt viestin roskapostiksi.