Kuvat verkkokaupan teemassa

Tietoa kuvien käyttämisestä verkkokaupan teemassa.

Päivitetty yli viikko sitten

Kuvat ovat oleellinen osa verkkokaupan teemaa ja ulkoasua. Kuvien valinta herättääkin usein kysymyksiä mm. kuvien ko'oista. Usein kysytään esimerkiksi siitä, minkä kokoisia kuvia tulisi käyttää verkkokaupan bannerissa tai kuvakaruselleissa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lisäät omia kuvia verkkokaupan teemaan.

1. Huomioi eri kokoiset laitteet

Verkkokauppaa usein rakennetaan isommalla näytöllä. Käytössäsi voi olla kannettava tietokone esim. 14" näytöllä, tai sinulla voi olla isompi ulkoinen näyttö, joiden koot ovat reilusti yli 20". Asiakkaasi puolestaan saattaa katsoa kauppaa pienellä puhelimen näytöllä.

On hyvä ottaa tämä laitteiden moninaisuus huomioon, ja kokeilla, miten kuva toimii eri kokoisilla näytöillä. Jos rakennat kauppaa tietokoneella, voit kokeilla muuttaa selainikkunan kokoa pienemmäksi, jotta näet, miten se käyttäytyy kapeammassa tilassa.

Varsinkin isoissa, koko sivun levyisissä bannereissa, kuvan asettelu voi vaihdella ja kuva voi leikkautua reunoista. Alla kolme esimerkkiä, miten kuva muuttuu näytön koon mukaan.

Esimerkkejä erilaisista näkymistä

Kannettava tietokone

Tabletti

Puhelin

2. Kuvien resoluutiosta

Yllä mainituista seikoista johtuen kuvalle ei ole olemassa tiettyjä mittoja, koska kuvan asettelu muuttuu näytön koon mukaan. Tärkeintä on, että kuva on riittävän suuri, jotta se ei pikselöidy eli mene epätarkaksi sen jälkeen, kun kuvan on ladannut kauppaan.

Esimerkiksi kirjoitan tätä juttua näytöllä, jonka resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä (tietokoneen ulkoinen näyttö). Näin ollen kuva, jonka leveys on pienempi kuin 2560 px, voi joissain kohdissa mennä epätarkaksi.

Esimerkkejä: Koko sivun levyinen kuvabanneri

Liian pieni kuva (pikselöityy)

Riittävän suuri kuva (näkyy terävänä)

3. Tekstien lisääminen kuviin

Teeman muokkauksessa on usein toimintoja, jolla voi lisätä tekstiä kuvien päälle. Esimerkiksi kuvakarusellin kuviin voi lisätä lyhyen tekstin sekä painikkeen, josta pääsee mainostetun tuotteen sivulle tms.

Tekstiä ei kannata lisätä kuvaan omalla tietokoneella

Teksti on parempi lisätä käyttämällä teeman ominaisuuksia sen sijaan, että lisäisi tekstin osaksi kuvaa omalla tietokoneelle. Tänän on pari syytä:

1. Google ei osaa lukea kuvina lisättyjä tekstejä.

2. Kuvana oleva teksti ei todennäköisesti skaalaudu oikein eri kokoisille näytöille, jolloin se ei näy esim. puhelimessa kokonaan tai on hyvin pientä.

4. Yhteenveto

Kuvien lisääminen teemaan on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista, kunhan muistat huomioida seuraavat asiat:

1. Testaa kuvaa eri laitteilla.

2. Käytä riittävän isoja kuvia.

3. Lisää mahdolliset tekstit kuviin vasta teeman muokkauksessa.