Laadukkaiden tuotekuvien valinta

Vinkkejä parempien tuotekuvien lisäämiseksi tuotteisiin.

Päivitetty tällä viikolla

Laadukkaat ja monipuoliset tuotekuvat ovat avainasemassa verkkokaupassa. Niiden avulla asiakkaat saavat selkeän käsityksen tuotteesta, mikä helpottaa ostopäätöksen tekemistä.

Kuvien monipuolisuus

Tarjoamalla erilaisia kuvakulmia, lähikuvia ja kokonaiskuvia samasta tuotteesta, asiakkaille luodaan kattava näkemys sen ulkonäöstä ja ominaisuuksista. Monipuoliset kuvat mahdollistavat tuotteen yksityiskohtien tarkastelun ja auttavat asiakkaita hahmottamaan tuotteen käyttötarkoituksen eri tilanteissa. Lisäksi eri väri- ja kokovaihtoehdot esiteltynä monipuolisesti kuvissa antavat asiakkaille paremman käsityksen tuotteen vaihtoehdoista ja mahdollistavat paremman valinnan. Monipuolisten kuvien avulla asiakkaat voivat myös paremmin visualisoida, miten tuote sopii heidän tarpeisiinsa tai ympäristöönsä.

Tuotekuvien resoluutio

Tuotekuvien hyvä resoluutio tarkoittaa kuvien tarkkuutta ja selkeyttä. Mitä parempi resoluutio, sitä terävämpi ja yksityiskohtaisempi kuva on. Korkean resoluution kuvat näyttävät paremmin tuotteen yksityiskohdat, värit ja tekstuurit, jolloin asiakas saa paremman käsityksen siitä, miltä tuote oikeasti näyttää. Pienikin yksityiskohta, kuten kuvan epätarkkuus, voi vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen, joten hyvä resoluutio on tärkeää houkuttelevien ja informatiivisten kuvien kannalta.

Käytännössä hyvä resoluutio on esimerkiksi 1980 x 1080 pikseliä (Full HD), joka näyttää vielä terävältä useimmilla näytöillä.

Tekstin lisääminen tuotekuvaan

Yleensä tuotekuvat eivät sisällä tekstiä, mutta joissain tilanteissa sen lisääminen voi olla tarpeen. Esimerkiksi, jos sinulla on tuotteen eri värivaihtoehdoista useita kuvia ja haluat niihin lisätä tietyn värikoodin tai nimen. Tekstiä ei voi valitettavasti lisätä palvelussamme osaksi kuvaa, mutta sen sijaan, voit tehdä sen omalla tietokoneellasi käyttämällä Adobe Photoshop- tai muuta kuvankäsittelyohjelmaa.