Verkkopankkimaksujen käyttöönotto Kajabissa

Näin voit kytkeä verkkopankkimaksut käyttöön Kajabissa höydyntämällä Finqu- ja Zapier-palveluja.

Päivitetty yli viikko sitten

Yleistä

Kajabi on alusta, jonka avulla voit myydä ja järjestää verkkokursseja. Kajabissa ei ole suoraa valmiutta vastaanottaa verkkomaksuja suomalaisten verkkopankkien kautta. Voit kuitenkin saada verkkomaksut käyttöön hyödyntämällä Finqun, Zapierin, sekä valitsemasi maksupalveluntarjoajan palveluita.

Tietoa palveluista

Verkkomaksujen liittämisessä tarvitset seuraavat palvelut käyttöösi:

1. Finqu-palvelu. Tietoa Finqun ominaisuuksista ja hinnoista täällä: https://www.finqu.fi/hinnasto. Kaikki Finqun paketit toimivat Kajabin kanssa.

2. Zapier-palvelu. Tietoa ominaisuuksista ja hinnoista: https://zapier.com/pricing (Professional-paketti on usein riittävä).

3. Verkkomaksut (esim. Paytrail tai VismaPay).

Maksujen toiminta

Alla kaavio, joka auttaa hahmottamaan, miten verkkopankkimaksut toimivat, kun ne yhdistetään Kajabiin Finqun ja Zapierin avulla.

Palveluiden käyttöönotto vaihe-vaiheelta

Finqu-palvelun voit ottaa käyttöön Finqun kotisivujen kautta osoitteessa https://www.finqu.fi/koti (Klikkaamalla Kokeile-painiketta).

1. Osta-nappi-myyntikanavan avaus

Päästyäsi Finqun hallintaan voit aloittaa lisäämällä Osta-nappi-myyntikanavan. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry Finqun hallinnan oikeasta ylävalikosta kohtaan Myyntikanavat.

2. Klikkaa Tilaa uusi myyntikanava.

3. Vahvista myyntikanavan tilaus.

2. Tuotteen lisääminen Finqussa

Finqun päähän tulisi lisätä tuote, jonka ostamalla asiakas saa pääsyn kurssille. Voit lisätä tuotteen Finqun hallinnan kohdasta Tuotteet > Lisää tuote.

Täytä tuotteeseen seuraavat tiedot:

3. Testitilauksen luominen Finqun hallinnasta

Kun olet lisännyt tuotteen, tee yksi testitilaus, jossa ostat kyseisen tuotteen itsellesi. Voit tehdä tämän menemällä kohtaan Myynnit ja siellä klikkaa Uusi ostoskori. Voit lisätä ostoskoriin asiakkaan tiedot, ja sen jälkeen Muokkaa-painikkeen kautta voit valita tuotteen. Valittuasi tuotteen, palaa takaisin ostoskorin tietoihin ja klikkaa Muodosta tilaus -painiketta.

Seuraavaksi voit siirtyä Zapier-palvelun hallintaan osoitteessa https://zapier.com/app/home

4. Finqu-sovelluksen käyttöönotto Zapierissa

Finqu-sovelluksen voi ottaa käyttöön Zapierissa seuraavalla kutsu-linkillä. Klikkaa linkkiä, ja noudata sivulla näkyviä ohjeita: https://zapier.com/developer/public-invite/166246/2ea9794846d4337d67983a8dd81e341a/

Kun olet ottanut sovelluksen käyttöön, voit käyttää sitä Zapierissa luoduissa Zapeissa, jotka välittävät tietoa Finqun ja Kajabin välillä.

5. Zapin lisääminen

Yleisen ohjeen zappien lisäämiseksi löydät täältä Zapierin tukisivuilta: Create Zaps. Tässä alla kohdistetumpi ohje, joka toimii Finqun ja Kajabin liittämiseksi.

Zapin luonti Finqun ja Kajabin liittämiseksi

1. Siirry Zapierin hallinnassa kohtaan "Zaps".

2. Klikkaa Create ja valitse New zap.

3. Klikkaa Trigger.

4. Hae sanalla finqu ja valitse Finqu.

5. Valitse oikealta Event-valikosta Create Order.

6. Anna Finqu-sovellukselle käyttöoikeus Finqu-tilillesi.

7. Testaa Zapin toiminta Test-välilehdeltä. Finqu-sovellus hakee aiemmin luomasi testitilauksen tiedot.

8. Klikkaa Continue with selected record -painiketta sivun alareunasta.

9. Hae filter-sanalla ja valitse Filter by Zapier.

10. Oikealta kohdasta Only continue if, hae sanoilla items related ja valitse kuvassa näkyvä ehto (Items related product id).

11. Sen alla olevasta valikosta, valitse kohta Text exactly matches.

12. Viimeiseen kenttään tulisi syöttää aikaisemmin luomasi tuotteen ID-numero. Löydät ID-numeron selaimen osoiterivin lopusta, kun katsot tuotetta Finqun hallinnassa.

13. Syötä numero Zapierissa kolmanteen kenttään oikealla.

14. Klikkaa Continue. Zapier testaa ehdon toimivuutta.

15. Klikkaa uudelleen Continue.

16. Etsi sanalla kajabi ja valitse Kajabi-sovellus.

17. Valitse oikealta tapahtumaksi Grant access to an offer.

18. Salli Kajabi-sovellukselle pääsy Kajabi-tilisi tietoihin.

19. Täytä kentät Action-kohdasta ja klikkaa Continue.

20. Testaa Zapin toimintaa.

21. Klikkaa Publish.

6. Verkkomaksujen käyttöönotto Finqussa

Jotta asiakkaat voivat maksaa tilauksen, sinun tulisi ottaa Finqu-tililläsi käyttöön valitsemasi verkkomaksujen tarjoaja, kuten Paytrail tai VismaPay.

Alta löydät ohjeen maksupalvelujen käyttöönottoon. Huomaa: Klarna Checkout ei toimi tässä yhteydessä, koska Finqussa se edellyttää verkkokauppaa toimiakseen. Muita maksupalveluita voit käyttää.

👉 Ohjeet: Maksupalvelut

7. Osta-linkin kopiointi Finqusta Kajabiin

Viimeinen vaihe on se, että kopioit maksulinkin Finqusta Kajabiin. Voit kopioida linkin menemällä Finqun hallinnassa kohtaan Tuotteet ja sitten tuotteen kohdalta klikkaa Osta-nappi > Kopioi linkki.

Kopioituasi linkin, voit liittää sen Kajabin hallinnassa myymäsi verkkokurssin esittelyyn haluamaasi kohtaan. Siirry Kajabissa kohtaan Sales > Offers ja avaa sieltä kyseinen kurssi. Sen jälkeen voit lisätä description-kenttään haluamasi tekstin, kuten "Maksa verkkopankissa klikkaamalla tästä." ja sen jälkeen lisäät linkin ko. tekstiin.

Kajabin päässä toteutus on vapaa. Voit lisätä sinne myös esim. jonkin kuvan maksutavoista ja asettaa linkin siihen kuvaan.

8. Uudelleenohjaus maksun jälkeen

Jos haluat, voit tehdä Finqun kassan kiitos-sivulle uudelleenohjauksen, joka ohjaa asiakkaan automaattisesti maksun jälkeen esimerkiksi kurssin sivulle tai kiitos ostoksesta -sivulle Kajabissa.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Mene kohtaan Osta-nappi > Asetukset.

2. Klikkaa ylhäältä Ostaminen.

3. Klikkaa Kassasivu: Muokkaa.

4. Etsi sivulta Javascript-osio ja klikkaa Lisää-nappia.

5. Valitse valikosta Kiitossivu.

6. Valitse valikosta Kaupan toiminnan kannalta välttämätön.

7. Syötä tekstikenttään alla näkyvä koodi.

8. Tallenna.

Koodi on sekä liquid- että javascript-koodia, joka muodostaa kassalle javascript-koodin, joka ohjaa asiakkaan maksun jälkeen oikeaan osoitteeseen. Voit syöttää Kajabin osoitteen tuotteen tietoihin, ks. ohjeen kohta 2. Tuotteen lisääminen Finqussa.

<script>
{% for item in order.items %}
{% if item.model %}
window.location.href = "{{ item.model }}";
{% endif %}
{% endfor %}
</script>

9. Viestien kytkeminen pois päältä Finqussa

Verkkomaksupalvelu lähettää asiakkaalle vahvistuksen maksusta, ja Kajabi lähettää asiakkaalle ohjeet kurssille osallistumiseksi normaaliin tapaan.

On hyvä kytkeä Finqun automaattiset viestit pois päältä, koska ne helposti sekoittavat käyttäjää. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Mene kohtaan Osta-nappi > Asetukset.

2. Klikkaa ylhäältä Ostaminen.

3. Klikkaa Viestit: Muokkaa.

4. Kytke pois päältä viestit, kuten Tilaus vastaanotettu.

5. Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Testaaminen

Suosittelemme myös testaamaan luomaasi Zappia, että se varmasti toimii. Voit halutessasi testata jo ennen kuin lisäät linkin Kajabiin siten, että siirryt selaimella kyseiseen osoitteeseen, ja maksat tilauksen. Jos maksun jälkeen saat pääsyn kurssille, se toimii, ja voit lisätä linkin Kajabiin asiakkaitasi varten.

Useiden kurssien myynti

Samalla menetelmällä myydä useitakin kursseja. Sinun tarvitsee tehdä vain kolme alla lueteltua ohjeen vaihetta eri tuotteiden kohdalla uudelleen:

Huomaa: Sinun ei tarvitse tehdä uudelleen seuraavia asioita, kun lisäät uusia kursseja:

• Osta-nappi myyntikanavan avaaminen (vaihe 1)

• Testitilauksen luonti Finqussa (vaihe 3). (Zapin luonnissa viimeisin testaus tosin voi varoittaa, ettei löydy, mutta sillä ei ole merkitystä, kunhan tuotteen ID on oikein).

• Finqu-sovelluksen käyttöönotto Zapierissa (vaihe 4)

• Verkkomaksujen käyttöönotto Finqussa (vaihe 6)

• Uudelleenohjaus maksun jälkeen (vaihe 8)

• Viestien kytkeminen pois päältä Finqussa (vaihe 9)