Teeman vaihtaminen

Näin voit vaihtaa verkkokauppasi teemaa.

Päivitetty yli viikko sitten

Verkkokaupan teema vaikuttaa siihen, miten hyvin verkkokauppasi toimii asiakkaillesi, ja miltä se näyttää. Jos sinulla on ollut jo pidempään käytössä sama teema, kannattaakin miettiä, olisiko vaihto paikallaan. Uudemmissa teemoissa on enemmän toimintoja, kuten automaattisia suodatuksia tuoteryhmissä, tai jäsenneltyä tietoja, joita Google voi hyödyntää hakutuloksissaan.

Teeman vaihdolla voi olla positiivisia vaikutuksia kauppasi näkyvyyteen ja asiakkaidesi ostokokemukseen.

Teeman vaihto saattaa kuulostaa työläältä, mutta Finqu-palvelussa se ei vaadi erityistä osaamista. Vaihto ei häiritse verkkokauppasi toimintaa. Voit muokata uuden teeman valmiiksi taustalla ja testata sitä huolellisesti ennen kuin julkaiset sen asiakkaillesi.

Uuden teeman asennus ja käyttöönotto

Teeman vaihtaminen alkaa uuden teeman asennuksella ja käyttöönotolla. Teema otetaan käyttöön, jotta sen muokkaus onnistuu paremmin. Käyttöönotto ei vielä julkaise teemaa, joten voit huoletta ottaa sen käyttöön alla kuvatulla tavalla.

Näin asennat ja otat teeman käyttöön:

1. Siirry Verkkokauppa-osioon.

2. Klikkaa sivun alareunasta Asenna uusi teema -painiketta.

3. Kun olet löytänyt sinulle sopivan teeman, klikkaa sen kohdalta Asenna-painiketta.

4. Teema asentuu ja tulee näkyville Asennetut teemat -osioon.

5. Voit muokata teemaa klikkaamalla Toiminnot > Muokkaa-painiketta tai esikatsella sitä valitsemalla Toiminnot > Esikatsele.

6. Jos haluat jatkaa kyseisen teeman muokkausta, klikkaa sen kohdalta Ota käyttöön. Käyttöönoton jälkeen sinun on helpompi muokata yksittäisiä sivuja teeman kautta. Käyttöönotto ei siis julkaise vielä teemaa.

7. Jos haluatkin vielä vielä vaihtaa toiseen teemaan, voit asentaa muitakin teemoja yllä kuvatulla tavalla. Teemat ovat maksuttomia, joten niiden asennus ei aiheuta kuluja. Teemoja asentaa enintään viisi kerrallaan. Jos järjestelmä pyytää poistamaan teemoja, voit tehdä sen valitsemalla teeman kohdalta Toiminnot > Poista.

8. Kun olet ottanut teeman käyttöön, voit muokata sitä. Uusien Aurora-, Bloom-, Wave-, Celesta-, Veloura-, ja Nova-teemojen yksityiskohdista löytyy tietoa Teeman ominaisuudet -artikkelista ja kannattaa ehdottomasti kysyä neuvoa hallinnan chatin kautta, jos tulee mutkia matkaan.

Uuden teeman julkaiseminen

Kun olet muokannut uuden teeman valmiiksi, on vielä järkevää testata sitä asiakkaan näkökulmasta. Esikatselu / testaaminen onnistuu klikkaamalla teeman kohdalta Toiminnot > Esikatsele. Jos kaikki on ok, voit lopuksi julkaista teeman klikkaamalla Julkaise-painiketta. Sen jälkeen asiakkaasi näkevät uuden teeman.