Saatavuusilmoitukset

Saatavuusilmoitusten avulla voit sallia asiakkaidesi tilata itselleen ilmoituksen, kun tuotetta on jälleen saatavilla.

Päivitetty yli viikko sitten

Saatavuusilmoitukset on ominaisuus, jolla asiakas voi tilata itselleen ilmoituksen, kun loppunutta tuotetta tulee saataville. Voit automatisoida viestien lähetyksen käyttämällä Mailchimp-palvelua yhdessä Finqun saatavuusilmoitusten kanssa.

Edellytykset saatavuusilmoitusten käyttöön

Saatavuusilmoitusten toiminta edellyttää alla lueteltuja asioita. Vähintään se edellyttää yhteensopivaa teemaa. Jos haluat automatisoida viestien lähetyksen, sinulla tulisi olla myös Mailchimp-palvelu käytössäsi.

1. Laaja varastohallinta

Tarvitset Laaja varastohallinta -ominaisuuden, johon saatavuusilmoitukset sisältyvät. Laaja varastohallinta on saatavilla Finqu Pro -paketissa. Voit vaihtaa pakettia Pro:hon, ja tilata siihen laajan varastohallinnan menemällä oikean ylänurkan valikosta kohtaan "Tilaus" ja sieltä klikkaa "Vaihda paketti"-painiketta.

2. Yhteensopivat teemat

Seuraavat teemat sisältävät toiminnon, jolla asiakas voi tilata saatavuusilmoituksen:

• Aurora

• Bloom

• Wave

• Celesta

• Veloura

• Nova

3. Mailchimp-palvelu

Huomaa: Mailchimp-palvelua tarvitaan siihen, että ilmoitus lähtee automaattisesti. Jos et halua tilata maksullista Mailchimp-palvelua, voit myös ladata itsellesi listan sähköposteista ja lähettää viestit manuaalisesti (ohje).

Saatavuusilmoitukset käyttävät viestien lähettämiseen Mailchimp-palvelua. Sinulla tulisi olla käytössäsi vähintään Mailchimp Standard -paketti. Kyseisessä Standard-paketissa voi ottaa käyttöön "Transactional Emails"-nimisen ominaisuuden, jolla saatavuusilmoitukset käytännössä lähetetään asiakkaille.

Mailchimpin kokonaishinta koostuu Mailchimpin paketin hinnasta + siitä, kuinka paljon käytät "Transactional Emails" ominaisuutta.

Esimerkki hinnoittelusta (perustuen Mailchimpin hintoihin 19.3.2024)

• Mailchimp Standard -paketti. Hinta: 20 dollaria.

• Saatavuusilmoituksia enintään 25 000 kpl kuukaudessa. Hinta: 20 dollaria.

• Hinta yhteensä: 40 dollaria, eli noin 36,98 euroa / kk.

Voit tarkastella Mailchimpin hintoja heidän sivuillaan osoitteessa https://mailchimp.com/pricing/marketing/.

Sivustolla on mahdollisuus kokeilla erilaisia hintoja riippuen viestien määrästä. Jos lähetät kuukaudessa yli 25 000 saatavuusilmoitusta tai käytät Mailchimpia myös uutiskirjeiden lähettämiseen ja tarvitset enemmän lähetyskapasiteettia, voit säätää laskuria nähdäksesi, miten se vaikuttaa hintaan.

Automaattiset saatavuusilmoitukset (Mailchimp)

1/5: Mailchimpin asennus ja yhdistäminen

Saatavuusilmoitusten lähettäminen Mailchimpin avulla edellyttää Mailchimp-sovelluksen asentamista sekä sen yhdistämistä Mailchimp-tiliisi. Huomaa, että tätä varten tarvitset tilin Mailchimp-palvelussa.

1. Mene oikean ylänurkan valikosta kohtaan Sovellukset.

2. Klikkaa Mailchimpin kohdalta Asenna.

3. Hyväksy sovelluksen asennus ja salli sovellukselle pääsy tietoihin.

4. Klikkaa Mailchimp-sovelluksen kohdalta Avaa-painiketta.

5. Klikkaa Yhdistä-painiketta.

6. Kirjaudu sisälle Mailchimp-tilillesi.

7. Salli sovellukselle pääsy Mailchimp-tiliisi klikkaamalla Allow-painiketta.

2/5: API-avaimen luonti ja kopiointi Finquun

Voidaksesi käyttää Mailchimpia saatavuusilmoituksissa, sinun tulisi luoda siellä API-avain ja kopioida se Finquun. Käytännössä se tapahtuu seuraavasti:

1. Mene Mailchimp-sovelluksen tietoihin Finqussa.

2. Sivulla näkyy "Mailchimp Transactional"-osio, jossa on tyhjä kenttä API-avainta varten.

3. Kentän alla on ohje, miten voit luoda API-avaimen. Klikkaa siinä olevaa linkkiä päästäksesi tähän Mailchimpin palveluun (Mandrill-niminen). Tarvittaessa kirjaudu sisään Mailchimpin avulla.

4. Klikkaa New api key -painiketta.

5. Klikkaa Create API key -painiketta.

6. Kopioi avain klikkaamalla Copy-painiketta.

7. Sulje ilmoitus.

8. Palaa takaisin Finquun ja Mailchimp-sovelluksen tietoihin.

9. Liitä kopioimasi avain sille varattuun kenttään "Mailchimp Transactional"-osiossa.

10. Klikkaa Tallenna-painiketta.

3/5: Oletusviestipohjan lisäys

Saatavuusilmoitus-viestit lähtevät käytännössä Mailchimpin palvelun kautta. Sen vuoksi sinne tulisi luoda viestipohja. Voit luoda tämän viestipohjan yhdellä napin painalluksella seuraavasti:

1. Mene Mailchimp-sovelluksen tietoihin Finqussa.

2. Sivulla näkyy "Oletusviestipohja"-osio.

3. Klikkaa osiossa olevaa Luo tai päivitä pohja -painiketta.

4. Finqu luo Mailchimpin palveluun viestipohjan automaattisesti taustalla.

Pohjaa on mahdollista muokata Mailchimpin palvelun kautta, jos haluat. "Oletusviestipohja"-osiosta löydät linkin, jota klikkaamalla pääset muokkaamaan pohjaa.

4/5: Verkkotunnuksen liittäminen

Viestien lähteminen Mailchimpin palvelusta edellyttää, että olet liittänyt verkkotunnuksesi heidän palveluunsa.

Jos verkkotunnuksesi on ylläpidossa Finqussa, voit liittää verkkotunnuksen valitsemalla sen Mailchimp-sovelluksen "Verkkotunnus"-osiossa olevasta valikosta.

Jos verkkotunnuksesi on ylläpidossa muualla, sinun tulisi hakea Mailchimpin palvelusta erityiset DNS-tietueet, ja lisätä ne verkkotunnukseesi. Löydät ohjeet tämän tekemiseksi Mailchimpin palvelusta osoitteesta https://mandrillapp.com/settings/sending-domains

5/5: Saatavuusilmoitusten asetukset

Viimeinen vaihe käyttöönotossa on saatavuusilmoitusten asetusten määritteleminen.

1. Etsi Mailchimp-sovelluksen sivulta kohta "Ilmoitusten asetukset".

2. Valitse pudotusvalikosta viestipohja, jonka loit ylempänä kohdassa 3.

3. Kytke päälle "Automaattinen lähetys", jos haluat, että viestit lähetetään automaattisesti, kun tuotetta tulee varastoon.

4. Täytä seuraavat tiedot niille varattuihin kenttiin:
    - Viestin aihe, eli otsikko, jolla viesti tulee näkymään asiakkaan sähköpostissa.
    - Viestin lähettäjän nimi, eli esim. verkkokauppasi tai yrityksesi nimi.
    - Viestin lähettäjän sähköpostiosoite, eli verkkokauppasi sähköpostiosoite. Tämä näkyy lähettäjänä asiakkaasi sähköpostissa, ja siihen osoitteeseen lähtee vastaus, jos asiakas sattuu vastaamaan viestiin.

Saatavuusilmoitusten seuranta

Verkkokaupan varaston kautta voit nähdä tuotteet, joista on tilattu saatavuusilmoitus. Löydät ne menemällä kohtaan Tuotteet > Varasto > Toiminnot > Saatavuusilmoitukset.

Siellä näet seuraavat neljä osiota:

• Kaikki: Sisältää kaikki tuotteet, joista on tilattu saatavuusilmoitus.

• Odottaa saldoa: Sisältää tuotteet, joiden saldo on edelleen loppunut.

• Ilmoitus lähetettävissä: Sisältää tuotteet, joiden saldo ei ole enää lopussa. Tuotteet näkyvät tässä kohdassa silloin, jos saatavuusilmoituksia ei lähetetä automaattisesti.

• Ilmoitus lähetetty: Sisältää tuotteet, joiden saldo ei ole enää lopussa, ja joista on jo lähetetty asiakkaille saatavuusilmoitus.

Jos sinulla on käytössäsi Mailchimp-liitos, joka lähettää saatavuusilmoitukset automaattisesti, sinun ei tarvitse huolehtia erikseen viestien lähettämisestä. Sen sijaan voit lähinnä seurata tilannetta yllä lueteltujen osioiden kautta, ja nähdä, mistä tuotteista on tilattu saatavuusilmoituksia.

Saatavuusilmoitusten lähettäminen manuaalisesti

Jos et käytä Mailchimpia ja sen automaattisia ilmoituksia, voit lähettää viestejä myös manuaalisesti. Se onnistuu seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Varasto > Toiminnot > Saatavuusilmoitukset.

2. Avaa osio "Ilmoitus lähetettävissä".

3. Klikkaa "Vie"-painiketta ja vahvista tietojen vienti.

4. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan "Tietojen siirto".

5. Klikkaa tiedoston nimeä ja lataa se omalle laitteellesi.

CSV-tiedoston voi avata esimerkiksi Google Sheets -palvelussa, tai Microsoftin Excelissä ja sieltä käsin voit kopioida sähköposteja tai muokata CSV:tä siten, että voit viedä tietoja johonkin muuhun järjestelmään, jota käytät viestien lähettämiseen.