Kaikki kokoelmatAjankohtaista
Uusi tuotevariaatiot-ominaisuus

Uusi variaatiot-ominaisuus tuo uuden tavan lisätä tuotteelle eri valintoja.

Päivitetty yli viikko sitten

Uusi 05/2024 julkaistu tuotevariaatiot-ominaisuus vaikuttaa tuotteiden valintojen, kuten väri- tai koko, lisäämiseen. Aikaisemmin valintoja lisättiin käyttämällä Tuotevalinnat-ominaisuutta, joka on nyt nimetty uudelleen Mukautuksiksi.

Miksi Variaatiot lisättiin?

Variaatiot lisättiin Finquun, jotta kauppiaat voisivat hallita helpommin tuotteiden eri variaatioita, kuten väri- tai kokovalintoja. Variaatioihin voi myös lisätä enemmän tietoja, kuten esimerkiksi omat EAN-koodit tai painot.

Voit lukea lisää Variaatioista täältä: Tuotevariaatiot

Voinko jatkaa vanhojen tuotevalintojen käyttämistä?

Kyllä, voit halutessasi jatkaa vanhojen tuotevalintojen käyttöä. Ne löytyvät tuotteen tiedoista Mukautukset-osiosta.

Voinko muuttaa tuotevalinnat variaatioiksi?

Voit halutessasi muuttaa vanhat tuotevalintasi variaatioiksi tuotteiden tietojen kautta. Käytännössä sinun tulee ensin lisätä tuotteelle variaatiot ja sen jälkeen poistaa tuotteesta tuotevalinnat, eli Mukautukset.

Ota nämä huomioon, jos vaihdat mukautuksia tuotevalinnoiksi:

• Tuote kopioidaan uudeksi. Kun lisäät aiemmin luotuun tuotteeseen variaatioita, järjestelmä ehdottaa sinulle tuotteen kopiointia uudeksi tuotteeksi. Teknisistä syistä johtuen variaatioita ei voi lisätä suoraan vanhaan tuotteeseen. Järjestelmä kopioi tuotteen automaattisesti uudeksi ja arkistoi vanhan puolestasi.

• Uuden tuotteen URL-osoite on erilainen, minkä seurauksena tuotesivu ei oletuksena avaudu samassa osoitteessa, jos käyttäjä esimerkiksi menee sinne Googlen hakutuloksista. Voit korjata tämän ongelman jommalla kummalla alla esitetyistä tavoista:

• Vaihtoehto 1. Jos tuotteiden url-osoitteet verkkokaupassa sisältävät tuotteen nimen (tähän tapaan: tuote/tuotteen-nimi), voit muuttaa arkistoidun tuotteen URL:n erilaiseksi ja sen jälkeen vaihtaa uuteen tuotteeseen saman URL-osoitteen, joka oli siinä aikaisemmassa.

• Vaihtoehto 2: Jos tuotteiden url-osoitteet sisältävät tuotteiden ID-numeroita (tähän tapaan: tuote/123456), niin silloin et voi muokata tuotteen julkista URL-osoitetta. Sen sijaan voit tehdä uudelleenohjauksen vanhasta url-osoitteesta uuteen. Ohje: Uudelleenohjausten lisääminen.

• Varastohistoria katoaa. Jos lisäät aikaisemmin luotuun tuotteeseen tuotevariaatioita, sen varastohistoria katoaa. Varastosaldot eivät siirry automaattisesti aikaisemmista tuotteesta tai mukautuksista (tuotevalinnoista) uusiin tuotevariaatioihin. Tämä vaikuttaa myös raportointiin siten, että et voi takautuvasti muodostaa 'varaston arvo' raporttia tietylle päivämäärälle.