Uudelleenohjausten lisääminen

Uudelleenohjauksen avulla voit siirtää kävijän URL-osoitteesta toiseen automaattisesti.

Päivitetty yli viikko sitten

Milloin uudelleenohjauksia tarvitaan?

Joskus verkkosivuston URL-osoitteet voivat muuttua. Jos esimerkiksi siirrät verkkokauppaasi toisesta alustasta Finquun. Silloin on paras uudelleenohjata osoitteita, koska muutoin sivujen näkyvyys kärsii huomattavasti.

Lisääminen yksitellen

Jos haluat lisätä uudelleenohjauksia yksi kerrallaan, toimi seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Tiedot.

2. Klikkaa Hallitse-painiketta Uudelleenohjaukset-osiossa.

3. Klikkaa Lisää.

4. Täytä kentät: Verkko-osoitteesta ja Verkko-osoitteeseen.

5. Klikkaa Vahvista.

Lisääminen massana

Jos sinun on lisättävä useita uudelleenohjauksia samanaikaisesti, voit käyttää CSV-tiedostoa:

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Tiedot.

2. Klikkaa Hallitse-painiketta Uudelleenohjaukset-osiossa.

3. Klikkaa Lataa CSV.

4. Valitse CSV-tiedosto laitteestasi.

5. Uudelleenohjaukset näkyvät sivulla sen jälkeen, kun ne on haettu CSV-tiedostosta.

CSV-tiedoston tulee sisältää kaksi saraketta. Ensimmäinen sarake on vanha osoite ja toinen sarake uusi osoite. Sarakkeet erotetaan toisistaan pilkulla (,) ja jokainen rivi sisältää yhden uudelleenohjauksen.

Esimerkki uudelleenohjaus-csv:stä

vanha-url,uusi-url
vanha-url-2,uusi-url-2
jne...

Huomaa

Älä lisää CSV:hen koko osoitetta. Lisää ainoastaan loppuosa esim. näin:

• Jos osoite on www.esimerkkikauppa.fi/sivun-osoite

• lisää CSV:hen ainoastaan sivun-osoite

Poistaminen

Voit poistaa uudelleenohjauksia seuraavasti:

1. Valitse uudelleenohjaukset, jotka haluat poistaa.

2. Klikkaa Massatoiminnot > Poista.

3. Klikkaa Poista.

Huomaa

Uudelleenohjaus voi poistosta huolimatta jäädä talteen asiakkaiden selaimien välimuistiin. Niitä on usein hankala poistaa selaimista, mutta poistuvat lopulta ajan kuluessa.