Tuotevariaatiot

Voit luoda tuotteista erilaisia variaatioita silloin, kun tuotetta on saatavilla esimerkiksi eri väreissä ja ko'oissa.

Päivitetty yli viikko sitten

Uusi ominaisuus - Julkaistu 05/2024

Tämä on uusi 05/2024 julkaistu ominaisuus Finqu-palvelussa. Jos olet käyttänyt Finqua pidempään, on hyvä lukea tämä tiedote: Uusi variaatiot-ominaisuus

Mitä variaatiot ovat?

Variaatioiden avulla voit helposti luoda tuotteesta useita erilaisia variaatioita. Yleensä variaatioita käytetään silloin, kun tuotteesta on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi eri värejä, kokoja, tai makuja.

Variaatioiden lisääminen

Voit lisätä variaatioita uusiin tuotteisiin seuraavalla tavalla:

1. Aloita uuden tuotteen lisäys menemällä kohtaan Tuotteet > Lisää tuote.

2. Huomaa: Älä tallenna tuotetta ennen kuin olet lisännyt variaation.

3. Täytä tuotteen perustiedot, kuten nimi ja hinta.

4. Klikkaa Valinnat-osiosta Lisää uusi valinta -linkkiä.

5. Voit lisätä tuotteen luokitteluun perustuvan valinnan tai luoda oman valinnan (lue lisää alta kohdasta Valinnan tyyppi).

6. Klikkaa Vahvista.

7. Valitse eri vaihtoehdot, kuten värit tai koot pudotusvalikosta.

8. Klikkaa Valmis-painiketta.

9. Tallenna tuote.

Valinnan tyyppi

Tuotteelle voi luoda valintoja seuraavalla kahdella eri tavalla. Voit valita näistä sinulle parhaiten soveltuvan vaihtoehdon:

1. Lisää ominaisuus valinnaksi -vaihtoehto perustuu tuotteen luokitteluun (ohje). Luokittelu sisältää laajan joukon erilaisia tuotteiden luokkia ja niiden ominaisuuksia.

2. Luo oma valinta -vaihtoehdossa voit itse määritellä valinnan nimen ja sille eri vaihtoehdot.

Variaatioiden lisäys aiemmin luotuihin tuotteisiin

Variaatioita voi lisätä myös aiemmin luotuihin tuotteisiin. Siinä tilanteessa on hyvä kuitenkin tiedostaa sen vaikutus tuotteen URL-osoitteeseen sekä varastopaikan tietoihin. Siitä voit lukea lisää täältä.

Useat valinnat samassa tuotteessa

Järjestelmä yhdistää automaattisesti eri valintoja toisiinsa. Jos lisäät samaan tuotteeseen esimerkiksi väri- ja koko-valinnat, järjestelmä luo näistä yhdistelmät, kuten esimerkiksi "Punainen / S", "Punainen / M" tai "Sininen / S".

Variaatioiden tietojen muokkaaminen

Kun olet lisännyt variaatioita tuotteeseen, voit muokata niiden tietoja klikkaamalla variaation kohdalla näkyvää Muokkaa-painiketta.

Jokaiseen variaatioon voi lisätä seuraavat tiedot:

• Tila (julkaistu / esittely / piilotettu)

• Kuva

• Viivakoodi (gtin, ean, upc, isbn)

• Tuotetunniste (mallinumero)

• Yksikkö (kpl, kg, jne)

• Hinta (myyntihinta / ostohinta / alennukset)

• Varastopaikka (varastosaldo, sku, inventaarihinta, hyllypaikka)

• Mukautukset

• Paino ja mitat