Tuotteiden hakukoneoptimointi

Tässä artikkelissa voit oppia perusteet tuotteiden optimoinnista Googlea ja muita hakukoneita varten.

Päivitetty yli viikko sitten

Yleisiä vinkkejä

Kun lisäät verkkokauppaan uusia tuotteita, on tärkeää kiinnittää huomiota hakukoneisiin ja siihen, miten ne näkevät tuotteesi. Lisäämällä oleellisia tietoja tuotteisiisi voit lisätä niiden mahdollisuuksia näkyä Googlen hakutuloksissa. Voit pohtia esimerkiksi sitä, mitä sanoja tai lauseita ihmiset voisivat käyttää etsiessään tuotetta verkosta. Tarvittaessa voit tehdä myös tarkempia avainsanatutkimuksia oikeiden sanojen löytämiseksi.

Hakukoneoptimointi on laaja aihe, ja tässä artikkelissa käydään läpi vain sitä, miten voit Finqu-verkkokaupassa muokata hakukoneoptimointiin vaikuttavia tietoja. Suosittelen tustutumaan aiheeseen lisää verkossa. Esimerkiksi Googlen Search Engine Optimization (SEO) Starter Guide -opas on kattava ja luotettava tietolähde. On olemassa myös erilaisia koulutuksia, joissa voit oppia hakukoneista.

Tämän artikkelin neuvoja voi soveltaa myös muissa asioissa kuin tuotteissa. Perusasiat optimoinnissa eivät juurikaan eroa, oli sitten kysymys tuotteista, tuoteryhmistä tai yksittäisistä sivuista. Kaikki ne ovat loppujen lopuksi sivuja Internetissä.

Tuotteen nimi ja kuvaus

Tuotesivulla on erillinen Hakukonenäkymä-osio, mutta muista myös kiinnittää huomiota tuotteen nimeen ja kuvaukseen. Tuotteen nimi on yleensä tuotesivun pääotsikko (Googlelle tärkeä asia). Tuotteen kuvaus on puolestaan sivun ns. leipätekstiä, jonka perusteella Google päättelee sivun sisällön.

Hakukonenäkymä-osio

Tuotteen Hakukonenäkymä-osiossa voit asettaa tuotteelle seuraavat tiedot:

• Otsikko -kenttään voit täyttää otsikon hakukoneita varten. Se näkyy Googlen hakutuloksissa, ja se näkyy myös käyttäjän selaimen välilehdellä. Otsikon hyvä enimmäispituus on 70 merkkiä. Kentän oikeassa laidassa on pituuden ilmaisin (punainen / vihreä) Jos ilmaisin on vihreä, pituus on ok.

• Meta kuvaus -kenttään voit lisätä kuvauksen hakukoneille. Se näkyy yleensä Googlen hakutuloksissa, mutta Google saattaa käyttää sivulla myös muita tekstejä, jos ne vastaavat paremmin käyttäjän hakua. Hyvä pituus metakuvaukselle on noin 160 merkkiä.

• URL-osoite -kentässä voit määrittää tuotesivun URL-osoitteen lopussa näkyvän nimen. Se voi näyttää esimerkiksi tältä: kauppasi.fi/fi/tuote/sivun-url-osoite

• Avainsanat -kenttään voit määrittää sanoja, joita asiakkaat voivat käyttää tehdessään hakuja tuotteistasi. Erottele sanat pilkuilla seuraavasti: Avainsana1, toinen avainsana, kolmas avainsana jne... Tänä päivänä avainsanoilla ei ole juurikaan merkitystä Googlen kannalta, mutta avainsanat on hyvä täyttää kaupan sisäisen tuotehaun kannalta.