Uutta Finqussa 8.2.2023

Kivoja uutisia! 8.2. tulossa vuoden ensimmäinen päivitys sisältäen toivottuja uusia ominaisuuksia ja parannuksia vanhoihin.

Päivitetty yli viikko sitten

Uusia ominaisuuksia

Digitaaliset ladattavat tuotteet

Myy kaupassa kaavoja, ohjeita, käsikirjoja, videoita tai mitä vain sähköisesti toimitettavia digitaalisia tuotteita. Voit lisätä tuotteeseen yhden tai useamman tiedoston.

Tilauksen maksamisen jälkeen asiakkaalle toimitetaan automaattisesti sähköpostiin tiedoston latauslinkki. Linkin latauskerrat ja voimassaoloaika ovat rajoitettavissa tarpeen mukaan.

Löydät digitaalisten tuotteiden lisäämisen hallinnasta tuotteet sivulta.

Vanhat tuotteet, joihin on valittu toimitetaan sähköisesti, muuttuvat automaattisesti digitaalisiksi tuotteiksi, kun tuotteen tietoja päivittää.

Hintahistoria

Näytä kaupan tuotekortissa automaattisesti tuotteen alin myyntihinta viimeisen 30 päivän aikana. Uusi Hintahistoria-ominaisuus kerää ja tallentaa tuotteen hintaan tehdyt muutokset automaattisesti.

Hallitset hintahistoriaa tuotekortista kohdasta > Hinnoittelu > Historia-linkki. Täällä näet kaikki tuotteen hinnan muutokset ja voit poistaa historiatietoja tarpeen mukaan. Historiassa näytetään vain ne hinnat, jotka ovat olleet yleisessä myynnissä. Näin ollen historia ei EU-asetuksen mukaisesti huomioi mm. asiakasryhmille kohdistettuja alennettuja hintoja.

Saat hintahistorian käyttöön päivittämällä teeman uusimpaan versioon (päivitysohje) eli esim. Cora-teema tukee hintahistoria ominaisuutta 2. versiosta eteenpäin. Tämän jälkeen löydät on/off asetuksen siirtymällä teema-editori > valitse sivu: Tuote > klikkaa Tuote-osiosta Muokkaa-nappia > asetuksissa kohta näytä viimeisen 30 päivän alin myyntihinta.

Vanhemmissa teemoissa (Stockholm, Milan, Boutique, Bella) tai teemojen vanhoissa 1. versioissa hintahistoria ominaisuutta ei löydy valmiiksi teemasta.

Verkkolasku

Uutena maksutapana julkaistaan verkkolasku. Voit tilata Finqun kuukausilaskut kätevästi omaan verkkopankkiin / taloushallinnon ohjelmistoon aktivoimalla käyttöön verkkolaskun. Löydät aktivoinnin 8.2. alkaen kohdasta > Asetukset > Laskutus > Maksutapa > Päivitä > Aseta oma verkkolaskuosoite ja vahvista.

Zapier-sovellus

Zapier mahdollistaa tietojen automaattisen siirron eri järjestelmien välillä. Yksinkertaisimmillaan esimerkiksi uusista asiakkaista voi automaattisesti kerätä tiedon laskentataulukkoon. Zapierin ekosysteemi käsittää jo yli 5000 sovellusta. Ota yhteyttä ja kysy lisää tuestamme.

Google Analytics 4 -sovellus

Uudelle Google Analytics 4:lle tehty sovellus mahdollistaa kattavan ja tarkan verkkokaupan datan keräämisen. Sovellus on liitetty saumattomasti yhteen verkkokaupan ja koko ostoprosessin kanssa, jonka ansiosta kerätyn datan tarkkuus on erinomaisella tasolla. Tämän avulla keräät kaiken mahdollisen datan ja hyödynnät sitä tehokkaasti SEO-markkinoinnissa ja mainonnassa.

Sovellus toimii uuden Google Analytics 4 kanssa. Käyttöönottoon tarvitset vain GA4-seurantatunnuksen.

Meta-sovellus

Meta-sovelluksella keräät mahdollisimman tarkkaa asiakasdataa, jonka avulla voit mitata, optimoida ja rakentaa mainoskampanjoidesi yleisöjä Metan palveluissa, kuten Facebookissa. Saumattomasti Finquun liitetyn sovelluksen ansiosta pystyt keräämään dataa normaalia kattavammin ja monipuolisemmin. Yhdistät vain oman Meta-tilin Finqun palvelun kanssa ja tarvittavat koodit lisääntyvät automaattisesti oikeille paikoille kaupassa.

Verkkokaupan kassan kustomointi

Verkkokaupan kassan kustomointi on nyt mahdollista. Uusi ominaisuus avautuu käyttöön laajemmissa palvelupaketeissa ja sen avulla voit kustomoida verkkokaupan kassan sopimaan täydellisesti yrityksesi brändiin.

Parannuksia ja korjauksia

Uusi Klarna Checkout ehto-linkki (HUOM! Saattaa vaatii toimenpiteitä.)

Klarna Checkout kassalla kauppiaan ehdot linkki on tähän saakka vienyt verkkokaupan käyttöehdot-sivulle (/kayttoehdot). Linkki muutetaan viemään toimitusehdot-sivulle (/toimitusehdot), koska kyseessä on tilaustapahtuma. Tarkistathan hallinnassa, että kaupassasi on toimitusehdot kunnossa.

Löydät ehdot menemällä > Asetukset > Ehdot > Toimitusehdot. Muutos koskee vain Klarna Checkout maksutapaa. Katso malli toimitusehdoista.

Hallinnan kampanjat osio uudistettu

Kampanjat osion käytettävyys on uudistettu. Lisäsimme samalla uutena ominaisuutena mukaan alennuskoodien käyttökertojen rajauksen asiakaskohtaisesti. Rajaus katsotaan asiakkaan sähköpostista ja sillä voi määritellä esimerkiksi 1 koodi lunastettavissa per asiakas (eli per sähköpostiosoite). Tällä voidaan estää saman koodin toistuva käyttäminen useammassa eri tilauksessa.

Verkkokaupan suodattimia parannettu

Verkkokaupan suodattimiin on tehty useita parannuksia ja samalla lisätty kolme uutta vakiosuodatinta.

• Uutuudet - Listaa kaikki uutuus tuotteet

• Tarjouksessa - Listaa kaikki tarjouksessa olevat tuotteet

• Hinta - Listaa tuotteet hinta alkaen - päättyen valinnan mukaan

Uudet teemat tukevat suodattimia automaattisesti ja ne on helppo ottaa käyttöön (teema kannattaa päivittää uusimpaan versioon, mikäli suodattimet eivät näy/toimi). Vanhemmissa Stockholm, Milan, Boutique ja Bella teemoista ei löydy automaattista tukea suodattimien näyttämiselle.

Erilaisia tuotelistauksia verkkokauppaan

Suodattimien parannusten jälkeen verkkokauppaan on mahdollista rakentaa erilaisia tuotelistauksia hyödyntämällä suodattimia. Voit tehdä esimerkiksi uutuudet tai tarjoukset sivun, mikä listaa kaikki kyseiset tuotteet. Voit myös rakentaa omista suodattimista ihan minkä vain kokonaisuuden ja tehdä sen perusteella tuotelistaus-sivun verkkokauppaan.

Teemoista saatavilla uusia versioita

Teemoihin on julkaistu uusia versioita. Suosittelemme aika ajoin katsomaan onko uusia versioita saatavilla ja päivittämään teeman uusimpaan versioon. Uudet versiot korjaavat ilmenneitä ongelmia ja saattavat tuoda lisää ominaisuuksia verkkokauppaan. Ohje päivitykseen.

Muuta mainittavaa lisäksi

• Uudistettu hallinnassa verkkokaupan sivut, blogi ja kassan asetukset

• Lisätty inventointiin kenttä tuotteen sisäänostohinnalle

• Lisätty tuotehallintaan tuotteiden muuttaminen uutuuksiksi massatoiminto

• Lisätty navigaatioon valinta oman linkin avaus selaimen uuteen välilehteen (vaatii uusimman teemaversion)

• Muutettu tilauksen tapahtumaloki isommaksi

• Muutettu palautteiden pohjalta hallinnan tuotekortin asettelua

• Korjattu verkkokaupan suodattimista useampi ongelma

• Korjattu navigaation eri kielelle kääntämisessä havaittu ongelma

• Korjattu tuotepaketin piilottaminen tuotteen saldon mennessä 0

• Korjattu varastopaikan avaaminen 0 saldolla

• Korjattu ongelma varastohälytyksen viestin linkityksessä ja lisätty viestiin tuotteen nimi

• Korjattu ongelma varastosaldon siirtämisessä toiseen varastoon ja lisätty automaattinen varastopaikan avaus, mikäli sitä ei vielä ole avattuna kohdevarastossa

• Korjattu Klarna Payments maksutavassa havaittu ongelma, kun tilausta muokataan

• Korjattu arkistoitujen tuotteiden näkyminen varaston arvo raportissa

• Korjattu hallinnassa tuotevalinnoissa tekstikentän näkyvyys alavalintana

• Korjattu Klarna Checkout kassalla toimitustavan valinta pakolliseksi myös omien toimitustapojen kohdalla

• Korjattu maksutavan lisätiedon näkyminen tilausvahvistusviestissä

• Korjattu blogin otsikon ääkkösten näkyvyys hallinnassa

• Korjattu blogin kuvien epätarkkuus

• Korjattu virheellinen teeman esikatselulinkki hallinassa

• Korjattu arkistoitujen tuotteiden palauttaminen yksitellen

• Korjattu tuotteen painon syöttäminen useamman desimaalin tarkkuudella

• Korjattu saman nimisten liitetiedostojen lataaminen

• Korjattu alennuksissa ilmenevä ongelma tunnisteilla rajaamisella

Parhain terveisin,
Finqun tiimi