Mukautukset

Mukautusten avulla voit sallia asiakkaiden muokata tuotetta.

Päivitetty yli viikko sitten

Mitä mukautukset ovat?

Mukautusten avulla voit sallia asiakkaiden kustomoida ostamaansa tuotetta. Jos myyt esimerkiksi paitoja omalla painatuksella, voit lisätä tuotteeseen tekstikentän, johon asiakas voi kirjoittaa tekstin. Sen lisäksi, voit lisätä myös esimerkiksi pudotusvalikon, josta asiakas voi valita tekstille fontin.

Mihin mukautuksia ei kannata käyttää

Mukautukset eivät tarkoita tuotteiden eri variaatioita. Jos myyt esimerkiksi vaatteita, joita on saatavilla eri väreissä ja ko'oissa, niin silloin sinun kannattaa mukautusten sijaan käyttää Tuotevariaatiot-nimistä toimintoa.

Ohje tuotevariaatioiden lisäämiseksi löytyy täältä: Tuotevariaatiot

Tuotevariaatiot-ominaisuus julkaistiin 05/2024. Jos olet tehnyt tuotteiden kokovalinnat aiemmin tuotevalinnoilla (nykyisin mukautukset), niin se ei haittaa. Ne toimivat samoin kuin aikaisemminkin.

Mukautusten lisääminen

1. Siirry Tuotteet-osioon.

2. Etsi ja avaa tuotteen tiedot.

3. Valitse haluamasi mukautus Mukautukset-osiosta. Jos et ole vielä luonut mukautusta, klikkaa Lisää-linkkiä ja täytä mukautuksen tiedot.

4. Kun olet lisännyt mukautuksen, Tallenna tuote oikealta ylhäältä.

Mukautusten muokkaaminen

1. Siirry kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa Toiminnot > Hallitse mukautuksia.

3. Avaa mukautuksen tiedot klikkaamalla sen nimeä.

4. Voit muokata valintoja niiden oikealla puolella olevista toiminnoista.

5. Kun olet tehnyt muokkaukset, klikkaa Tallenna.

Huomaa: Mukautukseen tehdyt muutokset vaikuttavat kaikkiin tuotteisiin, joissa se on käytössä.

Mukautusten tyypit

Mukautuksen tyyppi määrittää sen, miten mukautus toimii ja miltä se näyttää verkkokaupassa. Voit valita jonkin seuraavista tyypeistä:

• Pudotusvalikko näytetään perinteisenä pudotusvalikkona ja siinä asiakas voi valita yhden valinnan. Tätä kannattaa käyttää, jos valintoja on paljon.

• Valintanappi, eli ns. valintapallura, näyttää asiakkaalle kaikki valinnat samalla kertaa ja asiakas voi valita yhden niistä.

• Teksti-tyyppisellä valinnalla saat lisättyä kaupan sivuille tekstikentän, johon asiakas voi kirjoittaa haluamansa tekstin. Tämä sopii esimerkiksi siihen, jos kysytään kaiverrusta koruun tai vaikkapa tekstiä kukkalähetykseen.

• Valintaruutu on kyllä/ei -tyyppinen valinta, jossa asiakas voi päättää, tuleeko tuotteeseen mukaan esim jokin lisäominaisuus vai ei (esim. asennuspalvelu).