Tuoteryhmien valinta myyntikanavassa

Jos sinulla on useita myyntikanavia, voit valita, mitkä tuoteryhmät ovat käytettävissä eri kanavissa.

Päivitetty yli viikko sitten

Mitä tuoteryhmien valinta tarkoittaa?

Finqussa voit myydä tuotteita useissa myyntikanavissa. Oletuksena kaikki tuoteryhmät ovat käytössä kaikkialla, mutta voit tarvittaessa rajata ryhmiä kanavakohtaisesti. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, jos et halua kaikkien kivijalkakaupan tuotteiden olevan myynnissä netissä.

Huomiothan, että tuoteryhmiä ei ole pakko valita, jos myyt samoja tuotteita kaikissa kanavissasi.

Näin valitse tuoteryhmät

1. Avaa vasemmasta valikosta se myyntikanava, jonka tuoteryhmiä haluat muokata.

2. Siirry kohtaan Asetukset > Perustiedot.

3. Valitse Tuoteryhmät-osiossa Valitut tuoteryhmät.

4. Klikkaa Tallenna (sivun yläreunasta).

Seuraavaksi voit valita tuoteryhmiä kohdasta Tuotteet > Tuoteryhmät. Klikkaa Muokkaa-painiketta ryhmän kohdalta päästäksesi asetuksiin. Asetuksissa on Sijainti-osio, jossa voit muokata tuoteryhmän näkyvyyttä.

• Tuoteryhmät-valikosta voit valita tuoteryhmän yleisen sijainnin.

• Tuoteryhmät-valikon alla on lisäksi kanavakohtaiset valikot, joista voit:

• Valita Päätaso, jolloin tuoteryhmät on yksi päätuoteryhmistä.

• Valita jonkin tuoteryhmän, jonka alle tämä ryhmä menee.

• Valita Ei käytössä, mikä poistaa ryhmän kokonaan pois käytöstä myyyntikanavasta.

Useiden ryhmien poisto käytöstä

Jos sinulla on useita ryhmiä, jotka haluat poistaa käytöstä samanaikaisesti, voit tehdä sen helpommin massatoiminnon avulla.

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Tuoteryhmät.

2. Valitse tuoteryhmät, jotka haluat poistaa käytöstä.

3. Valitse Massatoiminnot > Poista kanavasta.

4. Klikkaa Poista.