Tilauksen anonymisointi

Näin voit anonymisoida tilauksen, eli poistaa asiakkaan tiedot tilauksesta.

Päivitetty yli viikko sitten

Mitä anonymisointi tarkoittaa?

Euroopan Unionin tietosuoja-asetuksen mukaisesti henkilöllä on oikeus saada tietonsa poistettua rekisteristä. Verkkokauppasi asiakkaat- ja tilaukset-osiot ovat tällaisia rekistereitä, jotka sisältävät asiakkaidesi henkilötietoja.

Finqussa tilauksen sivulle on lisätty Anonymisoi-toiminto sitä varten, että kauppias voi halutessaan poistaa asiakkaan tiedot tilauksesta.

Huomioithan kuitenkin, että kirjanpitolaki tai muut vastaavat säädökset saattavat edellyttää tietojen säilyttämistä tietyn aikaa. Siksi onkin aina tapauskohtaisesti hyvä erikseen tarkistaa, voiko tiedot poistaa.

Näin anonymisoit tilauksen

1. Siirry kohtaan Myynnit.

2. Etsi ja avaa tilaus, jonka haluat anonymisoida.

3. Napsauta Anonymisoi.

4. Lue ilmoitus huolellisesti ja jos olet varma, että voit poistaa tiedot, napsauta Anonymisoi.

Asiakastilin poistaminen

Tilauksen anonymisointi ei poista asiakkaan tietoja asiakasrekisteristä. Nämä täytyy erikseen käydä poistamassa hallinnan kohdasta Asiakkaat.