Maksu- ja toimitustavat
Klarna Checkout ja Finqu: usein kysyttyä

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin Klarna Checkoutin käyttämisestä Finqu-palvelussa

Päivitetty yli viikko sitten

Mikä Klarna Checkout on?

Klarna Checkout on verkkokaupan kassaratkaisu. Voit lukea lisää Klarna Checkoutista Klarnan sivuilta.

Mitä maksutapoja Klarna Checkout sisältää?

Suomessa Klarna Checkout tarjoaa seuraavat maksutavat:

• Verkkopankit

• Maksukortit

• Lasku ja osamaksu.

Käytettävissä olevat maksutavat vaihtelevat maittain. Lisätietoja eri maiden maksutavoista löytyy Klarnan dokumentaatiosta.

Voit myös käyttää Paypal-maksutapaa ja lahjakortteja samanaikaisesti Klarna Checkoutin kanssa.

Miksi Klarna kysyy asiakkaan henkilötunnusta?

Klarnan on tarkistettava asiakkaan henkilöllisyys, jos hän valitsee maksun laskulla tai osamaksulla. Muissa maksutavoissa tieto ei ole pakollinen.

Jos et halua, että henkilötunnusta kysytään kaikkien maksutapojen kohdalla, voit muokata maksutavan asetuksia kohdasta Asetukset > Maksutavat > Klarna Checkout: Asetukset.

Kuinka kauan kestää, että maksaminen toimii verkkokaupassani?

Finqu-palvelun tilaaminen aloittaa myös Klarna Checkoutin käyttöönoton. Normaalisti kestää noin 2 - 3 päivää, kun Klarna käsittelee hakemuksen. Sen jälkeen asiakkaat voivat maksaa Klarnalla verkkokaupassasi.

Voit seurata tilannetta Klarna-sovelluksen sivulla täältä, tai tarvittaessa voit aina ottaa yhteyttä Klarnan kauppiastukeen ja kysyä heiltä lisätietoja.

Mihin voin antaa pankkitilini numeron?

Klarna-sovelluksen sivulla on Täytä tiedot -painike. Tämä painike näkyy sen jälkeen, kun Klarna on sallinut maksamisen kaupassa. Painiketta klikkaamalla voit täyttää tilitietosi Klarnalle.

Miksi Klarna kysyy tietoja yritykseni omistajista?

EU:ssa rahalaitosten on kerättävä tietoja asiakasyritysten omistajista. Siksi on olemassa AML-lomake (anti money laundering), joka sinun tulee täyttää napsauttamalla Klarna-sovelluksen sivulla olevaa Täytä tiedot -painiketta.

Löydät lisää tietoa AML-lomakkeesta Klarnan sivuilta täältä.

Kuinka usein Klarna tilittää asiakkaiden maksut minulle?

Klarna maksaa sinulle kerran viikossa. Tilitykset tehdään yleensä jokaisen viikon alussa, mikä tarkoittaa, että rahat pitäisi olla tililläsi tiistaihin tai keskiviikkoon mennessä.

Maksu sisältää viimeisen viikon aikana tehdyt tilaukset. Huomaa, että sinun tulee käsitellä tilaukset Finqussa saadaksesi tilityksiä.

Miksi en ole saanut tilityksiä Klarnalta?

Seuraavat syyt voivat aiheuttaa tilitysten puutteen:

• Et ole vielä täyttänyt AML-lomaketta tai Klarna ei ole vielä käsitellyt sitä. Sinun on täytettävä se, ennen kuin Klarna voi siirtää varoja yrityksellesi. Löydät lomakkeen napsauttamalla Täytä tiedot -painiketta Klarna-sovelluksen sivulla täältä.

• Tilauksia ei käsitelty. Sinun tulee suorittaa tilaukset noudattamalla Tilauksen käsittely -ohjeen neuvoja. Käsiteltyjen tilausten summat tilitetään seuraavalla viikolla.

Tarvittaessa voit tiedustella maksuista myös Klarnan kauppiastuesta.

Mitä katevaraus tarkoittaa?

Kun asiakas vahvistaa tilauksen kaupassa, Klarna luo ensin katevarauksen maksulle. Myöhemmin, kun käsittelet tilauksen ja lähetät tuotteet asiakkaalle, tilaus aktivoidaan. Oletusarvoisesti katevaraus on voimassa 28 päivää, mikä tarkoittaa, että sinulla on 28 päivää aikaa käsitellä tilaus. Jos tilauksen lähettäminen asiakkaalle kestää kauemmin, voit pidentää katevarauksen kestoa.

Katevarauksen pidennys on ensin sallittavat Klarnan päästä. Jos se sopii Klarnalle, voit pidentää aikaa klikkaamalla maksun rataskuvaketta (tilaussivulla) ja sitten Jatka-painiketta.

Kuinka voin poistaa katevarauksen?

Mikäli asiakas haluaa peruuttaa tilauksen ennen sen käsittelyä, sinun kannattaa poistaa myös katevaraus. Jos asiakas on maksanut verkkopankissa tai maksukortilla, rahat palautetaan vasta sen jälkeen, kun katevaraus on päättynyt tai poistettu.

Voit poistaa katevarauksen seuraavasti:

1. Klikkaa rattaan kuvaketta tilauksen sivulla (Klarna-maksutavan kohdalta).

2. Kytke automaattinen veloitus pois päältä ja klikkaa Sulje.

3. Klikkaa Hyvitys.

4. Klikkaa Peruuta tilaus.

Kuinka voin palauttaa maksun asiakkaalle?

Hyvitystapa riippuu tilauksen tilasta.

• Jos tilaus on käsitelty, voit luoda tilaukselle palautuksen. Se luo automaattisesti hyvityksen Klarna-maksuun. Palautuksen jälkeen voit myös tarkistaa, että maksun palautus on luotu oikein. Jos se on ok, sinun pitäisi nähdä Klarna-maksussa Hyvitetty-rivi.

• Jos tilaus ei ole käsitelty, voit peruuttaa tilauksen. Muista myös peruutuksen jälkeen poistaa katevaraus maksusta.

• Jos tilauksessa näkyy ilmoitus, että automaattinen veloitus on poistettu käytöstä, voit klikata ilmoituksessa olevaa Hyvitä-painiketta. Sen avulla voit luoda hyvityksen tai poistaa katevarauksen, jos maksua ei ole vielä suoritettu.

Mitä teen, jos automaattinen veloitus on poistettu käytöstä?

Jos olet muokannut Klarnalla maksettua tilausta, automaattinen veloitus kytkeytyy pois käytöstä. Se toimii niin, koska tilauksen summat eivät välttämättä vastaa Klarnan palvelussa olevia summia. Siksi sitä ei voida enää veloittaa automaattisesti.

Kun automaattinen veloitus on pois päältä, voit tehdä sen manuaalisesti klikkaamalla Veloita-painiketta. Tarvittaessa voit myös luoda hyvityksiä (Hyvitä-painikkeesta) tai muokata maksun summia (sininen Muokkaa tilausta -linkki).

Mistä voin kirjautua sisään Klarnan kauppiasportaaliin?

• Voit kirjautua sisään Klarna-kauppiasportaaliin tästä URL-osoitteesta: https://merchants.klarna.com/

• Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi.

• Tarvittaessa voit nollata salasanasi klikkaamalla kirjautumissivun Unohdin salasanani -linkkiä.

Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, Klarnan kauppiastuki voi auttaa sinua.

Kuinka saan yhteyden Klarnan kauppiastukeen?

Löydät Klarnan yhteystiedot Klarnan verkkosivuilta täältä: https://www.klarna.com/fi/yritys/kauppiastuki/