Kotiinkuljetus

Kotiinkuljetus-sovelluksen avulla voit tarjota kotiinkuljetuspalvelua tietylle alueelle ja tiettyinä viikonpäivinä sekä kellonaikoina.

Päivitetty yli viikko sitten

Kotiinkuljetus-sovelluksen asentaminen

1. Siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset.

2. Klikkaa Asenna sovellus -painiketta.

3. Klikkaa Kotiinkuljetus.

4. Klikkaa Asenna sovellus -painiketta.

5. Sovellus tarvitsee käyttöoikeuksia Finqu-tilillesi. Jatka sovelluksen asentamista klikkaamalla Salli pääsy -painiketta.

Kotiinkuljetus-toimitustavan asentaminen

1. Klikkaa Lisää-painiketta kotiinkuljetuksen kohdalta.

2. Täytä kotiinkuljetuksen asetukset.

3. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Toimitusalueen rajaaminen

Rajaaminen etäisyyden mukaan

Kotiinkuljetus-toimitustavassa voit rajata toimitusalueen etäisyyden mukaan. Rajaus laskee etäisyyden automaattisesti asiakkaan syöttämän osoitteen perusteella. Ominaisuus käyttää Google Cloud -palvelussa saatavilla olevaa Distance Matrix -rajapintaa. Voidaksesi käyttää rajapintaa sinun tulisi ottaa Google Cloud käyttöön ja luoda siellä api-avain ja ottaa käyttöön edellä mainittu Distance Matrix -rajapinta.

1. Ota käyttöön Googlen Cloud -palvelu osoitteessa https://cloud.google.com/

2. Luo API-avain Google Cloud -palvelussa, ks Googlen ohje api-avaimen luomiseksi.

3. Ota Google Cloud -palvelussa käyttöön Distance Matrix API. Voit esimerkiksi hakea distance-sanalla yläreunan hakutoiminnnosta, jolloin se ehdottaa ko. rajapintaa. Valitse se ja klikkaa sen jälkeen Enable-nappia.

4. Huomioithan myös, että sinulla tulee olla Googlen palvelu aktivoituna, jotta kyselyt toimivat. Mikäli se ei ole vielä aktivoituna (vaan on kokeilutilassa), sivun yläreunassa pitäisi näkyä paketin kuva josta klikkaamalla tulee esille ohjeet palvelun aktivoimiseksi.

Kun ole tehnyt yllä mainitut asiat, ota talteen kohdassa 2 luomasi API-avain. Finqussa valitse kotiinkuljetus-toimitustavan asetuksista validointitavaksi etäisyys. Sen jälkeen esille tulee Google API-avain -kenttä, johon voit syöttää api-avaimen. Sen lisäksi täytä muut tiedot, kuten toimipisteesi osoite ja etäisyysrajoitus (kilometreinä).

Kun olet ottanut kotiinkuljetuksen käyttöön, kannattaa vielä käydä testaamassa kaupan kassalla, että rajoitus etäisyyden mukaan toimii varmasti ongelmitta.

Rajaaminen postinumerolla

Jos haluat rajata toimitusaluetta postinumeroiden mukaan, valitse toimitustavan asetuksista validointitavaksi postinumerot. Sen jälkeen tulee esille kenttä, johon voit syöttää sallitut postinumerot. Postinumerot erotellaan pilkulla toisistaan (esim. 00100, 00120, 00130, 00150, jne...)

Jos sinulla on eri alueita, joissa toimituskulut vaihtelevat, voit luoda jokaista aluetta varten oman toimitustavan. Voit esimerkiksi lisätä yhden toimitustavan alueelle, jossa on postinumerot 00100, 00120, 00130, 00150 ja sen jälkeen luoda toisen toimitustavan postinumeroille 00140,00150, 00160, 00170, 00190. Toimitustapoja voi lisätä useampia menemällä uudelleen Asetukset > Toimitustavat > Lisää -kohtaan ja valitsee sieltä kotiinkuljetuksen.

Toimitusaikojen rajaaminen

Oletuksena kotiinkuljetus on saatavilla aina, mutta voit rajata sitä, jos teet kotiinkuljetuksia vain tiettyyn aikaan päivästä.

Aikarajauksia voit lisätä toimitustavan asetuksien Aikataulu-kohdasta. Siellä on Lisää rivi -painike, jota klikkaamalla voit lisätä uuden rivin. Siihen voit määritellä toimituspäivän ja sille päivälle kellonajat.