Näin toteutat unelmiesi ulkoasun

Käytä helppoja asetuksia ja viimeistele valitusta teemasta sinun brändiisi istuva ulkoasu.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi May 14th, 2022

1. valitse lähtöpiste

Aloita siirtymällä > Verkkokaupppa > Teemakirjasto. Valitse valmiista teemoista parhaiten sopiva oman unelmien ulkoasun lähtöpisteeksi. Asenna teema ja siirry muokkaamaan. Jatkossa siirry muokkaamaan > Verkkokauppa > Suunnittelu > Muokkaa.

2. mukauta omaan brändiin

Vaihdat helposti kuvia, värejä ja fontteja sekä lisäät, poistat ja siirrät sivuilla näkyvää sisältöä. Kaikki muutokset tapahtuvat helppokäyttöisellä editorilla.

Värit ja fontit

Muokkaa kohdasta "Teeman asetukset". Täältä löydät värien ja fonttien valinnat. Fontit tukevat Google Fonts kirjastoa ja kaikki kirjastosta löytyvät fontit ovat käytettävissä.

Osiot ja lohkot

Osiot ja lohkot määrittävät sen, mitä asioita verkkokaupassa näkyy. Löydät useita valmiiksi suunniteltuja osioita, joita voit lisätä sivulle sellaisenaan tai muokata laajemminkin omaan brändiin sopivaksi. Myös osioiden paikasta toiseen siirtäminen on helppoa. Vasemmalla näet listan sivulla olevista osioista.

Ylä- ja alatunnuste

Ylä- ja alatunniste on jokaisella sivulla samanlainen. Voit valita ylätunnisteen tyylin monista eri vaihtoehdoista ja lisätä alatunnisteeseen sisältöä tarpeen mukaan.

Sivupohjat

Sivupohjista valitset mitä sivua haluat muokata. Muokattavia sivuja ovat esimerkiksi verkkokaupan etusivu, tuoteryhmät, tuotelistaus, tuotekortti, hakusivu, valmistajat, ostoskori ja blogi.

Asetukset

Yleisistä asetuksista valitset esimerkiksi tuotekuvien kuvasuhteen ja mitä tietoa tuotelistauksissa näytetään. Siirry > Teeman asetukset > Ulkoasu ja Muut asetukset. Näiden sivujen alta löydät yleisiä asetuksia ja mm. somepainikkeiden lisäämisen.

Lähdekoodi

Pääset vapaasti muokkamaan teeman lähdekoodia ja tekemään juuri sellaisia muutoksia kuin itse haluat. Muutoksiin suosittelemme käyttämään asiantuntijaa apuna.

3. esikatsele ja tallenna

Editorista alhaalta löydät esikatselun ja muutosten tallennuksen. Muutokset näkyvät verkkokaupassa vasta tallennuksen jälkeen, eli voit rauhassa tehdä muutoksia ja vasta lopuksi tallentaa. Klikkaamalla "Lukitse" piilotetaan editori ja näet miltä verkkkokauppa näyttää. Puhelimen kuvasta näet miltä verkkokauppa näyttää puhelimella. Nuolipainikkeella saat suurennettua muokkaustilan koko näytön kokoiseksi.

Löydä apua ulkoasun toteutukseen

Kaikkea ei ole pakko tehdä itse. Voit käyttää ulkopuolista apua teeman suunnittelussa ja toteutuksessa. Kuka vain asiansa osaava paikallinen graafinen sunnittelija, mainostoimisto, digimarkkinoija, ystävä tai perheenjäsen voi tehdä ulkoasun puolestasi. Kysy rohkeasti apua.