Pääverkkotunnuksen valinta

Jos verkkokauppaasi on rekisteröity useita verkkotunnuksia, voit valita niistä yhden ensisijaiseksi verkkotunnukseksi.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi April 21st, 2022

Verkkokaupalla voi olla useita verkkotunnuksia. Yksi on aina pääverkkotunnus, johon muut ohjataan.

Voit valita pääverkkotunnuksen seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnus .

2. Klikkaa Vaihda.

3. Valitse verkkotunnus, jota haluat käyttää pääverkkotunnuksena.

4. Klikkaa Tallenna.

Poistaa

Jos vaihdat pääverkkotunnuksen, sillä voi olla negatiivinen vaikutus Google-sijoituksiisi. Varsinkin jos nykyinen osoite on ollut käytössä pitkään. Joissain tilanteissa se voi kuitenkin olla tarpeen (esimerkiksi jos yrityksen nimi vaihtuu).

Jos näin on, ohjaa vanha verkkotunnus uuteen.

Pidä vanha verkkotunnus käytössä

Jos pääverkkotunnusta on vaihdettava, on hyvä pitää vanha verkkotunnus rekisteröitynä ja liitettynä kauppaan. Sitten se ohjaa asiakkaat automaattisesti uuteen verkkotunnukseen, ja Google tietää myös verkkokauppasi uuden osoitteen.

Kun vaihdat verkkotunnusta, kannattaa myös tarkistaa Googlen ohjeet aiheesta.