Uusien kielien lisääminen

Näin voit lisätä uusia kieliä Finqu-tiliisi ja myyntikanaviisi.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi April 21st, 2022

Uusien kielien lisääminen kauppiastiliin

1. Napsauta Tili sivun vasemmasta yläkulmasta.

2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset > Lokalisointi .

3. Napsauta Kielet-osiossa Lisää.

4. Valitse kielet ja napsauta Sulje.

5. Napsauta Tallenna.

Kun kieli on lisätty, voit kääntää esimerkiksi tuotetiedot uudelle kielelle. Jokaisella käännettävällä sivulla on sivun yläreunassa kielivalinta, josta voit valita, mitkä kielet sivulla näytetään.

Kielien valinta myyntikanavassa

Jotta voit muokata kieltä verkkokauppasi teemassa, sinun tulee ensin lisätä se myyntikanavaan seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleinen.

2. Valitse kielet Lokalisointi-osiossa.

3. Napsauta Tallenna.

Kielten hallinta verkkokaupan teemassa

Se miten hallitset kieliä verkkokaupassasi, riippuu teemastasi.

Decision Tree
Valitse käyttämäsi teema
  • Cobi tai Cora
  • Milan, Stockholm, Boutique, tai Bella
  • Add Button
Cobi- ja Cora-teemoissa teemaeditorissa on kaksi kielivalintaa.

Vasemmassa valikossa on yleinen kielivalikko. Tämä valikko muuttaa kieltä, jolla sisältö näytetään ja jota muokataan editorissa.

Jokaisessa sivupohjan osiossa on oma kielivalintansa, jossa voit lokalisoida käännökset eri kielille. Kaikkia osioita ei välttämättä tarvitse kääntää (esimerkiksi tuotelistat, joissa on vain tuotetiedot), mutta jos osio sisältää tekstiä tai kuvia, se on yleensä lokalisoitava useille kielille.

Ensin sinun on otettava kielet käyttöön kussakin osiossa napsauttamalla Ota käyttöön -painikkeita.

Kun kielet on otettu käyttöön, näet, mikä niistä on tällä hetkellä Muokattavana. Voit vaihtaa muokkauskieltä editorin vasemmasta valikosta.

Milan-, Stockholm-, Boutique- ja Bella-teemoissa useiden kielten käyttäminen vaatii kielikohtaisia sivupohjia. Voit lisätä sivupohjan uudelle kielelle seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Suunnittelu.

2. Napsauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa.

3. Napsauta Mallit > Lisää sivupohja.

4. Aseta mallille nimi, esimerkiksi Oletus - eng.

5. Valitse sivupohjan tiedosto (deafult tai fluid - default sisältää sivupalkin vasemmalla, mutta fluid ei).

6. Valitse Sivu sivutyyppivalikosta.

7. Napsauta Tallenna.

Jos kaupassasi on useita sivupohjia, jokaisesta niistä tulisi olla myös kielikohtainen sivupohja. Kaupalla voi esimerkiksi olla yhteinen sivupohja useimmille sivuille (tuote/tuoteluettelo) ja toinen sivupohja etusivulle. Kun luot kielikohtaisia sivupohjia, muista nimetä ne selkeästi (esim. Etusivun pohja - suomi) .

Kun kaikki sivupohjat on luotu, voit valita ne käyttöön sivuillasi seuraavasti:

Sivut:

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Sivut.

2. Avaa sivu napsauttamalla sen nimeä.

3. Valitse sivupohja Sivupohja-valikosta.

4. Napsauta Tallenna.

Teemasivut (esim. tuote tai tuoteryhmä):

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Suunnittelu.

2. Napsauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa.

3. Valitse uusi kieli vasemman valikon yläreunasta.

4. Valitse vasemmasta valikosta sivu, jolla haluat muuttaa sivupohjaa.

5. Valitse sivupohja Sivupohja-valikosta.

6. Toista vaiheet 4 - 6 kaikkien teemasivujen kanssa, jotka ovat vasemmassa valikossa.

Sivupohjien kääntäminen uudelle kielelle

Kun olet luonut kielikohtaiset sivupohjat yllä olevien ohjeiden mukaisesti, voit kääntää niiden sisällön uudelle kielelle.

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Suunnittelu.

2. Napsauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa.

3. Valitse uusi kieli vasemman valikon yläreunasta.

4. Valitse vasemmasta valikosta sivu, jonka sisältöä haluat muuttaa.

5. Napsauta sen sivun sisältöä, jonka haluat kääntää.

6. Tee muutokset asetuksiin oikealla puolella.

7. Tärkeää: Kytke pois päältä Jaettu sisältö-valinta.

8. Napsauta Tallenna.