Tuoteryhmien lisääminen ja hallinta

Tässä artikkelissa voit tutustua tuoteryhmien lisäämiseen ja muokkaamiseen.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi May 1st, 2022

Vinkkejä tuoteryhmien luontiin

Voit järjestää tuotteet kaupassa useisiin eri tuoteryhmiin ja siten helpottaa asiakasta löytämään tuotteet kaupasta. Tuoteryhmän nimi ja kuvausteksti on hyvä miettiä sen pohjalta, millä sanoilla asiakkaasi saattavat tuotteita etsiä kaupasta ja verkosta. Kun laadit tuoteryhmät huolellisesti, asiakas ymmärtää paremmin, mitä ne sisältävät.

Tuoteryhmiä voi lisätä myös usealle eri tasolle. Esimerkiksi vaatteita myydessä voisi luoda pääkategoriat Naiset, Lapset ja Miehet ja niiden alle alakategorioita, kuten Naisten paidat tai Hameet.

Tuoteryhmän lisäys

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Tuoteryhmät.

2. Klikkaa Lisää tuoteryhmä.

3. Täytä tuoteryhmän tiedot ja klikkaa Tallenna.

Aiemmin lisätyn tuoteryhmän muokkaus

Voit muokata aiemmin lisättyä ryhmää seuraavalla tavalla:

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Tuoteryhmät.

2. Etsi ja avaa tuoteryhmä, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Asetukset.

4. Seuraavaksi avautuu sivu, jossa voit muokata tuoteryhmän tietoja.

Tuoteryhmän tiedot

Tuoteryhmää lisättäessä voit täyttää siihen seuraavia tietoja:

• Paikka tuoteryhmissä -kohtaan voit määritellä missä kohdassa tuoteryhmä näytetään. Jos valitset Päätaso, tuoteryhmästä tulee yksi päätuoteryhmistä. Jos valitset paikaksi jonkin toisen ryhmän, siitä tulee silloin kyseisen ryhmän alatuoteryhmä.

• Nimi ja kuvaus. Näihin kenttiin voit määritellä tuoteryhmien nimen ja kuvauksen. Kannattaa laatia nimi ja kuvaus huolellisesti, jotta ne vastaavat sitä, mitä asiakas on etsimässä.

• Hakukone meta-kuvaus. Aseta tähän tuoteryhmää kuvaava teksti hakukoneita varten. Hyvä pituus tekstille on noin 150 – 160 merkkiä.

• Sivun otsikko. Sivun otsikko hakoneita varten.

• Hakukone meta-avainsanat. Tuoteryhmäsivulle voi määritellä erillisiä hakusanoja. Nykyisin niillä ei ole hakukoneiden kannalta juurikaan merkitystä, mutta kentän täyttäminen ei mitään haittaakaan. Sitä tietoa saatetaan myöhemmin käyttää esim kaupan sisäisessä tuotehaussa. Hakusanat syötetään pilkulla eroteltuna tyyliin hakusana1, hakusana kaksi, kolmas hakusana, ja niin edelleen...

• Sivun nimi URL-osoitteessa kenttään voit määrittää nimen, joka näytetään tuoteryhmän sivun url-osoitteen lopussa.

• Tila-valikosta voit valita, onko tuoteryhmä julkaistu vai piilossa.

• Kuva-kohdasta voit asettaa tuoteryhmälle kuvan. Huomioithan, että kuvan näkyminen kaupassa voi riippua valitusta teemasta ja sen asetuksista.