Verkkokaupan teeman muokkaaminen

Opi verkkokaupan teeman muokkaus ja teet käden käänteessä unelmiesi ulkosun verkkokauppaan.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi May 5th, 2022

Mistä teemaa voi muokata?

Löydät teemaeditorin seuraavasti:

1. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Verkkokauppa > Suunnittelu.

2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Muokkaa.

Tai, jos olet asentamassa uutta teemaa etkä halua julkaista sitä vielä, voit siirtyä kohtaan Verkkokauppa > Teemakirjasto ja klikata Muokkaa-painiketta sen teeman kohdalla, jota haluat muokata.

Yleiskatsaus editorin toiminnoista

Teemaeditori näyttää tältä. Kuvan alta löydät tietoa teemaeditorin eri toiminnoista.

Vasemman valikon toiminnot (ylhäältä alas)

• POISTU-linkki vie sinut takaisin Finqun hallintaan (jossa voit muokata tuotteita jne.)

• Verkkokaupan osoite näyttää kaupan nykyisen osoitteen, ja jos napsautat sitä, se avaa verkkokauppasi uudelle selainvälilehdelle.

• Sivupohja-valikosta voit valita, mitä sivupohjaa olet muokkaamassa.

• Kieli-valikosta voit valita, mitä kieliversiota muokkaat.

• Sivun sisältö näyttää kaikki sivun osiot.

• Voit järjestää niitä raahaamalla.

• Lisätä uusia osioita.

• Muuttaa osien näkyvyyttä (silmäkuvakkeesta).

• Teeman asetukset sisältää kaikki teema-asetukset, kuten värit.

• Teeman tiedot -kohdasta pääset käsiksi teeman dokumentaatioon, lähdekoodiin ja käännöksiin.

Teemaeditori (iso alue oikealla)

• Se näyttää muokkaamasi sivupohjan (voit valita sivupohjan vasemmasta valikosta).

• Näet sivulla sinisiä painikkeita lisätäksesi uusia osioita ja osioiden sisällä voit lisätä uusia lohkoja.

• Saatavilla olevat osiot vaihtelevat eri teemoittain.

Alapalkki (sivun alareunassa oleva musta alue)

• Aina kun teet muutoksia teemaan, vaaleanpunainen Tallenna-painike tulee näkyviin oikeaan alakulmaan.

• Jos muokkaat julkaistua versiota, sivustosi vierailijat näkevät muutokset, kun napsautat Tallenna.

• Teemaeditori tallentaa muutokset automaattisesti puolestasi. Sinun ei tarvitse tallentaa, jos et erityisesti halua julkaista muutoksia.

• Tallenna-painikkeen vieressä on nuolia, joilla voit kumota tai toistaa tekemäsi muutokset (ennen tallennusta).

• Alapalkin keskellä on painikkeita, joilla voit tarkastella mobiilinäkymää tai vaihtaa koko näytön tilaan.

• Alapalkin vasemmalla puolella on linkki muutosten hylkäämiseen (viimeisen tallennuksen jälkeen). Sen vieressä on Lukitse-linkki, joka piilottaa teemaeditorin painikkeet. Painikkeiden piilottaminen auttaa sinua esikatselemaan kauppaa.

Osiot

Sivupohjat koostuvat osioista. Voit lisätä uusia osioita napsauttamalla Lisää osio -painiketta. Kun osio on lisätty, voit muokata sen asetuksia osion oikeassa yläkulmassa olevista painikkeista.

Sivulle lisäämäsi osiot näkyvät myös vasemmassa valikossa, jossa voit järjestää ne uudelleen vetämällä tai säätää kunkin osion näkyvyyttä. Voit myös nimetä uudelleen vasemman valikon osiot, jotta muistat paremmin, millaista sisältöä niissä on.

Lohkot

Monissa osioissa on lohkoja sisällä. Esimerkiksi Cobi-teeman alatunnisteosiossa voit lisätä uusia lohkoja napsauttamalla Lisää lohko -painiketta.