Tuotteiden varausaika

Tuotteiden varausaika määrittää, kuinka kauan tuotteita varataan asiakkaalle.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi April 21st, 2022

Kun asiakas siirtyy verkkokaupan kassasivulle, tuotteet on varattu tälle asiakkaalle tietyksi ajaksi. Voit säätää varausaikaa seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Aseta varausaika (minuutteina) Tuotteiden varausaika -kenttään.

3. Klikkaa Tallenna.

Varausaika estää asiakkaita ostamasta enemmän tuotteita kuin on saatavilla. Näin se toimii, jos esimerkiksi kaksi asiakasta yrittää ostaa samaa viimeistä tuotetta kaupasta:

1. Asiakas A siirtyy kassasivulle ostaakseen tuotteen.

2. Jos asiakkaalla B on sama tuote ostoskorissa, hänelle ilmoitetaan kassalla, että tuotetta ei ole enää saatavilla.

3. Jos asiakas A ei vahvista tilausta, tuote on asiakkaan B (ja muiden asiakkaiden) saatavilla heti varausajan umpeuduttua.

Varausaika Finqun hallinnassa

Varausaika näkyy myös keskeneräisissä ostoskoreissa. Varauksen voi poistaa tuotteista manuaalisesti, mutta useimmissa tapauksissa se ei ole välttämätöntä, koska varaus poistetaan automaattisesti sen päätyttyä.

Delete

Huomaa

Jos ostoskori luodaan Finqun hallinnassa, varaus ei lopu automaattisesti. Tällöin voit poistaa varauksen manuaalisesti ja tarvittaessa asettaa uuden varausajan klikkaamalla Jatka-painiketta ostoskorin sivulla. Se pidentää varausta 30 päivällä.