Google Analyticsin asentaminen

Näin voit asentaa Google Analyticsin verkkokauppaasi.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi June 15th, 2022

Delete

Huomaa

Finqu verkkokauppojen kassasivun verkkotunnus on muutettu 15.6.2019. Se oli aiemmin eri verkkotunnuksessa, mutta tästä lähtien kassasivulla käytetään samaa verkkotunnusta kuin verkkokaupassa.

Muutos vaikuttaa Google Analyticsin koodeihin. Verkkotunnusten välinen seuranta ei ole enää tarpeen.

Tämä artikkeli sisältää koodia, jota ei enää tarvita. Päivitämme ohjeet mahdollisimman pian.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit lisätä Google Analyticsin Finqu-verkkokauppaasi.

Asennusprosessin helpottamiseksi olemme luoneet sinulle mukautettuja koodeja, jotka löydät alta. Kiitossivun koodiin lisätään ostotapahtuma, joka antaa Google Analyticsille tietoa tilausten summista ja tuotteista. Olemme myös lisänneet koodeihin verkkotunnusten välisen seurannan, koska kassasivu käyttää eri verkkotunnusta kuin kauppa.

Sinun tarvitsee vain lisätä GA-seurantatunnuksesi ja verkkotunnukset koodeihin ja lisätä sitten koodit verkkokauppaasi.

Muokkaa seurantakoodeja

Voit yhdistää Google Analyticsin Finqu-verkkokauppaasi tällä sivulla alempana olevilla seurantakoodeilla. Kun lisäät ne, sinun on tehtävä seuraavat muutokset koodeihin:

• TRACKINGCODE –> Korvaa tämä omalla Google-seurantakoodillasi (UA-koodi tai GA4-mittaustunnus).

• www.yourdomain.com --> Korvaa tämä esimerkkiverkkotunnus omalla verkkotunnuksellasi.

• abcdefgh.finqucheckout.com --> Korvaa tämä oman kassasivusi URL-osoitteella. Näet osoitteen selaimen osoitepalkissa, jos siirryt kassasivulle.

• Jos käytät Google Tag Manageria, lisää GTM-koodisi lainausmerkkien väliin riville, jossa lukee var gtm = '' . Tuloksen pitäisi näyttää suunnilleen tältä: var gtm = 'GTM-XXXXXXX'
    (Jos et käytä Google Tag Manageria, voit jättää tämän muokkaamatta).

Seurantakoodin lisääminen verkkokauppaan

Näin voit lisätä Google Analytics -koodin verkkokauppaasi:

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Upotukset.

2. Klikkaa Javascript (JS) -osiossa Lisää. Sivulle ilmestyy editori.

3. Liitä seurantakoodi (alla) editoriin.

4. Lisää tunnuksesi ja verkkotunnuksesi seurantakoodiin.

5. Napsauta Tallenna .

var ua = 'TRACKINGCODE';
var domains = [
    'www.yourdomain.com',
    'abcdefgh.finqucheckout.com'
];

function loadScript(src, callback) {
    var s,
        r,
        t;
    r = false;
    s = document.createElement('script');
    s.type = 'text/javascript';
    s.src = src;
    s.onload = s.onreadystatechange = function() {
        if (!r && (!this.readyState || this.readyState == 'complete')){
            r = true;
            callback();
        }
    };
    t = document.getElementsByTagName('script')[0];
    t.parentNode.insertBefore(s, t);
}

loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag() {
        dataLayer.push(arguments);
    }
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', ua, {
        'link_attribution': true,
        'linker': {
            'domains': domains
        }
    });
});

Seurantakoodin lisääminen kassasivulle

On myös hyödyllistä lisätä seurantakoodi verkkokaupan kassasivulle, koska sen avulla voit seurata asiakkaiden tilauksia ja konversioita verkkokaupassasi.

Toimenpide on melko samanlainen kuin verkkokaupan kanssa, mutta tässä tapauksessa sinun tulee muistaa lisätä koodi kassalle. Käytä myös alla olevaa koodia, joka on suunniteltu erityisesti kassasivulle.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Javascript (JS) -osiossa Lisää.

3. Valitse Kohdesivu-valikosta Molemmat.

4. Klikkaa Vahvista, ja seuraavaksi sivulle ilmestyy editori.

5. Liitä seurantakoodi (alla) editoriin.

6. Lisää tunnuksesi ja verkkotunnuksesi seurantakoodiin.

7. Klikkaa Tallenna.

var ua = 'TRACKINGCODE';
var gtm = '';
var domains = [
    'www.yourdomain.com',
    'abcdefgh.finqucheckout.com'
];

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag() {
    dataLayer.push(arguments);
}

function loadScript(src, callback) {
    var s,
        r,
        t;
    r = false;
    s = document.createElement('script');
    s.type = 'text/javascript';
    s.src = src;
    s.onload = s.onreadystatechange = function() {
        if (!r && (!this.readyState || this.readyState == 'complete')) {
            r = true;
            callback();
        }
    };
    t = document.getElementsByTagName('script')[0];
    t.parentNode.insertBefore(s, t);
}

function gtagSettings() {
    gtag('js', new Date());
    if (gtm) {
            gtag('config', gtm);
    }

gtag('config', ua, {
        'link_attribution': true,
        'linker': {
            'accept_incoming': true,
            'domains': domains
        }
    });
}

function gtagPurchaseEvent() {
    gtag('event', 'purchase', {
        "transaction_id": "{{ checkout.order.id }}",
        "affiliation": '{{ checkout.order.channel_name | escape }}',
        "value": {{ checkout.order.total }},
        "currency": "{{ checkout.order.currency | upcase }}",
        "tax": {{ checkout.order.tax_amount }},
        "shipping": {{ checkout.order.shipping_costs }},
        "items": [
            {% for item in checkout.order.items %}
                {
                    "id": "{{ item.id }}",
                    "name": '{{ item.name | escape }}',
                    "variant": '{{ item.specifier | join:',' }}',
                    "list_position": {{ forloop.index }},
                    "quantity": {{ item.quantity }},
                    "price": '{{ item.price }}'
                {% if forloop.last == true %} } {% else %} }, {% endif %}
            {% endfor %}
        ]
    });
}

Ostotapahtuman lisääminen

Voit myös lisätä koodin verkkokauppasi kassasivulle, jonka avulla voit seurata asiakkaiden ostoja Google Analyticsissa. Koodeja on kaksi:

Ensimmäinen koodi (kassan etusivulle):

1. Siirry kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Javascript (JS) -osiossa Lisää.

3. Valitse Kohdesivu-valikosta Etusivu.

4. Klikkaa Vahvista, ja seuraavaksi sivulle ilmestyy editori.

5. Liitä koodi (alla) editoriin. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia tähän koodiin.

6. Klikkaa Tallenna.

loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {
    gtagSettings();
});

Toinen koodi (kassan kiitossivulle)

1. Siirry kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Javascript (JS) -osiossa Lisää.

3. Valitse Kohdesivu-valikosta Kiitos-sivu.

4. Klikkaa Vahvista, ja seuraavaksi sivulle tulee editori.

5. Liitä koodi (alla) editoriin. Sinun ei tarvitse tehdä muutoksia tähän koodiin.

6. Klikkaa Tallenna.

loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {
    gtagSettings();
    gtagPurchaseEvent();