Evästeasetusten hallinta

Näin voit hallita evästeiden toimintaa verkkokaupassasi.

Päivitetty viimeksi April 21st, 2022

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstinpätkiä, jotka verkkokauppa (tai kolmannen osapuolen palvelut) tallentavat käyttäjän laitteelle.

Niitä käytetään useisiin tarkoituksiin, kuten:

• Verkkokaupan perustoimintojen, kuten ostoskorin, ylläpito

• Verkkokaupan analytiikka

• Mainosten kohdistaminen sivuston vierailijoihin

Useissa maissa evästeet tarvitsevat sivustolla vierailevan käyttäjän suostumuksen.

Evästeilmoitus verkkokaupassa

Verkkokaupassa sivun alalaidassa on evästeilmoitus, josta asiakkaat voivat valita, mitkä evästeet he hyväksyvät:

1. Kun käyttäjä saapuu verkkosivustolle ensimmäistä kertaa, hänen laitteelleen tallennetaan vain välttämättömät evästeet.

2. Seuraavaksi käyttäjä näkee evästeen suostumusilmoituksen valitakseen, hyväksyykö hän kaikki vai vain välttämättömät evästeet.

Myöhemmin asiakas voi muuttaa asetuksia ja päättää olla hyväksymättä kaikkia evästeitä. He voivat tehdä sen napsauttamalla linkkiä sivun alalaidassa ja valitsemalla vain tarpeelliset evästeet.

Välttämättömät ja ei-välttämättömät evästeet

Verkkokauppa lisää oletusarvoisesti vain välttämättömät evästeet käyttäjän laitteelle, kuten evästeet, jotka ylläpitävät ostoskorin sisältöä tai käyttäjän kielivalintaa. Finqu Analytiikka -ominaisuus ei ole välttämätön verkkokaupan perustoiminnalle, ja siksi se tarvitsee käyttäjän suostumuksen verkkokaupan evästeen suostumusilmoituksessa.

Verkkokaupan oletusevästeiden lisäksi voi olla myös muita evästeitä kolmannen osapuolen palveluista. Niiden avulla voit päättää, ovatko ne välttämättömiä verkkokaupan kannalta vai ei-välttämättömiä.

Kolmannen osapuolen evästeiden hallinta

Kolmannen osapuolen evästeitä luodaan, jos käytät verkkokaupassasi esimerkiksi Google Analyticsia tai Facebook-pikseliä.

Nämä kolmannen osapuolen palvelut on yleensä integroitu verkkokauppaan javascript-koodilla kohdassa Verkkokauppa > Upotukset > Javascript. Kun lisäät javascript-koodinpätkän verkkokauppaan, voit valita sen tarkoituksen koodin yläpuolella olevasta valikosta. Jos valitset Ei välttämätön, verkkokauppa suorittaa koodinpätkän vain, jos käyttäjä on sallinut kaikki evästeet.