Verkkokaupan maksutavat

Verkkokaupassa maksun vastaanottamiseen vaaditaan maksutapoja. Niiden kautta asiakkaiden on mahdollista maksaa ostokset verkkokaupan kassalla.

Kirjoittanut Finqu Tuki

Päivitetty viimeksi May 12th, 2022

Verkkokaupassa maksun vastaanottamiseen vaaditaan maksutapoja. Niiden kautta asiakkaat maksavat ostokset verkkokaupan kassalla.

Aktivoi oletusmaksutavat

Oletusmaksutavat saat käyttöön helposti yhdellä sopimuksella. Aktivoi sopimus siirtymällä > Tili > Omat sovellukset > Klarna > Klarna Checkout. Palvelun tarjoaa Klarna.

Klarna Checkout on kuukausimaksuton palvelu, joka sisältää kaikki tarvittavat maksutavat ja soveltuu myös kansainväliseen myyntiin. Klarna hoitaa puolestasi rahaliikenteen ja tilittää maksut sinulle. Et välttämättä tarvitse muita maksutapoja.

Lue tarkemmin tukialueelta.

Aktivoi muita maksutapoja

Oletusmaksutapojen lisäksi käytettävissä on monia muita maksutapoja (esim. PayPal). Valitse parhaiten sinun liiketoimintaan sopivat maksutavat ja aktivoi sovellukset helposti käyttöön. Aktivoi maksutapoja siirtymällä > Asetukset > Maksutavat > Lisää maksutapa > valitse sovellus ja asenna. Seuraa tämän jälkeen asennuksen ohjeita.

Huomioithan, että useimmat maksutapasovellukset vaativat sopimuksen tekemistä maksupalvelun tarjoajan kanssa.

Luo kokonaan oma maksutapa

Voit myös luoda kokonaan omia maksutapoja esimerkiksi tukkukaupan tilimyyntiin tai ennakkomaksuun. Kuluttajille myytäessä on suositeltavaa käyttää maksupalveluntarjoajaa ja turvata rahaliikenne sekä maksujen tilitys. Luo omia maksutapoja siirtymällä > Asetukset > Maksutavat > Lisää maksutapa > valitse luotava maksutapa.

Varmista toimivuus

Maksutapojen aktivoinnin jälkeen on tärkeää varmistaa toimivuus. Siirry ensin omaan verkkokauppaan ja poimi tuotteita ostoskoriin. Siirry tämän jälkeen kassalle ja katso maksutapojen löytyvän kassalta. Valitse maksutapa ja vie tilaus maksupalveluun saakka (ei tarvitse maksaa). Mikäli siirryt kassalta onnistuneesti maksupalveluun, silloin kaikki on hyvin todennäköisesti kunnossa.