Kielien lisäys verkkokauppaan

Näin voit lisätä verkkokauppaasi uusia kieliä.

Päivitetty yli viikko sitten

Tietoa kieliversioista

Finqu-verkkokauppa voidaan kääntää useille eri kielille. Valmiit käännökset ovat saatavilla suomeksi ja englanniksi. Muissa kielissä verkkokaupan vakiotekstit, kuten osta-napin teksti, tulee itse kääntää. Kieliversioiden saatavuus riippuu valitsemastasi palvelupaketista, ks: https://www.finqu.fi/hinnasto

Kielen lisäys Finqu-tilille

Aluksi uusi kieli tulisi ottaa käyttöön Finqu-tilillä. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Klikkaa Muokkaa-painiketta Lokalisointi-kohdassa.

2. Valitse haluamasi kielet ja tallenna.

Käännösten lisäys

Kun olet lisännyt kielen Finqu-tilillesi, voit seuraavaksi kääntää mm. tuotteiden tietoja eri kielille. Jos et näe eri kielille tarkoitettuja kenttiä, kannattaa mennä aivan sivun alareunaan ja klikata Vaihda kieli -painiketta. Siitä voit valita, millä kielellä sivun sisältö näytetään hallinnassa ja mille kielille sitä voidaan kääntää.

Kielen käyttöönotto verkkokaupassa ja teeman tekstit

Näin voit ottaa kielen käyttöön verkkokaupassasi:

1. Valitse Lokalisointi-kohdasta haluamasi kielet.

2. Tallenna.

Kun kieli on käytössä verkkokaupassa, voit muokata teeman tekstejä.

• Teeman muokkauksessa (Verkkokauppa > Muokkaa) on vasemmalla ylhäällä valikko, josta voit valita muokattavan kielen. Sivuille lisätyissä osioissa on puolestaan oikealla ylhäällä pieni kieli-ikoni, josta voit aktivoida kielet käyttöön osioissa. Kun kielet ovat käytössä, voit sen jälkeen kirjoittaa käännökset suoraan osioon (varmista vain, että vasemmalta menusta on valittuna oikea kieli).

• Teeman vakiotekstejä (esim. osta-napin teksti), voit muokata menemällä kohtaan Verkkokauppa > Muokkaa. Sen jälkeen vasemmalta Teeman tiedot > Käännökset.

Kielivalikko verkkokaupassa

Yleensä verkkokauppa tunnistaa kävijän kielen automaattisesti hänen sijaintinsa perusteella. Kävijä voi kuitenkin halutessaan vaihtaa kieltä alareunassa näkyvästä kieli-valikosta.

Kielivalikon sijaintia voi muuttaa joko muokkaamalla teeman lähdekoodia tai lisäämällä verkkokaupan navigaatioon linkit eri kielille. Usein linkkien lisääminen on helpompaa, koska lähdekoodin muokkaaminen vaatii jonkin verran koodaustaitoja.

KIELIVALIKON MUUTTAMINEN, JOS KAKSI KIELTÄ

1. Mene kohtaan Verkkokauppa > Navigaatio.

2. Avaa valikko, johon haluat lisätä kieli-linkin.

3. Klikkaa Lisää uusi valikon kohde.

4. Kirjoita hakuun /en tai muu kielikoodi, kuten /sv ruotsin kielelle.

5. Valitse esille tulleesta valikosta URL-osoite-vaihtoehto.

6. Syötä valikon tekstit ja linkit eri kielille. Jos on esim. suomi / englanti kielinä, syötä:

1. Teksti (FI) -kenttään "English"

2. Teksti (EN) -kenttään "Finnish"

3. Linkki (FI) -kenttään "/en"

4. Linkki (EN) -kenttään "/fi"

7. Klikkaa Lisää.

8. Klikkaa Tallenna (ylhäältä oikealta).

KIELIVALIKON MUUTTAMINEN, JOS KOLME TAI USEAMPIA KIELIÄ

1. Mene kohtaan Verkkokauppa > Navigaatio.

2. Avaa valikko, johon haluat lisätä kieli-valikon.

3. Klikkaa Lisää uusi valikon kohde.

4. Kirjoita hakuun haluamasi teksti, kuten "Valitse kieli".

5. Valitse Teksti-vaihtoehto.

6. Täytä tekstit eri kielille. Esim. FI-kenttään "Valitse kieli" ja EN-kenttään "Choose language".

7. Klikkaa Lisää.

8. Klikkaa lisäämäsi valikon alla näkyvää Lisää kohteeseen valitse kieli -linkkiä.

9. Kirjoita hakuun /en tai muu kielikoodi.

10. Valitse esille tulleesta valikosta URL-osoite-vaihtoehto.

11. Syötä tekstit ja linkit eri kielille. Huom: käytä tekstissä kohdekielen linkkiä aina, jolloin esimerkiksi englannin ollessa kyseessä kirjoita kaikkiin teksteihin "English" ja kaikkiin linkkeihin "/en".

12. Klikkaa Lisää.

13. Toista vaiheet 8 - 12 kaikille niille kielille, jotka ovat käytössä verkkokaupassa.

14. Tallenna lopuksi navigaatio oikealta ylhäältä Tallenna-painikkeesta.

Tulosteiden ja viestien tekstit

Myös tulosteet ja viestit on hyvä kääntää. Ne löydät menemällä hallinnassa kohtaan Asetukset > Perustiedot. Siellä on Tulosteet- ja Viestit-kohdat, joista löydät Käännä-nappeja käännösten lisäämiseksi.

Verkkokaupan kassasivun käännökset

Verkkokaupan kassasivun tekstejä voit kääntää menemällä kohtaan Asetukset > Kassa ja siellä Käännökset-osiossa klikkaa Muokkaa-nappia.