Tuoteryhmät

Näin voit hallita tuoteryhmien tietoja Finqu-palvelussa.

Päivitetty yli viikko sitten

Mihin tuoteryhmiä tarvitaan?

Tuoteryhmien avulla voit järjestää tuotteita eri kategorioihin ja siten helpottaa asiakasta löytämään tuotteita verkkokaupastasi. Tuoteryhmän nimi ja kuvausteksti on hyvä miettiä esimerkiksi sen perusteella, millä sanoilla asiakkaasi saattavat tuotteita etsiä Internetistä.

Pää- ja alatuoteryhmät

Tuoteryhmiä voi lisätä myös usealle eri tasolle. Esimerkiksi vaatekaupassa voisi olla pääryhminä Naiset, Lapset ja Miehet ja niiden alla voisi olla alaryhmiä, kuten Naisten paidat, Hameet, Lasten farkut, yms.

Alaryhmän voit luoda siten, että valitset jonkin toisen ryhmän sen asetuksista (kohdasta Sijainti tuoteryhmissä). Alta löydät tarkemmat ohjeet, miten tuoteryhmiä luodaan, muokataan ja mitä tietoja niihin voidaan täyttää.

Uuden tuoteryhmän lisäys

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Tuoteryhmät.

2. Klikkaa Lisää tuoteryhmä.

3. Täytä tuoteryhmän tiedot (alla tietoa).

4. Klikkaa Tallenna.

Tuoteryhmän muokkaus

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Tuoteryhmät.

2. Etsi tuoteryhmä ja klikkaa sen kohdalta Muokkaa-linkkiä.

3. Muokkaa tietoja (alla tietoa).

4. Klikkaa Tallenna.

Tuoteryhmän tiedot

• Nimi ja kuvaus. Näihin kenttiin voit määritellä tuoteryhmäsivulla näkyvän nimen ja kuvauksen. Kannattaa laatia nimi ja kuvausteksti huolellisesti, jotta ne vastaavat sitä, mitä asiakas on etsimässä.

• Sijainti-kohtaan voit määritellä missä kohdassa tuoteryhmä näytetään. Jos valitset Päätaso, tuoteryhmästä tulee yksi päätuoteryhmistä. Jos valitset paikaksi jonkin toisen ryhmän, siitä tulee valitsemasi ryhmän alatuoteryhmä.

• Hakukonenäkymä-kohtaan voit asettaa hakukoneisiin vaikuttavia tietoja:

• Sivun otsikko on sivun otsikko hakoneita varten. Se näkyy yleensä otsikkona Googlen hakutuloksissa.

• Hakukone-meta-kuvaus -kenttään voit kirjoittaa tuoteryhmää kuvaavan tekstin hakukoneita varten. Hyvä pituus tekstille on noin 150 – 160 merkkiä.

• URL-osoite -kenttään voit määrittää nimen, joka näytetään tuoteryhmän sivun url-osoitteen lopussa.

• Avainsanat -kohtaan voit määritellä erillisiä hakusanoja. Nykyisin niillä ei ole hakukoneiden merkitystä, mutta kentän täyttämisestä ei ole mitään haittaakaan. Sitä tietoa saatetaan myöhemmin käyttää esim kaupan sisäisessä tuotehaussa. Hakusanat syötetään pilkulla eroteltuna, kuten esimerkiksi hakusana1, hakusana kaksi, kolmas hakusana, jne...

• Tila-valikosta voit valita, onko tuoteryhmä julkaistu vai piilossa. Tämä asetus vaikuttaa kaikkiin myyntikanaviin.

• Kuva-kohdasta voit valita tuoteryhmän kuvan. Kuvan näkyminen verkkokaupassa voi riippua valitsemastasi teemasta ja sen asetuksista.

• Verkkokauppa-kohdasta voit valita mitä suodattimia tuoteryhmä käyttää sekä teeman sivupohjan.