Laaja varaston hallinta

Laajan varastohallinnan voit helpommin hallita tuotteiden varastotietoja, tehdä täydennystä tai inventoida tuotteitasi.

Päivitetty yli viikko sitten

Mikä on laaja varaston hallinta?

Laaja varastonhallinta -ominaisuus helpottaa tuotteiden varastotietojen hallintaa erityisesti silloin, kun verkkokaupassasi on satoja tai tuhansia tuotteita. Voit nähdä tuotteiden saldot helposti yhdeltä sivulta, tehdä inventaariota, saldojen täydennyksiä tai seurata tuotteiden varastohistoriaa.

Laajan varastohallinnan käyttöönotto ja hinta

Voit ottaa laajan varastohallinnan käyttöön menemällä kohtaan Tuotteet > Varasto ja klikkaamalla sen jälkeen esimerkiksi Inventointi-painiketta.

Normaalisti laaja varastohallinta on lisämaksullinen ominaisuus (ks. hinnastossa kohta 'Lisäominaisuudet'), mutta se voi sisältyä joihinkin Finqu-tilauksiin ilman lisähintaakin.

Varastoarvon asettaminen tuotteelle

Voit asettaa tuotteelle varastoarvon seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Varasto.

2. Klikkaa Avaa varastopaikka -painiketta.

3. Etsi tuote listasta.

4. Syötä tuotteelle varastosaldo.

5. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Tuotteiden varastotietojen muokkaaminen

Laajan varastohallinnan kautta voit muokata seuraavia varastotietoja:

• Saldo

• Hälytysraja

• Ostohinta

• Inventaariohinta

• Hyllynumero

Tietoja voi muokata joko yksitellen tai massana 👇

Varastotietojen muokkaus yksitellen

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Varasto.

2. Etsi haluamasi tuote ja klikkaa tuotteen nimeä.

3. Muokkaa tietoja tuotteessa ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Varastotietojen muokkaus massana

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Varasto.

2. Suodata tarvittaessa tuotteita yläreunan Suodata-toiminnolla.

3. Tuotelistan oikeassa ylänurkassa on Muutos-painike, josta voit valita, mitä tietoa muokataan.

4. Syötä muutokset tuotteisiin.

5. Klikkaa Tallenna.

Varaston täydennys

Kun varastoosi saapuu uusia tuotteita, voit lisätä niitä varastoon Täydennys-toiminnon avulla. Löydät sen menemällä kohtaan Tuotteet > Varasto ja klikkaamalla sen jälkeen sivun yläreunasta Täydennys-painiketta. Voit käyttää täydennyksessä myös viivakoodilukijaa, jos tuotteillesi on syötetty GTIN, eli EAN-koodit.

Varaston inventointi

Kohdassa Tuotteet > Varasto > Inventointi voit tehdä inventaariota tuotteistasi. Kaikki inventoinnissa tehdyt muutokset tallentuvat automaattisesti tuotteen varastohistoriaan, josta voit myöhemmin helposti tarkistaa, milloin tuote on viimeksi inventoitu.

Varastohistoria

Finqu kerää tuotteista automaattisesti varastohistoriaa perustuen tilauksiin tai siihen, miten tuotteiden saldoja on muokattu. Voit nähdä tuotteen varastohistorian seuraavalla tavalla:

1. Siirry kohtaan Tuotteet > Varasto.

2. Etsi haluamasi tuote ja klikkaa sen nimeä.

3. Sivulla näkyy Tapahtumat ja Tilaushistoria -osiot, joista voit nähdä miten ja miksi saldot ovat muuttuneet historiassa.