Verkkokaupan julkaiseminen

Ennen verkkokaupan julkaisua on hyvä varmistaa, että kaikki sivut ja asetukset ovat kunnossa.

Päivitetty yli viikko sitten

Maksu- ja toimitustavat

Jotta asiakkaat voivat ostaa tuotteita verkkosivustoltasi, verkkokauppaasi tulee asentaa vähintään yksi maksu- ja toimitustapa. On myös hyvä varmistaa, että ne toimivat oikein. Voit tarkistaa sen tekemällä koeostoksen kaupassasi: Lisää tuote ostoskoriin > siirry kassalle > vahvista tilaus.

Toimituskulujen osalta kannattaa tarkistaa, että toimituskulut lisätään tilaukseen haluamallasi tavalla.

Teema, sisältö ja tuotteet

On hyvä tsekata, että kaikki pakolliset tiedot ovat paikoillaan, kun julkaiset kaupan.

Useimmissa tapauksissa verkkokaupan tulee sisältää ainakin nämä sivut:

Tuotteiden osalta varmista, että:

• Tuotekuvat ovat hyvälaatuisia.

• Tuotetiedot (esimerkiksi nimi ja kuvaus) on lisätty.

• Mahdolliset väri- ja kokovalikot toimivat oikein ja varastosaldot ovat oikein.

• Tuotteiden hinnat ja arvonlisäverot ovat oikein.

Käytettävyys eri laitteilla

Verkkokauppa suunnitellaan ja testataan usein tietokoneen suuremmalla näytöllä. Kannattaa pitää kuitenkin mielessä, että asiakkaasi voivat käyttää verkkosivustoa kaikenlaisilla laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla, kannettavissa tietokoneilla tai pöytätietokoneilla.

On hyvä testata verkkosivustoa useilla laitteilla tai ainakin pienentää selainikkunaa nähdäksesi, miltä verkkokauppa näyttää pienemmällä näytöllä ja kuinka helppoa on laittaa tuotteita ostoskoriin. Finqun teemat ovat suunniteltu responsiivisesti, ja usein sivusto toimii ihan ongelmitta, mutta joka tapauksessa tällainen testaus on melko helppo tehdä.

Verkkotunnus ja SSL-sertifikaatti

On aina hyvä rekisteröidä yksilöllinen verkkotunnus ja liittää se kauppaasi. Kun verkkotunnus on määritetty, varmista, että:

• Verkkotunnuksesi pysyy selaimen URL-palkissa, kun selaat verkkokauppasi sivuja.

• Voit lisätä tuotteita ostoskoriin.

Kun verkkotunnus on liitetty verkkokauppaasi, siihen lisätään automaattisesti SSL-sertifikaatti, joka tekee verkkokaupasta turvallisemman asiakkaillesi.

Analytiikka ja hakukoneet

Sivustosi kävijöiden seuranta ja sivuston tehokkuuden mittaaminen Google-haussa ovat tärkeitä työkaluja verkkokauppasi näkyvyyden ja myynnin lisäämiseksi. Vaikka et olisi varma kuinka käyttää analytiikkapalveluita, on aina hyvä asentaa ne heti alussa, jotta saadaan mahdollisimman paljon tietoa kerättyä. Voit aivan hyvin hyödyntää näitä tietoja myöhemminkin, kun sinulla on enemmän kokemusta.

Tilausten käsittely

Kun olet tehnyt testiostoksia, voit myös käsitellä ne, jolloin tiedät miten toimia, kun saat myöhemmin oikeita tilauksia.

Verkkokaupan tilan vaihtaminen

Viimeinen vaihe verkkokaupan julkaisemisessa on vaihtaa sen tilaksi Julkaistu.

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Tiedot.

2. Valitse Tila-kohdasta Julkaistu.

3. Klikkaa Tallenna.

4. Nyt verkkokauppasi on julkaistu Internetissä 👍