Maksu- ja toimitustavat
Klarna Checkoutin käyttöönotto

Näin voit ottaa klarna Checkoutin käyttöön Finqu-verkkokaupassa.

Päivitetty yli viikko sitten

Tietoa Klarna Checkoutista

Klarna Checkout (KCO) on verkkokauppojen kassaratkaisu, joka sisältää useita maksutapoja. Suomessa käytössä ovat verkkopankit, maksukortit, lasku ja osamaksu.

Jos myyt useampiin maihin, kannattaa tutustua Klarnan Selling to multiple countries -artikkeliin, jossa kerrotaan tarkemmin muissa maissa saatavilla olevista maksutavoista.

Usein kysyttyä Klarna Checkoutista

Löydät vastauksen useimpiin Klarnaa koskeviin kysymyksiin Klarna Checkout ja Finqu: Usein kysyttä -ohjeesta.

Klarna Checkoutin käyttöönotto

Klarna Checkoutin käyttöönotto tapahtuu kahdessa vaiheessa.

Vaihe 1 - maksujen aktivointi

Normaalisti tämä vaihe 1 tapahtuu automaattisesti samalla, kun tilaat Finqu-palvelun. Voi kuitenkin olla, että sinun tarvitsee tehdä se erikseen, jos olet esimerkiksi käyttänyt aikaisemmin jotakin muuta maksutapaa. Siinä tapauksessa noudata alla näkyvä ohjeita:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset.

2. Klikkaa Klarna.

3. Klikkaa Manage-painiketta Klarna Checkoutin kohdalta.

4. Klikkaa tilauspainiketta ja täytä tilauslomake.

Kun vaihe 1 on suoritettu, menee yleensä noin 2 - 3 arkipäivää, kunnes maksut alkavat toimia. Klarna saattaa olla sinuun yhteydessä ja kysyä lisää tietoa verkkokaupastasi tai yrityksestäsi.

Vaihe 2 - tilitysten aktivointi

Kun vaihe 1 on suoritettu, sinun tulisi sen jälkeen vielä ilmoittaa Klarnalle tilitietosi sekä tietoja yrityksestäsi. Nämä tiedot voit täyttää myös Klarna sovelluksen sivun kautta seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset.

2. Klikkaa Klarna.

3. Klikkaa Manage-painiketta Klarna Checkoutin kohdalta.

4. Klikkaa Täytä tiedot -painiketta ja seuraa ohjeita.

Klarna-sovelluksen toiminnot

Klarna-sovelluksen sivulla on Toiminnot-valikko, jonka avulla voit tehdä seuraavia toimenpiteitä:

• Näytä tilin tiedot -kohdasta näet Klarna-tilisi tiedot.

• Tilaa uudet tunnukset -kohdasta voit tilata uudet tunnukset Klarna Checkoutiin. Se voi olla tarpeen, jos Klarna Checkout ei toimi oikein. Tunnukset päivitetään automaattisesti taustalla. Niitä ei lähetetä sinulle, eikä niitä tarvitse asettaa mihinkään manuaalisesti.

• Klarna Shipping Assistant / Klarna On-site Messaging / Hae kauppiasrahoitusta -kohdista voit tutustua Klarnan tarjoamiin lisäpalveluihin.

• Asenna maksutapa uudelleen -kohdasta voit asentaa Klarna Checkout -maksutavan uudelleen, jos se ei toimi oikein.

• Aloita uudelleen -toiminnolla voit aloittaa koko Klarna Checkoutin käyttöönoton alusta, jos hakemuksesi hylättiin aiemmin

Sovelluksen sivulla on myös Klarna Merchant Portal -painike, josta pääset siirtymään Klarna-kauppiasportaaliin. Portaalista löydät tarkempia tietoja Klarna-tilistäsi, maksuista, sekä tilityksistä. Klarnan kauppiastuki osaa opastaa tarkemmin portaalin käytössä.

Klarna Checkout -maksutapa verkkokaupassa

Jotta Klarna Checkout toimii, tulee se olla aktivoitu verkkokauppasi maksutavoissa. Voit tehdä sen kohdasta Asetukset > Maksutavat. Klikkaamalla maksutavan nimeä pääset sivulle, josta voit ottaa sen käyttöön. Sieltä voit myös säätää asetuksia, jotka vaikuttavat Klarna Checkoutin toimintaan verkkokaupassasi.

Muut maksutavat ja Klarna Checkout

Klarna Checkoutin kanssa on mahdollista käyttää samanaikaisesti seuraavia maksutapoja:

Finqussa muita maksutapoja, kuten kauppiaan omaa laskua tai maksua noudettaessa, ei valitettavasti voi käyttää Klarna Checkoutin kanssa samanaikaisesti.