1. Mikä on alennuskuponki
  2. Alennuskupongin lisääminen
  3. Alennuskupongin asetukset
  4. Alennuskoodikenttä kassalla

Mikä on alennuskuponki

Alennuskuponki on käytännössä koodi, jolla asiakas saa alennuksen verkkokaupan kassasivulla. Kupongin koodeja voi käyttää esimerkiksi mainoksissa tyyliin "Koodilla XYZF saat tilauksen loppusummasta 10% alennuksen!"

Alennuskuponkeja on kolmea erilaista tyyppiä, voit valita jonkin seuraavista:

• Alennuskuponki alentaa koko tilauksen loppusummaa.
  • Alennuskuponki toimituskuluista alentaa ainoastaan toimituskuluja.
  • Alennuskuponki tuotteista alentaa ainoastaan tuotteita.

Alennuskupongin lisääminen

1. Mene kohtaan Kampanjat > Lisää kampanja.
  2. Valitse alennuskupongin tyyppi (ks lista yläpuolella).
  3. Täydennä alennuskupongin asetukset (ks lista alla).
  4. Klikkaa Tallenna.

Alennuskupongin asetukset

• Tila-kohdasta voit valita kampanjan tilan (harmaa=ei käytössä, vihreä=käytössä).
  • Nimi-kenttään voit syöttää kampanjan nimen.
  • Alennuksen tyyppi -valikosta voit valita onko alennus kiinteä €-alennus vai prosentuaalinen %-alennus.
  • Alennuksen määrä -kenttään asetetaan alennuksen määrä.
  • Tilauksen summa vähintään -kentällä voit rajata kampanjan toimimaan vain silloin, kun tilauksen summa ylittää x euroa.
  • Alkaen- ja Loppuen-kenttiin voit määritellä kampanjan voimassaoloajan.
  • Alennuskoodi -kenttään voit syöttää tai arpoa alennuskoodin. Tämä on se koodi, jolla asiakas saa alennuksen kassasivulla.
  • Alennuskoodeja jäljellä -kenttään määritellään alennuskoodien kokonaismäärä. Jos määrää ei ole asetettu, alennuskuponkeja voi käyttää rajattomasti.
  • Rajoitukset-osiosta voit rajata kupongin toimintaa myyntikanavan, asiakasryhmän, maan tai tuoteryhmän perusteella. Tuoteryhmärajoitus on käytettävissä ainoastaan Alennuskuponki tuotteista -kampanjassa.

Alennuskoodikenttä kassalla

Kun alat käyttää alenuskuponkeja, varmista, että kassasivun asetuksista on kytketty alennuskupongit käyttöön.