1. HTML-tyyppi

2. CSV-tyyppi

HTML-tyyppi

Html-tyyppi on html-tiedosto, jonka voit avata internet-selaimessasi ja sieltä tulostaa eteenpäin tarvittaessa myös paperille. Html-raportti sisältää erilaisia yhteenvetoja sekä erittelyjä, joita ei ole saatavilla csv-muotoisessa raportissa.

Html-raportti on yleensä silloin hyvä valinta, jos tietoja halutaan vain tarkastella tai nähdä esimerkiksi kokonaismyynti nopeasti yhdellä silmäyksellä. Jos haluat sen sijaan muokata ja käsitellä tietoja, kannattaa valita csv-tyyppi.

CSV-tyyppi

Csv-tyyppinen raportti on csv-tiedosto. Sen voi avata muokattavaksi taulukkolaskentaohjelmassa, kuten Ms Excel tai Google Sheets.

Csv-raportti sisältää yksinkertaisen listan raportin käyttämistä tiedoista, kuten esimerkiksi myydyistä tuotteita tai tehdyistä tilauksista. Näitä tietoja voit tarkastella ja muokata sitten omalla tietokoneellasi.

Csv-raportti on hyvä valinta silloin, jos html-raportti ei sisällä kaikkia tarvitsemiasi erittelyjä ja yhteenvetoja. Csv:n pohjalta voit vapaasti tehdä itse haluamasi laskelmat ja saada näin tietoosi juuri ne asiat, joita olet etsimässä.