Tässä ohjeessa näytämme, kuinka voit ottaa Google Analyticsin käyttöön Finqussa.

Käyttöönottoa helpottaaksemme olemme luoneet kustomoidut koodit, jotka löydät alempaa. Verkkokaupan kassan kiitossivun koodiin on määritelty ostotapahtuma, joka välittää tietoja tilausten arvoista ja sisällöistä Googlelle. Yleiseen seurantakoodiin on puolestaan asetettu verkkotunnusten välinen seuranta, koska verkkokapan kassasivu toimii eri osoitteessa kuin verkkokauppa.

Sinun tarvitsee vain kopioida koodit huolellisesti oikeisiin paikkoihin ja muokata koodeihin oma seurantatunnuksesi sekä kaupan ja kassasivun osoitteet.

Sisältö

1. Seurantakoodien muokkaus
  2. Seurantakoodin lisäys verkkokauppaan
  3. Seurantakoodin lisäys verkkokaupan kassasivulle
  4. Ostotapahtumien seuranta

Seurantakoodien muokkaus

Google Analytics yhdistetään verkkokauppaan alempana näkyvien seurantakoodien avulla. Sinun tulisi muokata koodeista seuraavat kohdat, jotta Analytics toimii oikein.

• SEURANTATUNNUS –> Vaihda tämän tilalle Googlen seurantatunnus (UA-koodi tai GA4 mittaustunnus).
  • www.verkkokaupanosoite.com –> Vaihda tämän tilalle verkkokauppasi osoite.
  • abcdefgh.finqucheckout.com –> Vaihda tämän verkkokaupan kassasivun url-osoite (joka on muotoa abcdef.finqustore.com). Kassasivun osoitteen voit kopioida menemällä kaupan kassalle ja sen jälkeen kopioi osoite selaimen osoiteriviltä.
  • Jos käytät Googlet Tag Manageria, lisää kassan koodin kohtaan var gtm = ”; tag-managerin tunniste muodossa GTM-XXXXXXX. Tunniste lisätään koodin lopussa olevien lainausmerkkien sisälle, jolloin lopputulos näyttää tältä: var gtm = ‘GTM-1234567’;

Seurantakoodin lisäys verkkokauppaan

Näin lisäät Google Analytics seurantakoodin verkkokauppaasi:

1. Mene kohtaan Verkkokauppa > Upotukset.
  2. Lisää Javascript (JS)-osiossa uusi kenttä klikkaamalla Lisää-painiketta.
  3. Alemmas sivulle ilmestyy tekstieditori.
  4. Liitä alla oleva koodi kenttään ja muokkaa koodiin oma seurantatunnuksesi sekä domainit.
  5. Klikkaa Tallenna.
var ua = 'SEURANTATUNNUS';
var domains = [
'www.verkkokaupanosoite.com',
'abcdefgh.finqucheckout.com'
];

function loadScript(src, callback) {
var s,
r,
t;
r = false;
s = document.createElement('script');
s.type = 'text/javascript';
s.src = src;
s.onload = s.onreadystatechange = function() {
if (!r && (!this.readyState || this.readyState == 'complete')){
r = true;
callback();
}
};
t = document.getElementsByTagName('script')[0];
t.parentNode.insertBefore(s, t);
}

loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag() {
dataLayer.push(arguments);
}
gtag('js', new Date());
gtag('config', ua, {
'link_attribution': true,
'linker': {
'domains': domains
}
});
});

Seurantakoodin lisäys verkkokaupan kassasivulle

Seurantakoodi on hyvä liittää myös kaupan kassasivulle, jotta voit seurata tilausten toteutumista ja kaupan konversioita.

Koodin lisäys kassalle tapahtuu lähes samalla tavalla kuin verkkokaupassa, mutta kohdassa kaksi liitä koodi kassa-osioon ja käytä alla olevaa kassasivun koodia.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Kassa.
  2. Lisää Javascript (JS)-osiossa uusi kenttä klikkaamalla Lisää-painiketta.
  3. Valitse kohdesivuksi Molemmat ja klikkaa Vahvista.
  4. Alemmas sivulle ilmestyy tekstikenttä otsikolla Molemmat.
  5. Liitä alla oleva koodi kenttään ja muokkaa koodiin oma seurantatunnuksesi sekä domainit.
  6. Klikkaa Tallenna.
var ua = 'SEURANTATUNNUS';
var gtm = '';
var domains = [
'www.verkkokaupanosoite.com',
'abcdefgh.finqucheckout.com'
];

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag() {
dataLayer.push(arguments);
}

function loadScript(src, callback) {
var s,
r,
t;
r = false;
s = document.createElement('script');
s.type = 'text/javascript';
s.src = src;
s.onload = s.onreadystatechange = function() {
if (!r && (!this.readyState || this.readyState == 'complete')) {
r = true;
callback();
}
};
t = document.getElementsByTagName('script')[0];
t.parentNode.insertBefore(s, t);
}

function gtagSettings() {
gtag('js', new Date());
if (gtm) {
gtag('config', gtm);
}

gtag('config', ua, {
'link_attribution': true,
'linker': {
'accept_incoming': true,
'domains': domains
}
});
}

function gtagPurchaseEvent() {
gtag('event', 'purchase', {
"transaction_id": "{{ checkout.order.id }}",
"affiliation": '{{ checkout.order.channel_name | escape }}',
"value": {{ checkout.order.total }},
"currency": "{{ checkout.order.currency | upcase }}",
"tax": {{ checkout.order.tax_amount }},
"shipping": {{ checkout.order.shipping_costs }},
"items": [
{% for item in checkout.order.items %}
{
"id": "{{ item.id }}",
"name": '{{ item.name | escape }}',
"variant": '{{ item.specifier | join:',' }}',
"list_position": {{ forloop.index }},
"quantity": {{ item.quantity }},
"price": '{{ item.price }}'
{% if forloop.last == true %} } {% else %} }, {% endif %}
{% endfor %}
]
});
}

Ostotapahtumien seuranta

Seuraavien kaupan kassalle lisättävien koodien avulla voit seurata verkkokaupan tilaustapahtumia. Tähän tarvitaan kaksi koodia:

Ensimmäinen koodi (kassan etusivulle)

1. Mene kohtaan Asetukset > Kassa.
  2. Klikkaa Lisää painiketta Javascript (JS)-osiossa.
  3. Valitse Kohdesivu-valikosta Etusivu.
  4. Klikkaa Vahvista. Seuraavaksi sivulle ilmestyy tekstieditori.
  5. Liitä alla oleva koodi editoriin. Tähän koodiin ei tarvitse tehdä muutoksia.
  6. Klikkaa Tallenna.
loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {
gtagSettings();
});

Toinen koodi (kassan kiitossivulle)

1. Mene kohtaan Asetukset > Kassa.
  2. Klikkaa Lisää painiketta Javascript (JS)-osiossa.
  3. Valitse Kohdesivu-valikosta Kiitossivu.
  4. Klikkaa Vahvista. Seuraavaksi sivulle ilmestyy tekstieditori.
  5. Liitä alla oleva koodi editoriin. Tähän koodiin ei tarvitse tehdä muutoksia.
  6. Klikkaa Tallenna.
loadScript('https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=' + ua, function() {
gtagSettings();
gtagPurchaseEvent();