Sisältö

  1. Mihin tietosuojaselostetta tarvitaan
  2. Tietosuojaselosteen lisääminen
  3. Tietosuojaselosteen näkyminen kaupassa
  4. Mallipohja tietosuojaselosteeksi

Mihin tietosuojaselostetta tarvitaan

Verkkokauppa kerää automaattisesti listoja asiakkaiden ostoskoreista, tilauksista, rekisteröinneistä ja uutiskirjeiden tilauksista. Nämä listat sisältävät asiakkaiden henkilötietoja ja sen vuoksi verkkokaupassa tulisi olla tietosuojaseloste, jossa kerrotaan asiakkaalle henkilötietojen käsittelystä.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyviin säädöksiin voit tutustua tarkemmin mm. täällä tietosuojavaltuutetun sivuilla: https://tietosuoja.fi/organisaatiot

Tietosuojaselosteen lisääminen

  1. Mene kohtaan Asetukset > Ehdot.
  2. Löydät alempaa kohdan Tietosuojaseloste, josta voit lisätä selosteen.
  3. Kun olet lisännyt selosteen, klikkaa Tallenna.

Tietosuojaselosteen näkyminen kaupassa

Kun tietosuojaseloste on täytetty, kaupan rekisteröintilomakkeessa näytetään valinta, jolla asiakas hyväksyy henkilötietojensa käsittelyn. Valinnan vieressä on linkki tietosuojaselosteeseen, jotta asiakas voi tutustua siihen tarkemmin.

Verkkokaupan kassasivulla näytetään samanlainen valinta, koska asiakas voi tilata kaupasta myös rekisteröitymättä. Kassasivun asetuksista voit halutessasi vaikuttaa siihen, näytetäänkö valinta kassalla vai ei.

Mallipohja tietosuojaselosteeksi

Olemme luoneet alla näkyvän mallin, jota voit halutessasi käyttää pohjana, kun laadit omaa tietosuojaselostettasi. Huomioithan, että pohjamme on varsin yksinkertainen ja se ei välttämättä sisällä kaikkia asioita, joita sinun toimintasi edellyttää.


Tietosuojaseloste xx.xx.20xx

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Yritys Oy (y-tunnus: 123456-7)

Yrityskatu 12

00000 Kaupunki

info@yritysoy.com

Mitä tietoja minusta kerätään?

Asiakasrekisteriin tallennetaan asiakkaan etunimi, sukunimi, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maa, sähköpostiosoite, puhelinnumero, asioidessa käytetty kieli, asioidessa käytetty valuutta. Yritysasiakkaalta tallennetaan lisäksi yrityksen nimi, y-tunnus ja alv-tunnus.

Lisäksi verkkokaupan tilaustietoihin tallennetaan asiakkaan tilauksen yhteydessä antamat tiedot, kuten tilauksen tuotesisältö, maksutapa ja toimitustapa.

Mihin henkilötietoja käytetään?

Henkilötietoja käytetään:

  • Asiakassuhteen hoitamiseen
  • Tilauksen toimitukseen ja käsittelyyn, sekä arkistointiin
  • Tilastollisiin tarkoituksiin
  • Markkinointitarkoituksiin

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus, suostumus tai oikeutettu etu.

Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen noudatettavan EU:n tietosuoja-asetuksen asettamat vaatimukset.

Kuinka kauan henkilötietojani säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan, kuin on tarpeellista rekisterin käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden hoitamiseksi.

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille

Luovutamme henkilötietoja logistiikka ja maksupalvelu yhteistyökumppaneille, verkkokauppamme toiminnan mahdollistamiseksi.

Asiakkaan oikeudet

Asiakkaana sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Tarkistusoikeus
  • Oikaisuoikeus
  • Oikeus peruuttaa suostumus
  • Poisto-oikeus
Löysitkö etsimäsi vastauksen?