Verkkokaupan yleisiin asetuksiin pääset menemällä kaupan hallinnassa kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.

Kaupan asetukset

Alta löydät listan asetuksista. Osa kohdista sisältää myös oman ohjeen, jonka saat auki klikkaamalla linkkiä kuvauksesta.

• Pääverkkotunnus-kohdasta voit valita kaupan pääverkkotunnuksen, jos kaupalla on useita verkko-osoitteita.
  • Valuutta-valikosta voit valita kaupan oletusvaluutan. Valuutta vaihtuu automaattisesti asiakkaan maan mukaan ja rekisteröitynyt asiakas voi sitä halutessaan vaihtaa myös käsin.
  • Aika, johon saakka tuote korostetaan uutuudeksi -valikosta voit valita, kuinka pitkään tuote näkyy uutuutena kaupassa. Teemasta riippuen tuotteessa voi olla esim. erillinen Uusi-merkintä tai tuote saattaa näkyä uutuudet-listalla.
  • Session kesto -kenttään voit määritellä istunnon pituuden. Istunnon pituus vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuinka pitkään tuotteet säilyvät asiakkaan ostoskorissa.
  • Tuotteiden varausaika -valikosta voi määritellä tuotteiden varausajan. Tuote varataan asiakkaalle, kun asiakas siirtyy verkkokaupan kassasivulle.
  • Tuoteryhmän tuotteiden järjestäminen -valikosta voit valita, mikä on tuotteiden oletusjärjestus tuoteryhmässä.
  • Google reCaptcha -kenttiin voit syöttää Google reCaptcha -palvelun tunnukset. Palvelun avulla voit estää botteja rekisteröimästä tilejä kauppaan.
  • Huomioi alennukset tuotevalinnoissa -kohdasta voit valita, vaikuttaako tuotteisiin asetetut alennukset myös tuotevalintoihin (jos valinnoissa on oma lisähinta).
  • Estä rekisteröinti / estä kirjautuminen -kohdista voit halutessasi estää kauppaan rekisteröitymisen tai kirjautumisen.
  • Käytä vahvistussivua -asetus lisää kauppaan erillisen K18-vahvistussivun, jos sivusto sisältää lapsille sopimatonta materiaalia.
  • Salli analytiikka -valinta sallii verkkokaupan kerätä tietoa kävijöistä.
  • Kunnioita selaimen Do Not Track -pyyntöä -kohdasta voit asettaa verkkokaupan kunnioittamaan do not track -asetusta. Asetuksen avulla asiakas voi selaimensa kautta estää seurannan (jos sivustot kunnioittavat asetusta). Lisää tietoa aiheesta löydät esim. wikipediasta.
  • Täytä kirjautuneen asiakkaan tiedot automaattisesti tilaukseen -valinnalla helpotat rekisteröityneen asiakkaan asiointia siten, että kauppa täydentää hänen yhteystietonsa automaattisesti tilaukseen.