Asiakkaat voivat halutessaan rekisteröidä asiakastilin verkkokauppaan ja sen kautta mm. seurata tilauksen käsittelyn etenemistä. Kauppaan rekisteröityneiden asiakkaiden tiedot löydät menemällä kohtaan Asiakkaat > Asiakastilit.

Sisältö

1. Asiakkaiden hakeminen ja suodatus
  2. Asiakkaan lisäys hallinnasta
  3. Rekisteröitymisen / kirjautumisen estäminen

Asiakkaiden hakeminen ja suodatus

Asiakastilit-osion yläreunasta löydät hakukentän, jolla voit tarvittaessa hakea asiakasta nimellä. Suodattimet-valikosta voit puolestaan suodattaa esille esimerkiksi vain tietyn maan tai tiettyä kieltä puhuvat asiakkaat.

Saat asiakkaan tiedot esille klikkaamalla asiakkaan nimeä. Asiakkaan tiedoista voit:

• Muokata asiakkaan yhteystietoja
  • Lähettää asiakkaalle salasanan vaihtoviestin
  • Tarkastella asiakkaan tilaushistoriaa
  • Liittää asiakkaan asiakasryhmään

Asiakkaan lisäys hallinnasta

Jos asiakas haluaa, että luot hänen puolestaan asiakastilin, voit tehdä sen klikkaamalla Lisää asiakas.

Rekisteröitymisen / kirjautumisen estäminen

Jos et halua, että kauppaasi voi rekisteröidä asiakastilejä, voit estää asiakkaita rekisteröitymästä menemällä hallinnassa kohtaan Verkkokauppa > Yleinen ja siellä voit kytkeä päälle / pois asetukset Estä rekisteröinti tai Estä kirjautuminen.