1. Yleistä ostoskoreista
  2. Ostoskorin tiedot
  3. Tuotteiden varausaika
  4. Ostoskorin lähettäminen asiakkaalle
  5. Tilauksen muodostaminen

Yleistä ostoskoreista

Finqun hallinnan kohdasta Myynnit > Ostoskorit voit löytää kaikki kesken olevat ostoskorit. Ostoskoreja voi olla verkkokaupassa erittäin paljonkin, koska ostoskori tallennetaan jo silloin, kun ensimmäinen tuote menee ostoskoriin.

Tilausten tavoin voit suodattaa ja hakea ostoskoreja. Suodattimet-valikosta voit valita esimerkiksi ne tilaukset, jotka on maksettu tietyllä maksutavalla. Hakukentällä voit hakea esim. asiakkaan nimellä, mikä nopeuttaa tietyn ostoskorin löytämistä.

Ostoskorin tiedot

Klikkaamalla ostoskoria listalta saat esille sen tarkemmat tiedot, kuten sen, mitä tuotteita asiakas on ostamassa ja minkä maksutavan hän on valinnut. Tietojen määrä riippuu siitä, miten pitkällä tilaus on. Joissain on ainoastaan yksi tuote lisätty, kun toisissa saattaa olla kaikki kohdat täytettynä, jos asiakas on ehtinyt jo kassasivulle saakka.

Tuotteiden varausaika

Tuotteiden varaus -osiosta voit nähdä kuinka pitkäksi aikaa tuotteet on varattuna asiakkaalle.

• Jos tilaus on luotu verkkokaupasta, varausaika noudattaa verkkokaupan tuotteiden varausaikaa.
  • Jos tilaus on luotu hallinnasta, tuotteet ovat varattuna toistaiseksi.

Varauksen voi tarvittaessa poistaa klikkaamalla Poista varaus -linkkiä. Jos varaus poistetaan, sivulle ilmestyy Jatka-painike, jolla varausajan voi uudelleen asettaa 30 päiväksi kerrallaan.

Ostoskorin lähettäminen asiakkaalle

Jos käytössäsi on Ostoskorien lähetys -ominaisuus, voit lähettää ostoskorin asiakkaalle klikkaamalla Lähetä ostoskori -painiketta.

Tilauksen muodostaminen

Keskeneräisessä ostoskorissa on Muodosta tilaus -painike, jolla ostoskorin voi muodostaa tilaukseksi. Se voi tulla tarpeen esimerkiksi silloin, jos maksupalvelusta ei ole tullut verkkokauppaan vastausta, mutta asiakas on maksun kuitenkin suorittanut. Silloin tilauksen voi muodostaa manuaalisesti loppuun ja käsitellä normaalisti.

Huomaa: Maksu kannattaa aina varmistaa maksupalveluntarjoajalta ennen kuin tilauksen muodostaa manuaalisesti ja toimittaa tuotteet asiakkaalle.