Voit luoda tilauksen asiakkaan puolesta, jos asiakas on yhteydessä esimerkiksi puhelimitse ja ilmoittaa haluavansa ostaa tuotteita kaupastasi.

Tilauksen luominen

Voit luoda tilauksen hallinnassa seuraavasti:

1. Mene kohtaan Myynnit > Tilaukset.
  2. Klikkaa Uusi ostoskori.
  3. Täytä asiakkaan tiedot klikkaamalla Muokkaa-linkkiä asiakkaan tiedoissa.
  4. Voit lisätä tuotteet, maksutavan ja toimitustavan klikkaamalla Muokkaa-nappia ostoskorissa.

Tilauksen vahvistaminen

Jos käytössäsi on ostoskorin lähetys -ominaisuus, voit lähettää ostoskorin asiakkaalle klikkaamalla Lähetä ostoskori -painiketta. Asiakas saa sähköpostiinsa viestin, jossa on ohjeet tilauksen vahvistamiseksi.

Ostoskoria lähettäessä voit valita ohjataanko asiakas kassalle vai kauppaan.

• Kauppaan ohjaaminen on hyvä valinta silloin, jos haluat että asiakas voi vielä muokata tilauksen sisältöä ennen vahvistamista.
  • Kassalle ohjatessa asiakas ei voi enää muokata tilauksessa olevia tuotteita.

Huomaa: Kun asiakas on vahvistanut hänelle lähetetyn ostoskorin, tilaus muodostuu automaattisesti eikä sitä tarvitse näin ollen erikseen muodostaa Finqun hallinnassa.

Jos et lähetä ostoskoria asiakkaalle tai asiakas ei saa sitä vahvistettua, voit klikata Muodosta tilaus painiketta. Silloin tilaus vahvistuu kaupassasi ja voit hoitaa maksun asiakkaan kanssa manuaalisesti esimerkiksi tilisiirtona.