1. Tietoa palautuksista

2. Palautuksen luominen

3. Palautettavien tuotteiden tiedot

4. Maksun hyvittäminen asiakkaalle

Tietoa palautuksista

Jos asiakas haluaa palauttaa tuotteita, voit luoda tilaussivulla palautuksen. Sillä tavoin saat myynnit täsmäämään myyntiraportissa sekä tarvittaessa palautettua varastosaldot ennalleen, jos laitat tuotteet uudelleen myyntiin.

Palautuksen voi luoda vasta sen jälkeen, kun tilaus on käsitelty.

• Jos asiakas haluaa perua koko tilauksen ennen käsittelyä, voit peruuttaa tilauksen.

• Jos asiakas ilmoittaa peruvansa osan tilauksesta ennen käsittelyä, voit muokata tilausta ja käsitellä sen jälkeen vain ne tuotteet, jotka asiakas haluaa tilata (muista tehdä myös hyvitys maksuun).

Palautuksen luominen

Palautus luodaan seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Myynnit > Tilaukset.

2. Etsi ja avaa tilaus, jossa asiakas haluaa palauttaa tuotteita.

3. Klikkaa Luo palautus -painiketta.

4. Valitse palautettavat tuotteet ja niiden tiedot (ks lista alla).

5. Valitse Tilauksen tila palautuksen jälkeen.

6. Klikkaa Palauta.

Palautettavien tuotteiden tiedot

Kun merkitset tuotteita palautettaviksi, niihin voi tehdä seuraavia valintoja:

• Määrä-kenttään voit asettaa palautettavien tuotteiden määrän.

• Summa-kenttään asetetaan palautettavien tuotteiden hinta yhteensä. Oletuksena summa lasketaan automaattisesti tuotteiden määrän ja hinnan perusteella, mutta summaa voi tarvittaessa muokata.

• Palautuksen syy -valikkoon asetetaan syy, miksi asiakas haluaa palauttaa tuotteet.

• Tyyppi -valikosta valitaan, minkä tyyppisestä palautuksesta on kyse. Tämä valinta vaikuttaa myös siihen, palautuuko saldot tuotteessa takaisin.
    - Valitse Palautetaan varastoon, jos tuotteet voi myydä muille asiakkaille. (Palauttaa tuotteiden saldot ennalleen).
    - Valitse Tarkistus, jos haluat vielä tarkistaa palautettavat tuotteet. (Ei palauta saldoja).
    - Valitse Korjaus, jos tuotteet tarvitsevat korjausta. (Ei palauta saldoja).
    - Valitse Hävikki, kun tuotteet eivät ole enää myyntikelpoisia. (Ei palauta saldoja).

• Kuvaus-kenttään voit halutessasi kirjoittaa tuotekohtaisen kuvauksen palautusta koskien.

Maksun hyvittäminen asiakkaalle

Jos käytössäsi on Klarna Checkout -maksutapa, palautuksen luominen tekee automaattisesti hyvityksen asiakkaalle. Alkuperäisen tilauksen maksu-osiosta voit vielä varmistaa, että hyvitys luotiin onnistuneesti.

Jos käytät muuta maksutapaa, kuten Checkout Finland tai Paytrail, maksu palautetaan erikseen. Jos maksupalvelun sovellus tukee palautusta Finqun hallinnan kautta, näet tilauksen tiedoissa maksutavassa toiminnon palautukseen. Mikäli maksutavassa ei ole palautus-toimintoa, voi palautuksen tehdä maksupalveluntarjoajan omassa extranet-palvelussa.