Asiakkaalla voi olla oikeus pyytää tietojensa poistamista järjestelmästä, kuten verkkokaupan asiakasrekisteristä tai tilauksesta. Tässä ohjeessa kerromme, miten voit poista asiakkaan tiedot tilauksesta.

Huomaa: Asiakkaalla ei välttämättä ole aina oikeutta tietojen poistoon, jos esimerkiksi jokin laki edellyttää, että kauppiaan tulee säilyttää tietoja tietyn ajanjakson. Ennen poistoa kannattaakin tutustua huolellisesti esimerkiksi tietosuojavaltuutetun ohjeistukseen asiasta.

Näin anonymisoit tilauksen

1. Mene Myynnit > Tilaukset -osioon
  2. Etsi ja avaa asiakkaan tilaus.
  3. Klikkaa Anonymisoi-painiketta.
  4. Lue huolella ilmoitus poistettavista tiedoista ja jos olet varma, että voit poistaa tiedot, vahvista poisto klikkaamalla Anonymisoi-painiketta.