1. Tietoa tilausten peruuttamisesta
  2. Tilauksen peruminen
  3. Maksun palauttaminen asiakkaalle
  4. Katevarauksen peruminen (jos maksutapana Klarna Checkout)

Tietoa tilausten peruuttamisesta

Jos tilausta ei ole vielä käsitelty, voit tarvittaessa perua sen käyttämällä Peruuta tilaus -toimintoa. Jos olet jo käsitellyt tilauksen, voit luoda perumisen sijaan luoda tilaukselle palautuksen.

Tilauksen peruminen

1. Siirry kohtaan Myynnit > Tilaukset.
  2. Avaa tilaus, jonka haluat perua.
  3. Klikkaa Peruuta tilaus.
  4. Valitse tila, joka tilaukselle asetetaan perumisen jälkeen (yleensä Peruutettu).
  5. Kirjoita halutessasi syy perumiselle.
  6. Klikkaa Vahvista.

Tilauksen peruminen luo automaattisesti palautuksen koko tilauksesta ja kyseinen palautus tulee näkymään kohdassa Myynnit > Palautukset. Palautus luodaan, jotta summat täsmäävät esimerkiksi myyntiraportissa.

Peruuttaminen palauttaa myös tuotteiden saldot automaattisesti ennalleen.

Maksun palauttaminen asiakkaalle

Asiakkaan maksama summa ei palaudu asiakkaalle automaattisesti, kun tilaus perutaan. Maksupalvelusta riippuen maksu tulee palauttaa joko erikseen maksupalveluntarjoajan omassa extranetissä tai vaihtoehtoisesti tilauksen maksutavasta löytyvillä toiminnoilla.

Katevarauksen poistaminen (jos maksutapana Klarna Checkout)

Klarna Checkout -maksutapa luo tilaukseen katevarauksen, joka on voimassa 28 päivää. Tämän katevarauksen voi poistaa perutusta tilauksesta seuraavasti:

1. Klikkaa rattaan kuvaketta maksutavan tiedoissa.
  2. Kytke automaattinen veloitus pois päältä ja klikkaa Sulje-painiketta.
  3. Klikkaa Hyvitä.
  4. Klikkaa Peruuta tilaus.
  5. Seuraavasti katevaraus poistuu ja Klarna palauttaa rahat asiakkaalle.